به گزارش ایسنا به نقل از گروه وکلای پارسا، نکتهای که وجود دارد این است که قوانین مربوط به امور بانکی عمدتا توسط بانک مرکزی تدوین و اجرا میشود و سایر بانکها مکلف به اجرای آن هستند. اما باید در نظر داشته باشید که مرجع قانونی وسیعتری تحت عنوان قوانین امور تجاری اولویت بیشتری نسبت به این دسته از قوانین دارند. از این رو معمولا بانک مرکزی سعی میکند قوانین تدوین شده تناقضی با قوانین تجاری نداشته باشد و در راستای آن باشد. اما این اتفاقی نیست که همیشه در عمل رخ دهد.
وکیل بانکی از جمله وکلای حقوقی و متخصص در امور تجاری است. این وکیل به صورت تخصصی در خصوص روابط بانکی، امور مربوط به معاملات، تسهیلات، ضمانت نامهها و ... عمل میکند. نکتهای که میتواند اهمیت کاری وی را بیشتر به ما نشان دهد این است که امور بانکی و قوانین مربوط به آن تحت نظارت بانک مرکزی تعیین و اجرا می شود و این در حالی است که این قوانین تحت حیطه قوانین امور تجاری باید اجرا شود. بنابراین در صورت بروز اختلاف یا ایجاد دعوی در این حوزه ایجاد رابطه منطقی میان قوانین بانکی و قوانین مربوط به امور تجاری تدوین شده در قانون از مهمترین کارکردهایی است که میتوان برای این وکیل در نظر گرفت.
برای اینکه بتوانیم سادهتر و دقیقتر کارکرد وکیل بانکی در تهران را متوجه شویم بهتر است ابتدا کمی در خصوص امور بانکی صحبت کنیم. شناخت این امور میتواند ما را در مسیر درست از درک کارکرد این وکیل قرار دهد.
همین تناقضهای میان قوانین و همچنین گستردگی عملکردهای بانکی باعث شده است که کارکرد وکیل بانکی اهمیت بسیاری پیدا کند. نکتهای که باید به آن توجه داشته باشید این است که همین تناقضات و گستردگیها باعث شده است که در خصوص این امور استفاده از یک وکیل بانکی بسیار لازم و ضروری است. شما میتوانید به کمک کارشناسان و مشاوران گروه وکلای پارسا بهترین و مناسبترین وکیل در این حوزه را پیدا کنید.
وکیل بانکی پیش از دعاوی
یکی از مهمترین کارکردی که میتوان برای وکلای امور بانکی در نظر گرفت میتواند مربوط به بخش پیش از دعاوی حقوقی یا کیفری باشد. در واقع اموراتی مانند دریافت وام، دریافت تسهیلات، انعقاد قراردادهایی مانند ضمانتهای بانکی و دهها مورد دیگر می تواند به کمک یک وکیل امور بانکی سادهتر شود.
به طور مثال فرض کنید که یک شرکت تجاری به دنبال دریافت وام چند ده میلیارد تومانی است. مسلما این نوع از وامها به صورت خاص محسوب میشود و هر بانکی قادر به پرداخت آن نیست. از طرف دیگر بانکها برای پرداخت چنین وامی شرایط بسیار خاصی در نظر میگیرند. از این رو عبور از مراحل قانونی و رفتن تاییدهای لازم از جمله کارهایی است که وکیل بانکی این شرکت تجاری انجام میدهد.
از طرف دیگر شخصیتهای حقوقی برای انجام امورات تجاری خود خواسته یا ناخواسته باید از بانکها استفاده کنند. از این رو شناخت شرایط بانکی، مانند نقل و انتقالات بینالمللی و گرفتن حوالههای بانکی و ارزی از جمله مهمترین کارکردهایی است که می توان برای یک وکیل بانکی در نظر گرفت.
در واقع بانکها امورات بسیار گستردهای در مسائل تجاری را در اختیار دارند. از این رو میتوان گفت که برای انجام این دست از امورات لازم است که یک وکیل حضور داشته باشد. بنابراین جنبه گستردهای از کارکرد هر وکیل بانکی خارج از دعاوی و بیرون از دادگاهها رخ میدهد.
کارکرد وکیل بانکی در دعاوی
یکی دیگر از جنبههای کارکرد وکیل بانکی را میتوان در خصوص دعاوی مربوط به امور بانکی دانست. بانک به عنوان یک شخصیت حقوقی میتواند یک سوی قراردادها محسوب شود. از این رو با توجه به این که ممکن است همواره مشکلی در قرارداد ایجاد شود و یا تعارضی بین طرفین بروز کند، میتوان گفت که بروز دعاوی در حوزه وکیل بانکی دور از انتظار نیست.
اما مسئله مهم این است که در چنین تعارضاتی ابتدا بانک مرکزی و سپس دادگاههای حقوقی به عنوان مراجع رسیدگی به این دعاوی شناخته میشود. از طرف دیگر گستردگی قوانین مربوط به این دعاوی نیز باعث شده است که این نوع دعاوی پیچیدگیهای خاص خودش را داشته باشد. بنابراین در نظر داشته باشید اگر میخواهید در چنین دعاوی موفق شوید باید قوانین امور بانکی و قوانین امور تجاری را به خوبی بشناسید. از این روست که گفته میشود در این نوع دعاوی باید از یک وکیل مجرب و باتجربه استفاده کرد.
انتهای رپرتاژ آگهی
نظرات