ساحره جوزی ۶ دی در مراسم روز مزرعه شتر دوکوهانه در جعفرآباد مغان گفت: بررسیهای اولیه در خصوص شتردوکوهانه استان اردبیل از سال گذشته توسط نمایندگی FAO آغاز شد و طی این مدت پیشنهادات عشایر و کارشناسان جمعبندی شد.
وی با بیان اینکه خواسته اولیه عشایر و شترداران بحث تسهیلات بانکی بود که متاسفانه این خواسته از عهده FAO خارج است، تاکید کرد: با این حال در زمینه تسهیلات بانکی و بیمه شترهای دوکوهانه پیگیریهای لازم از طریق جهادکشاورزی پیگیری خواهد شد.
مدیر پروژه صیانت از شتر دوکوهانه هدف اصلی FAO از این طرح را پروژه انتقال دانش فنی دانست و ادامه داد: یکی از دستاوردهای اصلی این طرح تشکیل تعاونی برای شترداران بود تا این افراد زیرنظر تعاونی فعالیت کنند تا در خصوص تامین واکسن، دارو و مکملهای غذایی اقداماتی انجام شود.
وی با بیان اینکه طی ماههای اخیر که تعاونی تشکیل شده مجوزهای لازم برای خرید دستگاههای خوراکسازی اخذ شده و برخی دستگاهها نیز خریداری شده است، افزود: جشنوارههای محلی نیز ریشههای تاریخی و فرهنگی دارند و میتوانند فضایی برای جوامع محلی ایجاد کنند تا دامهای خود را به نمایش بگذارند و همچنین میتوانند فرصتی ایجاد کنند تا اهمیت حفاظت از تنوع ژنتیکی را به جامعه نشان دهند.
جوزی با بیان اینکه این جشنوارهها فرصتهای آموزشی گرانبهایی را برای مردم ایجاد میکنند تا شرکتکنندگان درک بهتری از حیوانات و نقش آنان در کشاورزی داشته باشند، اضافه کرد: جشنوارههای محلی همچنین کشاورزان، پرورشدهندگان و افرادی را که به دنبال صیانت از آن نژادها هستند گردهم میآورند.
وی با بیان اینکه برای سال ۲۰۲۴ از طرف سازمان ملل سال شترسانان نامگذاری شده است، خاطرنشان کرد: دولت نیز باید در خصوص برگزاری منظم جشنوارهها توجه جدی داشته باشد. همچنین سازمان گردشگری در بحث اکوتوریسم و سازمان ترویج کشاورزی در بحث ترویج اکوتوریسم میتوانند کمک کنند.
مدیر پروژه صیانت از شتر دوکوهانه فائو تاکید کرد: استان اردبیل با توجه به ظرفیت عظیم گردشگری و دارا بودن چشمههای آبهای گرم و معدنی در بحث گردشگری حرفی برای گفتن دارد که میتوانند با برگزاری تورهای گردشگری و اختصاص بخشی از آن به شتردوکوهانه اقداماتی در این خصوص انجام دهند.
انتهای پیام
نظرات