عبدالحمید طالبی امشب، ۲۹ آذرماه، در آیین اختتامیه سومین کنگره بینالمللی امام رضا(ع) و علوم روز که در دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع) برگزار شد، با اشاره به حدیث ثقلین اظهار کرد: این مقدمات برای یادآوری جایگاه علمی اهل بیت(ع) و بیان نقش آنها در هدایت دینی و علمی است.
وی افزود: آنچه وظیفه ماست رجوع به این خاندان و محور قرار دادن قرآن است و اهل بیت(ع) ثقل اصغر هستند، آنچه را این بزرگواران در وجود خود ذخیره کردهاند نشئت گرفته از دانش بیپایان الهی است.
طالبی با اشاره به حدیث مشهور رضوی که فرمودند «رَحِمَ اَللَّهُ عَبْداً أَحْیَا أَمْرَنَا قُلْتُ کَیْفَ یُحْیِی أَمْرَکُمْ قَالَ یَتَعَلَّمُ عُلُومَنَا وَ یُعَلِّمُهَا اَلنَّاسَ فَإِنَّ اَلنَّاسَ لَوْ عَلِمُوا مَحَاسِنَ کَلاَمِنَا لاَتَّبَعُونَا اَلْحَدِیثَ» گفت: امام رضا(ع) میفرماید «خداوند رحمت کند کسانی که علوم ما را فرا گیرند و به مردم بیاموزند و در ادامه میفرماید و ان الناس ... که در اینجا، الناس میگویند یعنی همه مردم را خطاب میفرمایند و قشر خاصی را مخاطب قرار ندادهاند».
رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی ابراز کرد: رهبری در حکم تولیت فرمودهاند آستان قدس دارای ظرفیت زیادی است که میتواند در فضای کشور و جهان اسلام اثرگذاری کند، لذا شایسته است با کمک خبرگان فرهنگی از این ظرفیت فرهنگی عظیم برای ترویج معارف قرآن و اهل بیت(ع) و رسیدن به مرجعیت علمی استفاده شود.
برای رسیدن به مرجعیت علمی باید در نظریهپردازی پیشتاز بود
طالبی اظهار کرد: برای اینکه به مرجعیت علمی برسیم باید تولید علم کنیم و پیشتاز در نظریهپردازی باشیم تا آنجا که جهانیان برای آموختن زبان فارسی در راستای ترجمه آثار علمی فارسی اهمیت قائل شوند.
وی تصریح کرد: اگر به مرجعیت علمی رسیدیم مبنای قدرت بینالمللی خواهیم بود و وقتی به این جایگاه رسیدیم به آرمانهای انقلاب اسلامی دست خواهیم یافت و راه رسیدن به این جایگاه همانطور که حضرت فرمودند این است که علوم ما را بیاموزد و به دیگران آموزش دهند.
رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی بیان کرد: این آموختن تا رسیدن به مرزهای علم است، لذا در این خصوص ضروریست که نگاهی جریانساز و عمیق با تأسی از سیره عالم آل محمد داشت و با رویکرد جهاد خستگی ناپذیر در این عرصه مرجعیت علمی را مورد توجه قرار داد.
وی افزود: تبیین هدفمند محاسن کلام اهل بیت(ع) در حوزه خبرگان علمی و فرهنگی زمینهساز رسیدن به مرجعیت علمی است. اگر در سطح بینالمللی کلام أهل بیت(ع) را تبیین کنیم در حقیقت این مرجعیت علمی تحقق خواهد یافت و مبنای وحدت جهان اسلام محقق خواهد شد.
طالبی ابراز کرد: عرضه مسائل و نیازهای انسان معاصر به معارف أهل بیت(ع) و یک کار عمیق علمی و فرهنگی ایجاد مرجعیت علمی را فراهم میکند و بارگاه منور رضوی میتواند با یک نگاه ملی و بینالمللی تبدیل به یک ظرفیت عظیم برای مرجعیت علمی شود که این نیز حمایت دولت و دستگاههای حاکمیتی را میطلبد.
رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی افزود: اگر در قانون هفتم یک بند برای زیارت قرار دهیم بسیار خوب است. اگر نگاه ما به زیارت، زیارت متعالی باشد بسیاری از آسیبهای اجتماعی برطرف خواهد شد. با نگاهی به تجربههای عملی در پاییز تلخ سال گذشته که با ظرفیت معنوی حضرت رضا(ع) بسیاری از بحرانها حل شد و بسیاری از جوانان که دچار غفلت شده بودند در دامن مهربان حضرت تغییر پیدا کردند.
وی اضافه کرد: حمایت از حلقههای میانی فرهنگی میتواند زمینه تبیین محاسن کلام أهل بیت(ع) را فراهم کند. همچنین در خصوص جشنواره صنایع خلاق فرهنگی همکاریها را آغاز کردیم.
رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی افزود: بر اساس فرمایش تولیت آستان قدس رضوی شهر حضرت رضا(ع) باید شهر گفتوگو باشد، چرا که امام رضا(ع) امام گفتوگو بودند.
وی با اشاره به تصویب آییننامه خادمیاران علمی حضرت رضا(ع) در سال گذشته گفت: در این راستا خیل عظیمی از استادان دانشگاه در حوزه علمی میتوانند به عنوان خادم علمی حضرت رضا(ع) در شهر خود خدمت کنند و این امکان فراهم شده که یک حرکت شبکهای در دانشگاهها ایجاد شود.
انتهای پیام
نظرات