• دوشنبه / ۱۱ دی ۱۴۰۲ / ۱۸:۰۲
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1402101107723
  • منبع : ستاد ویژه توسعه فناوری نانو

شناسایی ساده‌تر یکی از مواد خطرناک برای محیط‌ زیست امکان‌پذیر شد

شناسایی ساده‌تر یکی از مواد خطرناک برای محیط‌ زیست امکان‌پذیر شد

یک گروه تحقیقاتی نشان داد که با استفاده از نوعی پلیمر و نانوذرات، می‌توان حسگری ساخت که شناسایی ترکیبات نیتروآروماتیک را تسهیل می‌کند.

به گزارش ایسنا، محققان با استفاده از پلیمرهای متخلخل، روشی برای تشخیص ترکیبات نیتروآروماتیک ارائه کردند. در این پروژه از پلیمرهای متخلخل کونژوگه شده (CPPs) استفاده شد.

ترکیبات نیتروآروماتیک نگرانی‌های جدی زیست محیطی و ایمنی را ایجاد می‌کنند. این ترکیبات معمولاً در صنایع شیمیایی و مواد منفجره مورد استفاده قرار می‌گیرند. روش‌های فعلی تشخیص ترکیبات نیترواروماتیک به گونه‌ای است که نیاز به محیط‌های آبی بوده که این روش‌ها با چالش‌هایی نظیر محدودیت پراکندگی و حلالیت در آب روبه‌رو است.

به دلیل این چالش‌ها، این تیم تحقیقاتی PSiAn را توسعه دادند که CPPهای مبتنی بر آنتراسن و تترافنیلسیلان هستند. آن‌ها این CPPها را از طریق روش پلیمریزاسیون سوزوکی معمولی و سوزوکی-مینی امولسیون توسعه دادند. این تیم تحقیقاتی از چندین روش طیف سنجی برای توصیف ساختار، تخلخل و مورفولوژی CPPها، از جمله رزونانس مغناطیسی هسته‌ای پروتون (H NMR)، طیف‌سنجی مادون قرمز تبدیل فوریه (FT-IR)، تجزیه و تحلیل ایزوترم جذب N۲ و میکروسکوپی الکترونی عبوری استفاده کرد.

نکته قابل توجه این است که هر دو CPP یک ساختار متخلخل را به نمایش گذاشتند که برای جذب و انتشار آنالیت‌ها ایده‌آل است. به ویژه نانوذرات PSiAn، با اندازه ذرات ۱۰-۴۰ نانومتر، پراکندگی استثنایی را در آب نشان دادند.

این نانوذرات برای انجام حسگری نوری (PL) به منظور شناسایی مواد منفجره نیتروآروماتیک در محیط آبی مؤثر بودند. نانوذرات حداقل تداخل در حضور سایر ترکیبات نیترو را داشته و انتخاب‌گری بالایی را نشان دادند. تیم تحقیقاتی برای شناسایی ۲،۴،۶-trinitrophenol (TNP) به حد تشخیص (LOD) و حد کمیت (LOQ) به ترتیب ۰٫۳۳ میکرومولار و ۱٫۱۱ میکرومولار رسید.

به نقل از ستاد نانو، نتایج این مطالعه گام بلندی در مسیر تشخیص بهتر ترکیبات نیتروآروماتیک است، زیرا مورفولوژی و تخلخل نانوذرات PSiAn پراکندگی قابل توجهی در آب داشته و قابلیت جذب و انتشار برتر برای آنالیت‌های نیتروآروماتیک دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha