• دوشنبه / ۴ دی ۱۴۰۲ / ۱۱:۰۸
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 1402100402109
  • خبرنگار : 71662

از انتقال بیماری‌ها تا خطر حمله به انسان‌ها

دردسرهای نگهداری از حیوانات در خانه

دردسرهای نگهداری از حیوانات در خانه

رئیس گروه بیماری‌های حیات وحش دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه غذادهی دستی به حیوانات وضعیت طبیعی آن‌ها را برهم می‌زند و موجب آسیب به حیات وحش می‌شود، تاکید کرد: نباید حیوانات وحشی را از طبیعت جدا و در خانه نگهداری کرد. گونه‌هایی که از طبیعت جدا می‌شوند نمی‌توانند دوباره به زندگی خود بازگردند و حتی انتقال بیماری‌های واگیر از حیوانات وحشی به انسان‌ها را به همراه دارد.

به گزارش ایسنا، امروزه تمایل به نگهداری حیوانات از وحشی و اهلی در خانه افزایش یافته است، به‌گونه‌ای که برخی افراد به نگهداری از حیواناتی همچون گربه، سگ، روباه، میمون، پرندگان و... می‌پردازند. به گفته حسن اکبری - معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست - برخی افراد از سر ناآگاهی پرندگان و حیوانات قاچاق را خریداری می‌کنند اما تمایل روز افزون مردم به نگهداری از حیوانات موجب شکل‌گیری مافیای خرید و فروش حیات وحش به ویژه در تهران شده است. رئیس گروه بیماری‌های حیات وحش دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست نیز می‌گوید: نگهداری حیوانات وحشی در خانه علاوه بر اینکه موجب جدا شدن آن‌ها از محیط زندگی اصلی و طبیعی می‌شود و آسیب‌های بسیار زیادی را برای محیط زیست به همراه دارد، موجب انتقال بیماری‌های واگیر از حیوانات وحشی به انسان‌ها می‌شود.

بیشتر بخوانید:

سیامک مسعودی در گفت و گو با ایسنا درباره خطرات و مشکلات نگهداری حیوانات وحشی ازجمله گوشتخواران وحشی و یا میمون رزوس به عنوان حیوان خانگی اظهار کرد: علاوه بر اینکه امکان فراهم کردن شرایط مناسب برای نگهداری آن‌ها درمنزل وجود ندارد و موجب آسیب به خود حیوان خواهد شد، خطر حمله ناگهانی آن‌ها به اعضای خانواده وجود دارد. از سوی دیگر می‌تواند موجب انتقال بیماری‌های مشترک و شایع همچون هاری یا بیماری‌های انگلی به انسان شوند و این بسیار خطرناک است.

وی با تاکید بر اینکه نباید حیوانات وحشی را از طبیعت جدا و در خانه نگهداری کرد ، گفت: گونه‌هایی که از طبیعت جدا شده و امکان بازگرداندن آن‌ها به هیچ وجه به طبیعت وجود ندارد می‌توانند درصورت وجود شرایط مناسب و تحت نظارت در باغ‌ وحش‌ها و مراکزمجاز نگهداری محافظت شوند اما به هیچ وجه نگهداری آن‌ها در خانه مجازنیست.

رئیس گروه بیماری‌های حیات وحش دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: مسئله بسیار مهمی که وجود دارد این است که بعضی از افراد تمایل به نگهداری حیوانات وحشی همچون گرگ و روباه دارند که مجاز و مورد تایید نیست و ازطرفی امکان جفت شدن گرگ و سگ‌های رها شده درطبیعت و ایجاد حیوان دورگه به نام «گرگاس» وجود دارد که بسیار خطرناک است.

غذادهی به حیوانات، سرچشمه انتقال بیماری‌های واگیر از حیوانات وحشی به انسان‌ها

وی درباره غذادهی دستی به حیوانات وحشی گفت: تغذیه جانوران وحشی در رفتار و سلامتی حیوانات تاثیر نامناسب می‌گذارد و موجب می‌شود تا حیواناتی همانند روباه، شغال و ... به مناطق مسکونی نزدیک شوند و به تغذیه توسط انسان عادت کنند و امکان دارد به زیستگاه خود برنگردند همچنین محل غذادهی به حیوانات می‌تواند باعث تجمع حیوانات و ارتباط بیشترآن‌ها با یکدیگر و سرچشمه انتقال بیماری‌های واگیر به‌خصوص بیماری هاری شود بنابراین درصورت مشاهده حیوانات وحشی حتما از آن‌ها دوری کنید، به‌خصوص به کودکان باید آموخت که ازنزدیک شدن به حیوانات وحشی، تحریک آن‌ها وغذا دادن به حیوانات خودداری کنند.

مسعودی در پایان تاکید کرد: رهاکردن زباله‌ها و پسماندها در طبیعت و یا درمجاورت مناطق مسکونی نیزموجب جذب انواع حیوانات و تجمع آن‌ها برای تغذیه از زباله‌ها در یک محیط می‌شود و می‌تواند گسترش بیماری‌ها را به همراه داشته باشد و رفتار تغذیه‌ای حیوانات را تغییر دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha