• سه‌شنبه / ۵ دی ۱۴۰۲ / ۱۱:۰۷
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 1402100503010
  • خبرنگار : 71660

رسانه آمریکایی: ائتلاف نظامی روسیه-چین، آمریکا را از پای درمی‌آورد

رسانه آمریکایی: ائتلاف نظامی روسیه-چین، آمریکا را از پای درمی‌آورد

پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱، ایالات متحده با استقرار نیروهای خود در سراسر جهان جهت «دفاع از متحدان»، تنها ابرقدرت نظامی جهان بود، اما اکنون در آخرین روزهای سال ۲۰۲۳ با وجود کشورهایی نظیر روسیه و چین که قصد دارند آمریکا را کنار بزنند، این معادله برهم می‌خورد.

به گزارش ایسنا، رهبران مقتدری همچون «شی جینپینگ» رئیس‌جمهوری چین و «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهوری روسیه به دنبال این هستند تا ایالات متحده را به عنوان «تنها ابرقدرت نظامی جهان» کنار بزنند و در عین حال به گفته کارشناسان، این دو کشور متحد در آستانه ایجاد ائتلاف نظامی هستند که می‌تواند «تهدیدات بزرگی» را برای آمریکا به وجود آورد.

«جاناتان وارد» مدیرعامل سازمان اطلس گروپ که به رهبران خدمات مشاوره‌ای ارائه می‌دهد، به بیزنس اینسایدر گفت: واضح است که این دو کشور خودشان را به عنوان شرکای نظامی می‌بینند و این شراکت عمیق‌تر و باتجربه‌تر می‌شود، حتی اگر از دیدگاه غرب این یک ائتلاف رسمی نباشد.

در درگیری‌های سراسر جهان، رقابت میان آمریکا، روسیه و چین به چشم می‌خورد. بیزنس اینسایدر می‌گوید که در جریان جنگ اوکران، چین از روسیه به لحاظ «اقتصادی و دیپلماتیکی» حمایت می‌کند و این درحالیست که آمریکا هم میلیاردها دلار به کی‌یف کمک می‌فرستد.

هم‌چنین در «خاورمیانه»، روسیه و چین سیاست‌های خود را هم‌سو با ایران می‌دانند و بدین ترتیب حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه را محکوم می‌کنند. از طرفی، آمریکا هم کمک‌های نظامی و دیپلماتیک خود را برای رژیم صهیونیستی ارسال می‌کند.

کارشناسان می‌گویند که چین احتمالا نتیجه جنگ اوکراین را با دقت رصد می‌کند تا متوجه شود که جهان چگونه به «حمله احتمالی چین به تایوان» پاسخ خواهد داد.

همزمان با اینکه روسیه و چین به یکدیگر نزدیک می‌شوند، به طور فزاینده‌ای منابع نظامی آنها با یکدیگر هماهنگ می‌شود. جاناتان وارد تاکید کرد: شراکت راهبری روسیه-چین برای دوره جدید همیشه درباره قدرت نظامی بوده است.

طی دو سال اخیر، روسیه و چین رزمایش‌های دریایی مشترکی را در دریای ژاپن برگزار کرده و روسیه فناوری زیردریایی به چین ارائه داده است. روسیه هم‌چنین جت‌های سوخو-۲۵، هلیکوپترهای ام‌آی-۱۷ و سیستم‌های دفاع هوایی اس-۴۰۰ را به چین فروخته است.

«چلس میچا» کارشناس اطلاعات نظامی در مقاله‌ای برای مرکز تحلیل سیاست اروپا نوشت: گرچه روسای جمهور روسیه و چین ائتلاف نظامی رسمی را امضا نکرده‌اند، اما چنین اقداماتی باید نگرانی بزرگی برای آمریکا و متحدانش محسوب شود. چنین ائتلافی برای آمریکا تهدیدهایی به دنبال دارد که از پایان جنگ سرد، مشابه آن را تجربه نکرده است.

جاناتان وارد در پایان خاطرنشان کرد: محور روسیه-چین تهدید بزرگی برای ایالات متحده به دنبال دارد و این کشور باید امنیت را هم در اروپا و هم در آسیا و هم‌چنین خاورمیانه مدیریت کند. احتمال معاهده نظامی میان روسای جمهور روسیه و چین چیزی است که آمریکا باید برای آن آماده شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha