حسین امامی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: در حال حاضر در مجموع ۶۵۷ هزار نفر در شهرها و روستاهای استان به جز مشهد، زیر پوشش شبکه جمعآوری و دفع بهداشتی فاضلاب قرار دارند.
وی افزود: تعداد جمعیت زیر پوشش شبکه فاضلاب شامل شهرهای سبزوار، تربتحیدریه، نیشابور، گلبهار و شهرک فرهنگیان طرقبه، مسکن مهر شاندیز، شهرک شهرجو گناباد و سه روستا در شهرستانهای کلات، جغتای (زرقان) و فیروزه هستند.
وی بیان کرد: فاضلاب این میزان جمعیت، از راه ۷۰ کیلومتر خط انتقال و۱۵۳۰ کیلومتر شبکه جمعآوری به ۴ تصفیهخانه، ۳ پکیج و سیستم تالاب مصنوعی روستایی به ظرفیت مجموع ۸۶ هزار و ۵۹۰ مترمکعب در شبانهروز، منتقل و تصفیه میشود.
مدیرعامل شرکت آبفای استان بیان کرد: سیاست وزارت نیرو، واگذاری پساب فاضلاب به جای آب به صنایع است که در راستای آن، اقدامات مختلفی برای جذب سرمایهگذار بخش غیردولتی و اجرا و تکمیل طرحهای فاضلاب انجام شده است.
وی تصریح کرد: با تکمیل تصفیه خانههای در دست ساخت بخش خصوصی، ظرفیت تصفیه فاضلاب شهری استان به ۱۱۹ هزار مترمکعب در شبانهروز افزایش مییابد که باعث حفظ منابع آب شرب و توسعه صنعت در استان میشود.
امامی در پایان خاطرنشان کرد: در غرب خراسان رضوی فقط شهر سبزوار و یک روستای جغتای، تنها دارندگان شبکه جمعآوری فاضلاب هستند.
شهر سبزوار بیش از ۲۵۰ هزار نفر جمعیت دارد و آب آشامیدنی مصرفی آن از ۳۸ حلقه چاه در مناطق کلوت، کَسکَن و بِفره تامین شده و با ۱۵۰ کیلومتر خط انتقال و ۱۵ ایستگاه پمپاژ در اختیار شهروندان قرار گرفته است.
وسعت شهر سبزوار ۳۷۵۴ هکتار است که حدود ۸۰۰ هکتار آن سکونتگاه غیررسمی است.
انتهای پیام
نظرات