به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، «آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن»(JAXA) اعلام کرد که کاوشگر رباتیک «فرودگر هوشمند برای بررسی ماه»(SLIM) روز کریسمس مطابق برنامهریزی وارد مدار ماه شده است. این فضاپیما در ساعت ۲:۵۱ بامداد به وقت منطقه زمانی شرقی به مدار ماه وارد شد.
مقامات آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن نوشتند: آژانس خرسند است اعلام کند که فرودگر هوشمند برای بررسی ماه، روز ۲۵ دسامبر ۲۰۲۳ در ساعت ۱۶:۵۱ به وقت استاندارد ژاپن با موفقیت در مدار ماه قرار گرفت.
کاوشگر در یک مدار بیضوی قرار دارد که طول چرخش آن به دور ماه را به ۶.۴ ساعت میرساند. کاوشگر در نزدیکترین نقطه به فاصله ۶۰۰ کیلومتری از سطح ماه و در دورترین نقطه به ۴۰۰۰ کیلومتری آن میرسد.
این نقطه عطف در نظر میگیرد که SLIM در ۱۹ ژانویه با ماه روبرو شود. موفقیت در این تلاش، یک رویداد تاریخساز خواهد بود. تا به امروز تنها چهار کشور اتحاد جماهیر شوروی، آمریکا، چین و هند، یک فضاپیما را روی ماه فرود آوردهاند.
کاوشگر SLIM که طول آن ۲.۷ متر است، روز ششم سپتامبر همراه با تلسکوپ فضایی پرتو ایکس «XRISM» پرتاب شد.
بیشتر بخوانید:
هم کاوشگر و هم تلسکوپ در مدار زمین مستقر شدند و XRISM در آنجا باقی مانده است. SLIM روز ۳۰ سپتامبر با موفقیت از سیاره ما بیرون رفت و یک مسیر طولانی مداری را به سوی ماه آغاز کرد.
این سفر زمانی به پایان رسید که SLIM خود را در مدار ماه قرار داد. کاوشگر اکنون برای فرود خود آماده میشود که طی آن تلاش خواهد کرد تا شایسته نام مستعار خود یعنی «تکتیرانداز ماه» باشد. قرار است SLIM منطقه فرود خود را با دقت ۱۰۰ متر یا کمتر لمس کند. این کار، راه را برای تلاشهای اکتشافی بلندپروازانهتر هموار میسازد.
مقامات آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن در توضیح ماموریت نوشتند: SLIM ماموریتی برای پژوهش در مورد فناوری فرود دقیق مورد نیاز برای کاوشگرهای قمری آینده و تأیید این موضوع با فرود آوردن یک کاوشگر کوچک روی سطح ماه است.
آنها در ادامه نوشتند: با ابداع فرودگر SLIM، انسانها یک تغییر کیفی را به سوی این هدف خواهند داشت که بتوانند در محل مورد نظر فرود بیایند و نه فقط در جایی که فرود آمدن آن آسان است. با تحقق یافتن این امر، فرود آمدن روی سیارههایی که منابع کمیابتری از منابع ماه دارند نیز امکانپذیر میشود.
اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، SLIM پس از لمس سطح ماه، دو مینیکاوشگر را روی سطح ماه مستقر خواهد کرد. مقامات آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن نوشتند: این کاوشگرها به اعضای گروه ماموریت در نظارت بر وضعیت SLIM کمک خواهند کرد و یک سیستم ارتباطی مستقل را برای ارتباط مستقیم با زمین ارائه خواهند داد.
SLIM اولین کاوشگر ژاپنی نیست که به مدار ماه میرسد. کاوشگر «هیتن»(Hiten) این کار را در سال ۱۹۹۰ انجام داد و به دنبال آن کاوشگر «سلن»(SELENE) در سال ۲۰۰۷ به مدار ماه رسید.
فرودگر «هاکوتو-آر»(Hakuto-R) ساخت شرکت «آیاسپیس»(ispace) در مارس سال گذشته به مدار ماه رسید. این فرودگر یک ماه پس از پرتاب تلاش کرد ماه را لمس کند اما پس از اینکه حسگرهای آن به خاطر لبه یک دهانه ماه گیج شدند، سقوط کرد.
انتهای پیام
نظرات