• شنبه / ۲ دی ۱۴۰۲ / ۱۰:۵۹
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402100200513
  • خبرنگار : 71402

جنگ غزه؛ بمبارانی که از جنگ ویتنام بی‌سابقه است

جنگ غزه؛ بمبارانی که از جنگ ویتنام بی‌سابقه است

براساس تجزیه و تحلیل شبکه سی‌ان‌ان و یک شرکت هوش مصنوعی، رژیم صهیونیستی در ماه اول جنگ خود در غزه، صدها بمب مهیب شلیک کرد که بسیاری از آنها قادر به کشتن یا زخمی کردن مردمی در فاصله بیش از ۳۰۰ متر بودند.

به گزارش ایسنا، تصاویر ماهواره‌ای از روزهای اول جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه، بیش از ۵۰۰ حفره برخورد با قطر بیش از ۱۲ متر را نشان می‌دهند که مطابق با آنهایی است که بر اثر بمب‌هایی با وزن بیش از ۹۰۰ کیلوگرم ایجاد شده‌اند. این بمب‌ها چهار برابر سنگین‌تر از بزرگ‌ترین بمب‌هایی است که ایالات متحده در طول جنگ علیه داعش در موصل عراق، بر سر این گروه شبه‌نظامی انداخت.

کارشناسان تسلیحات و جنگ، استفاده گسترده از مهمات سنگین مانند بمبی به وزن ۲۰۰۰ پوند (۹۰۷.۱۸ کیلوگرم) را عامل افزایش تلفات غیرنظامیان فلسطینی می‌دانند. جمعیت غزه بیش از هر نقطه‌ دیگری از جهان متراکم است، بنابراین استفاده از چنین مهمات سنگینی، تاثیری مرگبار و عمیق بر جای می‌گذارد.

جان چپل، حقوقدان و عضو حقوقی در سیویک (CIVIC) - یک گروه مستقر در واشنگتن که روی به حداقل رساندن آسیب به غیرنظامیان در مناطق درگیری متمرکز است - گفت: «استفاده از بمب‌های ۲۰۰۰ پوندی در منطقه‌ای پرجمعیت مانند غزه، به این معنی است که دهه‌ها طول می‌کشد تا جوامع بهبود یابند.»

رژیم صهیونیستی در سطح بین‌المللی به خاطر ابعاد ویرانی بر جای گذاشته در غزه تحت فشار قرار گرفته و حتی جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا، متحد سرسخت تل‌آویو، این رژیم را بابت بمباران کورکورانه در این باریکه تحت‌محاصره مورد انتقاد قرار داده است. تل‌آویو هم مدعی است که تمام تلاشش را برای به حداقل رساندن تلفات غیرنظامیان فلسطینی انجام می‌دهد!

جنگ غزه؛ بمبارانی که از جنگ ویتنام بی‌سابقه است

ارتش رژیم صهیونیستی در واکنش به گزارش سی‌ان‌ان در بیانیه‌ای گفت که هدف این رژیم نابودی «ارتش و قابلیت‌های حماس» است و ارتش صهیونیستی «از قوانین بین‌المللی تبعیت می‌کند و اقدامات احتیاطی ممکن را برای کاهش آسیب دیدن غیرنظامیان انجام می‌دهد.»

طرفداران عملیان نظامی رژیم صهیونیستی، به تونل‌های حماس و «ضرورت» چنین بمب‌های مهیبی اشاره دارند اما کارشناسان می‌گویند که بمب‌هایی با وزن ۲۰۰۰ پوند خیلی کم از سوی ارتش‌های غربی مورد استفاده قرار می‌گیرد چون به شدت روی مناطق پرجمعیت مثل غزه تاثیر می‌گذارند. طبق قوانین بشردوستانه بین‌المللی، بمباران‌ کورکورانه ممنوع است.  

مارک گارلاسکو، تحلیلگر سابق اطلاعات دفاعی آمریکا و بازرس سابق جنایات جنگی سازمان ملل، گفت شدت اولین ماه بمباران رژیم صهیونیستی در غزه «از زمان ویتنام دیده نشده بود.»

گارلاسکو که اکنون مشاور نظامی در PAX، یک سازمان غیردولتی هلندی است که از صلح حمایت می‌کند، تمام حوادث تحلیل شده در این گزارش برای سی‌ان‌ان را بررسی کرد. گارلاسکو گفت: «برای مقایسه باید به جنگ ویتنام برگردید. حتی در هر دو جنگ آمریکا علیه عراق، هرگز شدت بمباران تا این حد بالا نبوده است.»

این نوع مهمات سنگین که عمدتا توسط ایالات متحده تولید می‌شود، می‌تواند منجر به تلفات زیاد شود و می‌تواند شعاع گسترده‌ مرگباری را ایجاد کند؛ ناحیه‌ای که در معرض آسیب یا مرگ در اطراف هدف قرار می‌گیرد تا ۳۶۵ متر معادل چند زمین فوتبال است.

جنگ غزه؛ بمبارانی که از جنگ ویتنام بی‌سابقه است

کارشناسان تسلیحات و جنگ، استفاده گسترده از تسلیحات سنگین، مانند بمب‌های ۲۰۰۰ پوندی را عامل افزایش تلفات حملات بی‌امان رژیم صهیونیستی به غزه می‌دانند. به گفته مقامات در نوار غزه تحت کنترل حماس، حدود ۲۰۰۰۰ نفر از ۷ اکتبر تاکنون به شهادت رسیده‌اند. براساس این آمار، بیشتر کشته‌شدگان زن و کودک هستند.

سی‌ان‌ان با شرکت هوش مصنوعی آمریکایی Synthetaic که از طبقه‌بندی خودکار سریع تصویر (RAIC) برای شناسایی چاله‌ها، ستون‌های دود و ساختمان‌های آسیب‌دیده در تصاویر ماهواره‌ای بر فراز نوار غزه استفاده می‌کرد، همکاری کرد. این یافته‌ها به صورت دستی توسط یکی از اعضای شرکت مذکور و همچنین توسط خبرنگاران سی‌ان‌ان بررسی شد. به گفته آنی شیل، مدیر گروه سیویک، یافته‌های سی‌ان‌ان و شرکت مذکور «شدت بمباران را در مدت زمان بسیار کوتاهی آشکار و تاکید می‌کند.»

کارشناسان همچنین می‌گویند که کارزار نظامی بی‌امان رژیم صهیونیستی علیه غزه، اکنون در میان مرگبارترین و ویرانگرترین حملات در تاریخ اخیر قرار دارد.

در کمتر از دو ماه، این تهاجم بیشتر از تخریب حلب سوریه بین سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶، ماریوپل اوکراین یا به تناسب بمباران آلمان توسط متفقین در جنگ جهانی دوم، ویرانی به بار آورده است. این حملات بیش از حملات ائتلاف تحت رهبری ایالات متحده در طول سه سال علیه داعش، جان غیرنظامیان را گرفته است.

در همین حال مجله تایمز در گزارشی نوشت که با حملات رژیم صهیونیستی، غزه غیرقابل سکونت شده است. یک گروه حمایتی موسوم به ان‌آرسی که در غزه فعال است، واقعا مقیاس آسیب و تخریب وسیع است و حدود ۷۰ درصد از خانه‌های غزه آسیب دیده یا ویران شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۱۰-۰۳ ۰۸:۲۹

جنایات رژیم صهیونیستی و اسناد آنها باید در دوران پساجنگ غزه در محاکم بین المللی و رسانه ها و حتی فیلمهای سینمایی انعکاس یابد تا آبروی نداشته اسرائیل و هلوکاست این رژیم را به چالش بکشد