• یکشنبه / ۳ دی ۱۴۰۲ / ۰۸:۴۳
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1402100301151
  • منبع : بازار

کابل خودنگهدار چه برتری نسبت به کابل مسی دارد؟

کابل خودنگهدار چه برتری نسبت به کابل مسی دارد؟

کابل خودنگهدار نوعی کابل برق پرکاربرد است که در صنعت برق جهت تامین و توزیع انرژی الکتریکی در خطوط هوایی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

به گزارش ایسنا به نقل از سایت راندنو، کابل خودنگهدار در دسته کابل‌های آلومینیومی جای دارد. به این معنا که هادی از جنس آلومینیوم و به شکل مفتول دارد. این کابل نسبت به کابل‌های قدیمی که هادی آنیل نشده مسی دارد، عملکرد بهتری از خود نشان می‌دهد. آلومینیوم فلزی رسانا با استحکام فیزیکی بالا است. در سال‌های اخیر از این فلز بیشتر به عنوان رسانای الکتریکی استفاده شده است. دلیل آن هم قیمت به‌صرفه‌تر آلومینیوم نسبت به مس است.

کابل خودنگهدار https://randeno.com/itemslist/bundle-cable وظیفه انتقال برق جهت تامین روشنایی معابر، خیابان‌ها، منازل مسکونی و دیگر موارد را برعهده دارد. کابل‌کشی این کابل‌ها برروی تیر برق به صورت هوایی صورت می‌گیرد. لازم به ذکر است که این کابل‌ها سطح ایمنی بالایی دارند و استفاده از آن‌ها حوادث و خطرات جانی و مالی را کاهش می‌دهد. از کابل خودنگهدار می‌توان در مسیرهای کم عرض نیز استفاده کرد.

کابل خودنگهدار از چه بخش‌هایی تشکیل شده است؟

کابل خودنگهدار همانند سایر کابل‌های برق از چند بخش اصلی تشکیل شده است. اصلی‌ترین بخش هادی کابل است که از جنس آلومینیوم با درصد خلوص بالا ساخته شده است. این هادی توسط یک لایه عایق از جنس پلی اتیلن کراس لینک یا XLPE احاطه شده است. این لایه عایق از هادی‌های آلومینیومی حفاظت می‌کند و به رنگ مشکی در نظر گرفته شده است. کابل‌های خودنگهدار هادی‌های آلومینیومی به صورت مفتول و نیمه افشان دارند.

کابل خودنگهدار چه برتری نسبت به کابل مسی دارد؟

در نتیجه انعطاف‌پذیری آن‌ها کم است. با این حال به دلیل وزن کم و بالا بودن سطح ایمنی، نصب ساده‌ای دارند و به کمک سیم نگهدارنده یا مسنجر و کلمپ کابل خودنگهدار می‌توان آن‌ها را نصب کرد. سیم نگهدارنده یا همان مسنجر نوعی سیم از جنس فولاد یا آلیاژ آلومینیوم است که در نصب و راه‌اندازی کابل خودنگهدار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کابل‌های مسی علاوه بر عایق یک لایه روکش مجزا از جنس پی وی سی دارند که از محتویات داخلی کابل در برابر عوامل فیزیکی حفاظت می‌کند. با این حال هر دو نوع کابل عملکرد خوبی دارند و در برابر صدمات محیطی تا حدودی از خود محافظت می‌کنند.

انواع کابل خودنگهدار هوایی

کابل‌های آلومینیومی خودنگهدار از نظر میزان ولتاژ قابل تحمل در انواع فشار ضعیف، فشار متوسط و فشار قوی به بازار عرضه می‌شوند. کابل فشار ضعیف بازه ولتاژی ۲۲۰ ولت تا ۱ کیلوولت و کابل فشار قوی تا ولتاژ ۶۳ کیلوولت را نهایت می‌تواند پوشش دهند.

