به گزارش ایسنا به نقل از «راشا تودی»، خیابانهای پاریس این روزها به شکلی تاسفبار و نگرانکننده به محل زندگی شمار زیادی از پناهجویان بیخانمان تبدیل شده و بار دیگر انتقادهای بسیاری را متوجه دولت و بهویژه امانوئل مکرون، رئیس جمهوری این کشور کرده است.
در میان این پناهجویان، زن و مرد و کودک و حتی نوجوانان بدون سرپرست را میتوان دید. تصور دیدن این صحنهها در پایتخت فرانسه که به عنوان یکی از کشورهای پیشرفته و قدرتمند جهان تلقی میشود، سخت و باور نکردنی است اما برای مردم محل عادی شده است. ماشینها و رهگذرها رد میشوند و بعضیها به پناهجویان لوازم میدهند یا برای کودکان تنقلات میآورند.
مهاجران بی خانمان در خیابان های شهر و زیر پلها، کمپ های چادری برپا می کنند و اکثر آنها سالها نمی توانند سرپناهی پیدا کنند.
درست مانند پناهندگان، روماها (مردم کولی) نیز در فرانسه در شرایط غیرانسانی زندگی می کنند.
مردم رومنی یا رومایی یا به اصلاح محلی «کولی»ها، مردمی هندوآریایی زبان هستند که به صورت کوچنشین و دورهگرد در سراسر اروپا و خاورمیانه روزگار میگذرانند.
در حالی که پاریس در حال آماده شدن برای المپیک ۲۰۲۴ است و بدون شک این آمادهسازی به صرف هزینههای چشمگیر نیاز دارد اما از سوی دیگر صدها پناهجو همچنان آواره و بدون جایی امن برای خوابیدن در خیابانها پرسه میزنند و حتی شبها کف خیابان میخوابند.
انتشار تصاویر و ویدئوهایی از حضور پناهجویان در خیابانهای این شهر منجر به نارضایتی ساکنان شده و کاربران فضای مجازی از مقامات و مسولان شهری و کشوری خواستهاند تا به این معضل به صورت جدی تری رسیدگی شود.
بحران مهاجرت در اروپا
ژوئن سال جاری وزرای کشور اتحادیه اروپا با طرحی در مورد بازنگری در سیاستهای مهاجرتی و پناهجویی این اتحادیه موافقت کردند.
این طرح که برای اجرایی شدن باید توسط پارلمان اروپا تایید شود در حالی ارائه شده که امسال تعداد افرادی که با قایق از طریق دریای مدیترانه وارد اروپا شدهاند، ۳۰ درصد افزایش داشته است.
سیاستهای جدید شامل توزیع عادلانهتر مهاجران و پناهندگان در کشورهای عضو اتحادیه اروپا میشود تا فشار بر کشورهایی مانند ایتالیا و یونان که قایقهای بیشتر قاچاقچیان به آنجا میرود، کاهش یابد.
وزرای کشور اتحادیه اروپا همچنین موافقت کردند که به روند رسیدگی و اخراج افرادی که واجد شرایط درخواست پناهندگی نیستند، سرعت بدهند.
از جمله موارد پذیرفته شده در نشست وزرای کشور اتحادیه اروپا، این است که کشورهایی که از پذیرش پناهجو خودداری میکنند، برای پوشش هزینههای هر پناهجو در سایر نقاط اتحادیه اروپا ۲۱ هزار دلار پرداخت میکنند.
در سال ۲۰۱۸ هم رهبران ۲۸ کشور عضو اتحادیه اروپا درباره اقداماتی برای حل و فصل بحران مهاجرت توافقهایی کرده بودند از جمله:
* تقویت کنترل مرزی ورای مرزهای اتحادیه اروپا، با کمکهای مالی بیشتر به ترکیه و کشورهای آفریقای شمالی که پناهجویان اغلب از آنجا عازم اروپا میشوند.
* بررسی امکان «سکوهای منطقهای برای پیادهکردن مهاجران» برای بررسی درخواست پناهجویی از خارج مرزهای اتحادیه اروپا به منظور خنثیکردن گروههای تبهکار قاچاقچی انسان.
* افزایش سرمایهگذاری در آفریقا برای کمک به این قاره برای دستیابی به «تحول اجتماعی-اقتصادی» تا به این ترتیب دیگر مردم این قاره نخواهند آنجا را برای زندگی بهتر به مقصد اروپا ترک کنند.
انتهای پیام
نظرات