مهدی غلامی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: با توجه به اینکه شهر کبودراهنگ فاقد جاذبه گردشگری بالفعل بوده، با تأکید فرماندار شهرستان و تأیید کارشناسان برنامه و بودجه مبلغ ۱۰ میلیارد ریال دیگر برای ادامه مرمت پروژه مصوب شد که در صورت تخصیص از ابتدای سال ۱۴۰۳ مرمت بازار ادامه خواهد یافت.
وی یادآور شد: مرمت و بازسازی بازار قدیمی با اعتبارات قطرهچکانی از سال ۱۴۰۰ آغاز شد و با شروع دولت سیزدهم توجه ویژهای به مرمت این اثر شده و در دولت سیزدهم تاکنون اعتبارهای خوبی به مرمت این اثر اختصاص یافته است.
غلامی گفت: در سالجاری با پیگیریهای انجام شده در جلسات فرمانداری کبودراهنگ اعتباری افزون بر ۱۱ میلیارد ریال برای مرمت این بنا تخصیص یافت و ادامه مرمت بنا در سه ماهه دوم سال شامل مرمت بنای بیرونی، جدارهسازی بیرونی و استحکامبخشی با ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی به اتمام رسید.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کبودراهنگ ادامه داد: بازار قدیمی شهر کبودراهنگ با قدمت ۱۱۰ ساله تنها بازار سنتی این شهر بوده که ثبت فهرست آثار ملی کشور است.
وی با بیان اینکه این بازار سنتی به مساحت ۱۷۰۰ متر بهعلت داشتن پنج خروجی به بازار خمسه معروف است، خاطرنشان کرد: بازار قدیمی شهرستان کبودراهنگ که از میدان امام حسین(ع) آغاز شده و به کوچه آیتالله شیخ ضیایی ختم میشود، نخستین مرکز خریدوفروش در شهرستان کبودراهنگ بوده و در ایام گذشته رونق بالایی داشته است و مردم از قدیم الایام برای تأمین مایحتاج خود به این بازار مراجعه میکردهاند.
غلامی با اشاره به اینکه در گذشته کاربری مغازههای داخل این بازار سنتی فرشفروشی، قصابی، کفشفروشی، لباسفروشی، خامهفروشی و خواروبارفروشی تا تعمیرات انواع لوازم بوده که در گذر زمان برخی مغازهها فعال و برخی تعطیل شدهاند، ادامه داد: با توجه به اینکه رسالت میراث فرهنگی حفظ، احیاء و رونق این بازار قدیمی است، از این رو این بازار در سال ۱۳۹۹ به عنوان اثر واجد ارزش به شماره ۱۷۳ در کشور به ثبت رسید.
انتهای پیام
نظرات