کابل‌های خودنگهدار تحت عنوان کابل خودنگهدار تک فاز و سه فاز نیز به بازار عرضه می‌شوند. کابل‌های تک فاز به صورت کابل‌های ۲ یا ۳ رشته عرضه می‌شوند و کابل‌های سه فاز به صورت ۴ رشته، ۵ رشته و ۶ رشته عرضه می‌شوند. کابل‌های سه فاز به یک مسنجر و نگهدارنده مجهز شده‌اند.

کابل خودنگهدار چه کاربردی دارد؟

همان‌طور که پیش‌تر گفته شد، کابل‌های خودنگهدار امروزه کاربرد بیشتری دارند. از این محصولات در سیستم‌های توزیع و انتقال انرژی الکتریکی استفاده می‌شود. کابل آلومینیومی خودنگهدار به صورت هوایی روی دکل‌ها و پایه‌های توزیع برق نصب می‌شود و در سیستم‌های روشنایی خانه‌ها و خیابان‌ها نقش مهمی را ایفا می‌کند. کابل خودنگهدار از نظر فیزیکی مقاومت بالایی دارد. به همین دلیل در برخی از شرایط آب و هوایی سخت می‌توان این کابل را مورد استفاده قرار داد.

دلیل استفاده از کابل خودنگهدار

این کابل‌ها نسبت به کابل‌های مسی از قیمت به صرفه‌تری برخوردار هستند. همچنین استفاده از آن‌ها سبب کاهش اتلاف انرژی می‌شود. کابل آلومینیومی مقاومت بالایی در برابر خوردگی دارد و استحکام آن زیاد است. هزینه نگهداری، ترمیم، تعویض و توسعه شبکه‌هایی که در آن از کابل آلومینیومی استفاده شده است، کمتر از شبکه‌هایی با کابل مسی است. استفاده از کابل خودنگهدار سبب می‌شود احتمال سرقت به حداقل میزان خود برسد. تمامی این‌ها دلایلی هستند که سبب می‌شود کابل خودنگهدار محبوبیت زیادی داشته باشد و از آن در شبکه‌های برق رسانی استفاده شود.

این کابل‌ها را نمی‌توان با کابل‌های مسی ادغام کرد. در نتیجه در شبکه‌هایی که برق رسانی از طریق کابل مسی انجام می‌شود، بهتر است از کابل آلومینیومی استفاده نشود. احتمال به وجود آمدن مشکل برای عایق کابل‌های خودنگهدار بیشتر از کابل‌های مسی است. با این حال به دلیل قیمت به صرفه‌تری که دارند، این کابل‌ها در بسیاری از مجموعه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

قیمت کابل آلومینیومی خودنگهدار

برای مشاهده قیمت این کابل می‌توانید به سایت راندنو مراجعه کنید. قیمت کابل خودنگهدار به عوامل زیادی همچون همچون نوع کابل و تعداد فاز، تعداد رشته، سطح مقطع هادی، فشار ضعیف یا قوی بودن کابل، برند و شرکت سازنده بستگی دارد. شرکت‌های بسیار زیادی به تولید و ساخت کابل خودنگهدار می‌پردازند. از بهترین این شرکت‌ها می‌توان به سیمیا، همدان، مسین، آلوم کابل کاوه و سیم تاب سپهر اشاره کرد.

خرید کابل خودنگهدار

یکی از بهترین مراکز برای خرید انواع سیم و کابل به خصوص کابل خودنگهدار، سایت راندنو است. در این سایت می‌توانید انواع کابل خودنگهدار در سایزها و سطح مققطع‌های مختلف را مشاهده کنید. همچنین می‌توانید مشخصات فنی آن‌ها را بررسی کنید و با دیگر انواع کابل‌های خودنگهدار مقایسه کنید. در راندنو امکان برقراری ارتباط مستقیم با فروشنده کالا وجود دارد. شما پس از انتخاب کالا می‌توانید با فروشنده یا نمایندگی فروش محصول تماس برقرار کنید و از این طریق، مستقیم با آن‌ها در ارتباط باشید و خرید کنید.

راه‌های ارتباطی راندنو:

شماره تماس: ۷۷۹۹۹۵۴۵

آدرس سایت: https://randeno.com/

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha