• شنبه / ۲ دی ۱۴۰۲ / ۱۱:۳۳
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 1402100200565
  • خبرنگار : 71658

زنگ خطر بیابان‌زایی در عراق به صدا درآمد

زنگ خطر بیابان‌زایی در عراق به صدا درآمد

مرکز آمار عراق در گزارشی مفصل زنگ خطری را درباره کاهش سطح زمین‌های زیر کشت و افزایش بیابان‌زایی در این کشور به صدا درآورده است.

به گزارش ایسنا، سازمان آمار عمومی عراق نتایج پژوهشی را درباره این موضوع منتشر کرده که با همکاری وزارت کشاورزی عراق و برنامه جهانی غذا، وابسته به سازمان ملل متحد انجام شده است.

در گزارش مربوط به این تحقیق، زمین‌های خاک عراق «با استفاده از سیستم‌های اطلاعاتی و سنجش از راه دور» دسته‌بندی شده است.

نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که زمین‌های بیابانی و دشت‌های ریگی در مجموع بیش از ۴۱ درصد کل زمین‌های این کشور را تشکیل می‌دهد که بیشترین میزان در میان دسته‌های مختلف است. این پدیده بر اثر افزایش سطح زمین‌های کشاورزی متروک ایجاد شده که بیش از ۲۲ درصد کل زمین‌های این کشور را در بر می‌گیرد.

بیانیه سازمان آمار عراق می‌گوید: این مسئله نشان‌دهنده مشکلات پیش روی کشاورزان داخل کشور است که شامل کمبود شدید آب، فقر خاک و نبود تجهیزات و منابع لازم برای کشت و زرع می‌شود.

زنگ خطر بیابان‌زایی در عراق به صدا درآمد

در این تحقیق زمین‌های کشور عراق به مناطق شهری، پهنه‌های آبی، تالاب‌ها، جنگل‌ها (انبوه و تنک)، زمین‌های زیر کشت درختان نخل، زمین‌های تحت آبرسانی، زمین‌های بارور،‌ زمین‌های بارور برای دوره‌های پنج ساله و ۱۰ ساله، علفزارها و دسته‌های دیگر تقسیم شده است.

بنابر اعلام بی بی سی، تالاب‌ها تنها ۰/۲۶ درصد از کل خاک سرزمینی را تشکیل می‌دهند اما «نقش مهمی در حفاظت از تنوع زیستی دارند و پناهگاهی برای بسیاری از گونه‌های پرندگان و حیوانات هستند.»

همچنین زمین‌های تحت آبیاری که برای کشاورزی در عراق ضروری است، ۵/۷۸ درصد کل زمین‌ها را در بر می‌گیرند.

علفزارها و زمین‌های با پوشش پراکنده گیاهی نیز در مجموع ۱۰/۳۶ درصد از خاک عراق را شامل می‌شوند و «نقشی مهم» در تامین چراگاه دام‌ها دارند.

یافته‌های «تکان‌دهنده»

رسانه‌های داخلی عراق با انتشار نتایج این تحقیق، بیش از هر چیز روی درصد مناطق خشک و لم‌یزرع تمرکز کرده‌اند.

وبسایت موازین که یک رسانه خصوصی است با سرخط «بیابان، ۴۱ درصد زمین‌های عراق را می‌بلعد» درباره این پژوهش خبررسانی کرده است.

روزنامه دولتی «الصباح» هم با تیتری مشابه این موضوع را مورد توجه قرار داده است. هر دو رسانه یافته‌های تحقیق را «تکان‌دهنده» توصیف کرده‌اند.

وبسایت «ان‌آرتی» هم درصد مناطق خشک و بیابانی را در سرخط گزارش خود درباره این موضوع آورده است.

زنگ خطر بیابان‌زایی در عراق به صدا درآمد

«احمد عبدالحسین»، سردبیر روزنامه الصباح یافته‌های پژوهش سازمان آمار عراق را «وحشتناک» توصیف کرده است.

او نوشته است:‌ اگر وضعیت به همین منوال ادامه پیدا کند،‌ عراق به سرعت به یک کشور بیابانی تبدیل خواهد شد.

او به پروژه‌های بزرگی اشاره کرده که در پاکستان و چین اجرا شده و در عربستان سعودی هم در حال اجرا است و گفته در آن پروژه‌ها «میلیاردها» درخت برای مقابله با بیابان‌زایی کاشته شده است. احمد عبدالحسین نوشته است: ما بیشتر از پاکستان و عربستان سعودی به این پروژه‌ها نیاز داریم.

عراق یکی از پنج کشور صدر فهرست سازمان ملل متحد از کشورهای آسیب‌دیده از تغییرات اقلیمی است. این کشور با پیامد خشکسالی‌های بسیار شدید و افت چشمگیر منابع آبی تجدیدپذیر روبرو است که بیشتر آن ریشه در خارج از مرزهای این کشور دارد.

حدود ۷۰ درصد آب عراق از رودخانه‌های دجله و فرات تامین می‌شود که از ترکیه سرچشمه می‌گیرد.

کمبود شدید آب با کاهش میزان بارندگی که در ۴۰ سال گذشته به کمترین میزان خود رسیده و همین طور رویدادهای آب و هوایی بی‌سابقه که فواصل رخ دادن آن کمتر شده، تشدید شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha