ساحره جوزی ۷ دی در مراسم اختتامیه پروژه صیانت از شتر دوکوهانه استان اردبیل در دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه پروژههای تنوع زیستی تک بعدی نبوده و دارای ابعاد مختلفی هستند تا نتیجه مطلوبی از آنها حاصل شود، ادامه داد: در این پروژه انتقال دانش فنی هدف اصلی ما بود.
وی با بیان اینکه در این پروژه برنامههایی برای توانمندسازی جامعه محلی در نظر گرفته شد، افزود: جلساتی نیز با شترداران و عشایر برگزار و اهمیت پروژه برای آنان تبیین شد.
مدیر پروژه صیانت از شتر دوکوهانه FAO ادامه داد: در این پروژه پیشنهادات تاسیس تعاونی مطرح و با پیگیریهای لازم مجوز تاسیس تعاونی شترداران دشت مغان گرفته شد تا بتوانیم در قالب این تعاونی برخی اقدامات حمایتی را انجام دهیم.
وی یادآور شد: با حمایت از این تعاونی میتوانیم امیدوار باشیم که شتر دوکوهانه را برای سالهای آینده خواهیم داشت.
مدیر پروژه صیانت از شتر دوکوهانه FAO با بیان اینکه یک سری تجهیزات برای این تعاونی خریداری و کارگاه فرآوری پشم راهاندازی شد، تصریح کرد: وضعیت ژنتیکی و خلوص شترهای دوکوهانه و برنامههای اصلاح نژادی آنها نیز باید بررسی شود.
وی برگزاری دورههای آموزشی را از اهداف پروژههای TCP عنوان کرد و گفت: در این پروژه تلاش شد تا نگاه جامعه عمومی، سیاستمداران و تصمیمگیران به این موضوع بیشتر جلب شود و حمایتهای آنها را کسب کنیم تا این گونه ارزشمند را از خطر انقراض حفظ کنیم.
سعید زیبایی رئیس انجمن علمی شتر ایران با بیان اینکه سال ۲۰۲۴ از سوی سازمان ملل به عنوان سال شتر نامگذاری شده است و باید از این فرصت نهایت استفاده را کنیم، افزود: کشاورزی محور توسعه بسیاری از کشورها از جمله ایران است و شتر نیز جایگاه ویژهای در امنیت غذایی دارد.
وی با بیان اینکه دانشگاهها در حال تبدیلشدن به دانشگاههای کارآفرین هستند و انجمن شتر نیز یک هسته کارآفرین هست، افزود: کار اصلی انجمن ایجاد باور در میان مردم و مسئولان نسبت به شتر و محصولات آن است.
انتهای پیام
نظرات