به گزارش ایسنا و به نقل از آیای، دانشمندان چینی ادعا میکنند چیزی به نام «حجاب طلایی» ساختهاند که میتواند سیستمهای دفاع هوایی را فریب دهد تا موشک را یک هواپیمای تجاری تصور کنند.
در یک نمونه عجیب از استتار و پنهان شدن، چین دستگاه جدیدی ساخته است که موشکهای کروز را قادر میسازد تا وانمود کنند که هواپیماهای بزرگی مانند هواپیماهای جت هستند و به راحتی بتوانند به سیستمهای دفاع هوایی نفوذ کنند.
این ماده جدید که «حجاب طلایی» نام دارد، نسبتاً ارزان است و میتوان از آن برای «پنهان کردن» موشکهای چینی با تداعی اینکه هواپیماهای بزرگ هستند، استفاده کرد. از این نظر میتوان آن را به نوعی نقطهی مقابل فناوری رادارگریزی دانست.
پنهان شدن در روز روشن
این پروژه که توسط یک تیم تحقیقاتی در شمال غربی چین توسعه یافته است، بخشی از تلاش مداوم چین برای ایجاد مجموعهای متنوع از روشها برای شکست سیستمهای دفاع هوایی است.
در حالی که موضع نظامی چین در درجه اول تدافعی است، برخی از کارشناسان نظامی چین معتقدند که تواناییهای نظامی این کشور میتواند به عنوان یک بازدارنده در برابر مداخله خارجی در امور منطقهای مانند تایوان یا دریای چین جنوبی عمل کند.
«حجاب طلایی» از نخها یا رشتههای فلزی با روکش طلا تشکیل شده است که یک شبکه پیچیده را تشکیل میدهند. بر اساس آزمایشات آزمایشگاهی، این فناوری میتواند سطح مقطع راداری یک هدف پرنده را به میزان قابل توجهی افزایش دهد و در واقع میتواند موشکها را به جای هواپیماهای تجاری بزرگ مانند بوئینگ ۷۳۷ یا ایرباس A۳۲۰ جا بزند.
زونگ یالی، پژوهشگر ارشد نظامی در مقالهای درباره این ماده میگوید: جنگ الکترونیکی پیچیدهتر از همیشه شده است. تجهیزات و ابزارهای متقابل الکترونیکی جدید با سرعت بیسابقهای وارد عمل میشوند. آنها در حال تغییر چهره جنگ هستند.
پژوهشگران چینی ادعا کردهاند که ساختار تاشو و پوششی این «حجاب طلایی» از مواد فیبرکربنی ساخته شده است که میتواند استحکام کافی را برای مصارف نظامی فراهم کند.
این سیستم میتواند به طور تصادفی شکل و اندازه پرنده را تغییر دهد و الگوهای عجیبی ایجاد کند که اپراتورهای رایانه یا رادار را گیج کند.
یکی از مهمترین مزیتهای این فناوری، قیمت و وزن نسبتا پایین آن است. اگرچه فرستندههای هوشمند و قدرتمندی وجود دارند که میتوانند سیگنالهایی را برای سردرگمی رادار دشمن تولید کنند، اما فناوری آنها پیچیده است و قیمت لوازم الکترونیکی آنها معمولاً بسیار بالاست.
این در حالی است که این «حجاب طلایی» عمدتاً با استفاده از مواد ارزان قیمتی که به راحتی در زنجیره تولید صنعتی چین در دسترس است، ساخته میشود و وزن آن تنها یک کیلوگرم است که به طور قابل توجهی سبکتر از اکثر بازتابندههایی است که در حال حاضر استفاده میشوند و توسعه یافتهاند.
علاوه بر این، پژوهشگران چینی میگویند این حجاب طلایی میتواند بر روی کشتیهای جنگی و وسایل نقلیه زمینی نیز نصب شود که نشان از همهکاره بودن آن دارد.
با توجه به قیمت پایین، وزن سبک و تطبیقپذیری این فناوری، انتظار میرود در آینده تقاضای زیادی برای آن وجود داشته باشد.
«حجاب طلایی» پتانسیل امیدوارکنندهای دارد، اما پژوهشگران چینی خاطرنشان میکنند که چالش تولید انبوه آن با عملکرد یکنواخت هنوز برطرف نشده است.
انتهای پیام
نظرات