• دوشنبه / ۱۱ دی ۱۴۰۲ / ۰۸:۵۱
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1402101107078
  • خبرنگار : 50212

دادستان عنوان کرد:

جای خالی مشاورین و متخصصین در کمپ‌های ترک اعتیاد ساوه/ بازگشت ۹۰ درصد بهبودیافتگان

جای خالی مشاورین و متخصصین در کمپ‌های ترک اعتیاد ساوه/ بازگشت ۹۰ درصد بهبودیافتگان

ایسنا/مرکزی دادستان عمومی و انقلاب ساوه با اشاره به اینکه جای خالی مشاورین و متخصصین ترک اعتیاد در کمپ ها احساس می شود، گفت: دستگاه های ذیربط و متولی باید درخصوص کمپ های ترک اعتیاد به تکالیف قانونی و وظایف خود به طور متمرکز عمل کنند.

محمودرضا سازنده در گفت وگو با ایسنا با اشاره به اینکه اعتیاد یکی از مهمترین آسیب های اجتماعی در جامعه بشری است، اظهار کرد: اعتیاد بزرگترین معضل اجتماعی است که جامعه بشری را درگیر خود کرده است و شهرستان ساوه نیز از این قاعده مستثنی نیست.

وی با بیان اینکه افراد معتاد ابتدا به خود و در ادامه به خانواده و جامعه آسیب می رسانند، گفت: وقتی معضلات اجتماعی که در جامعه به وقوع می پیوندند ریشه یابی می شود متوجه می شویم که تشکیل برخی پرونده ها با موضوع طلاق، خانواده، خشونت و ... به اعتیاد برمی گردد.

وی با اشاره به ترک فعل برخی متولیان امر و کوتاهی آنها نسبت به وظایف و تکالیف قانونی خود در حوزه اعتیاد گفت: براساس بررسی های بعمل آمده افزون بر ۹۰ درصد بهبودیافتگان مجددا به چرخه اعتیاد برمی گردند و تنها کمتر از ۱۰ درصد پس از ترخیص از کمپ به آغوش جامعه و خانواده برگشته و به زندگی روزمره خویش با انتخاب شغل شرافتمندانه ادامه می دهند.

دادستان ساوه با تاکید بر اینکه عدم هماهنگی بین دستگاه های ذیربط از مواردی است که منجر به شیوع این معضل می شود، از برخورد قانونی با هرگونه ترک فعل در پیشگیری و مقابله با اعتیاد خبر داد و گفت: عوامل متعددی نظیر نبود هماهنگی بین دستگاه های ذیربط، درمان نکردن اصولی معتادین با حضور کارشناسان و متخصصان امر و روانشناسان، نحوه برخورد جامعه و شیوه رفتار خانواده با فرد معتاد و بیکاری، از دلایل مهم برگشت بهبودیافتگان به کمپ هاست.

وی بیان کرد: در جلسه اخیر شورای پیشگیری از وقوع جرم که با دستور "اعتیاد، چالش ها و راهکارهای پیشگیری و مقابله با این معضل اجتماعی" برگزار شد، مقرر شد در مرکز آسیب های اجتماعی شهرستان ساوه کارگروهی با حضور نمایندگان دستگاه های ذیربط و متولیان پیشگیری و مقابله با اعتیاد تشکیل و آموزش خانواده معتادین و حرفه آموزی برای بهبود یافتگان انجام شود و در نهایت، افراد به مراکز تولیدی و بنگاه های اقتصادی معرفی شوند تا با ایجاد اشتغال، فرد بهبودیافته به آغوش جامعه برگردد.

وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر ترک اعتیاد در کمپ ها به روش علمی انجام نمی شود، اظهار کرد: ترک اعتیاد در کمپ ها به دلیل مباحث مالی، ناقص انجام می شود در حالی که باید با استقرار مشاورین کارآمد و متخصصین، درمان به روش علمی واصولی انجام شود.

سازنده در ادامه با اشاره به اینکه جای خالی مشاورین و متخصصین ترک اعتیاد در کمپ ها احساس می شود، اظهار کرد: در کمپ های ترک اعتیاد باید دستگاه های ذیربط و متولی به تکالیف قانونی و وظایف خود به طور متمرکز عمل کنند. بکارگیری متخصصان و مشاوران با نظر بهزیستی، برگزاری دوره های آموزشی پیشگیرانه توسط دستگاه های آموزشی و دانشکده علوم پزشکی موجب خواهد شد تا ضمن جلوگیری از بازگشت مجدد معتادین به کمپ، آمار آسیب های اجتماعی متاثر از اعتیاد در جامعه کاهش یابد.

وی افزود: در درمان معتادین و بازپروری معتادین عوامل متعددی دخیل است و باید با تقویت آموزش و مشاوره برای آماده سازی ذهنی معتادین بستری را فراهم کرد که بهبودیافتگان بعد از خروج از کمپ دچار لغزش نشوند. کیفیت کمپ ها نیز باید ارتقا یافته و پیشگیری از رفتارهای خشونت زا در حین درمان معتادین انجام شود و بازبینی در روند درمان‌هایی که در گذشته صورت گرفته صورت گیرد.

دادستان ساوه با تاکید بر اینکه مشکل جامعه امروزی آمار بالای افراد معتاد نیست بلکه موضوع اصلی، تکرار و لغزش در اعتیاد و بازگشت مجدد به کمپ است، افزود: پیگیری و رصد بهبودیافتگان توسط اداره بهزیستی و دانشکده علوم پزشکی، آموزش خانواده‌ها و انجام اقدامات حمایتی نظیر حرفه‌آموزی، اشتغال و حمایت مالی و تقویت برنامه‌های روانشناسی و آموزشی از راهکارهای جلوگیری از بازگشت معتادین بهبودیافته به کمپ است.

وی با بیان اینکه معتادین شامل دو دسته فاقد محل سکونت یا کارتن خواب یا دارای خانواده و محل سکونت هستند، اظهار کرد: معتادین کارتن خواب و فاقد محل سکونت باید به مراکز حرفه آموزی و آموزشی معرفی شوند و از سوی بهزیستی و کمیته امداد مورد حمایت مالی قرار گیرند. برخی معتادین دارای خانواده با خانواده‌های خود دچار چالش شده اند که پس از خروج از کمپ باید تحت آموزش‌های لازم قرار بگیرند تا احتمال بازگشت به اعتیاد و لغزش در آنها از بین برود.

دادستان ساوه در ادامه با اشاره به فعالیت مرکز پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی شهرداری ساوه و مرکز سرپناه شبانه کاهش آسیب(شلتر مردان) گفت: با راه‌اندازی مرکز جدید با استفاده از همه امکانات و بسترها تلاش می‌کنیم  تا معتادین پس از درمان بتوانند به آغوش خانواده و جامعه باز گردند.

وی با بیان اینکه پذیرش اجتماعی لازمه برگشت همراه با احیای امید معتادان به جامعه است، اظهار کرد: باید برنامه‌ریزی برای بازتوانی معتادان بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha