• سه‌شنبه / ۲۸ آذر ۱۴۰۲ / ۰۸:۲۲
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1402092819500
  • خبرنگار : 50212

رئیس فنی و حرفه ای شهرستان:

ساوه ظرفیت تبدیل شدن به شهر هوشمند را دارد

ساوه ظرفیت تبدیل شدن به شهر هوشمند را دارد

ایسنا/مرکزی رئیس مرکز آموزش فنی و حرفه ای شهرستان ساوه از تغییر مهارت محوری به کارآفرین محوری به عنوان رویکرد جدید این مرکز خبر داد و گفت: ساوه از ظرفیت بالایی برای تبدیل شدن به شهر هوشمند برخوردار است.

مهران توکلی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه مرکز فنی حرفه‌ای بر خلاف ارگان‌های دیگر دارای سبک و روش خاصی بوده و جامعه آماری آن با جوامع دانشگاهی و دانش آموزی متفاوت است، اظهار کرد: مرکز فنی و حرفه‌ای ماموریت برگزاری دوره‌های آموزشی برای ۱۸ گروه هدف شامل جوامع شهری و روستایی، زندانیان، عشایر، زنان سرپرست خانوار، معتادین بهبود یافته، شاغلین بنگاه‌های اقتصادی، دانش آموزان و دانشجویان و ... را دارد و چون اقدام به برگزاری دوره آموزشی مهارت محور می‌کند به گونه‌ای، امید مردم برای فعالیت در چرخه تولید و بازار کار محسوب می‌شود.

وی مهارت آموزی را از الزامات تربیت نیروی انسانی کارآمد، توانمند و متخصص برشمرد که نتیجه آن جذب در بازار کار و کاهش آسیب‌های اجتماعی خواهد بود و افزود: مهارت آموزی یک ارزش محسوب می‌شود اما همواره مغفول مانده است. مهارت آموزی باید جایگزین مدرک‌گرایی شود چرا که به صرف تحصیلات تئوری و آکادمیک نمی‌توان وارد بازار کار شد و این مهارت است که در کنار تحصیلات عالیه بستر جذب سریع نیروی کار را در بازار و چرخه تولید فراهم خواهد کرد.

وی با اشاره به فعالیت مرکز فنی و حرفه‌ای ساوه با ۱۰ مربی رسمی و چندین مربی افتخاری در رشته‌های مختلف گفت: بسیاری از مربیان شاغل در این مرکز دارای رتبه برتر کشوری هستند و در این مرکز اقدام به تدریس در دوره‌های آموزشی مهارت محور جوشکاری، تراشکاری، برق، علم داده، هوش تجاری، هوش مصنوعی، کارگاه هیدرولیک و پنوماتیک، مکانیک خودرو، کارآفرینی و خلاقیت، CNC، فرزکار، دوره‌های شهروند کارآفرین، رایانه، دوره‌های ارزش آفرینی یک روزه، شبکه‌های رایانه‌ای می کنند.

توکلی با اشاره به برگزاری دوره‌های آموزشی ویژه خواهران نیز گفت: رشته‌های مخصوص مرکز خواهران نیز شامل قلمزن پیشرفته، مشبک کار فلز، میناکار نقاشی، میناکار سفال، تصویربرداری، عکاس دیجیتال، سراج سنتی، نمدمال مقدماتی و پیشرفته، معرق چرم، دوزنده کیف چرمی با دست، حکال چرم، برجسته کار و نقاش روی مس، خراطی، پستایی کار کفش، پیشکار انواع کفش، پیکر تراش و ... است.

وی با اشاره به اینکه ماموریت مراکز فنی و حرفه‌ای تربیت نیروی مهارت محور است، گفت: کسب و کارهای مهارت محور کلید اشتغال است و سیاستی که مراکز فنی و حرفه‌ای از بدو تاسیس تاکنون اتخاذ کرده‌اند تربیت نیروی کار ماهر است که سهم بسزایی در آموزش نیروی کار و جذب آنها در بازار کار داشته‌اند.

رئیس مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای ساوه به تغییر رویکرد این مرکز از مهارت محوری به کارآفرین محوری اشاره کرد و افزود: در حال حاضر ساوه به بزرگترین مرکز فنی حرفه‌ای در حوزه هوش مصنوعی تبدیل شده است و این مرکز در حوزه علم داده، هوش تجاری و هوش مصنوعی به هوشمندسازی داده‌های کسب و کار و بکارگیری هوش تجاری با نرم افزار پرداخته است.

وی با تاکید بر اینکه شرایط کنونی به گونه‌ای شده که نمی‌توان براساس روش و شیوه‌های گذشته عمل کرد، افزود: بسیاری از صنایع داشبورد مدیریتی برای داده‌های خود ندارند. این مرکز که در شهر صنعتی کاوه به عنوان قطب صنعت کشور مستقر است ظرفیت فعالیت در علم داده و هوش تجاری و مصنوعی را برای توانمند کردن واحدهای تولیدی و صنعتی دارد و امیدواریم با حمایت مسئولان، این مرکز به برند علم داده کشور تبدیل شود.

وی به تامین زیرساخت‌ها برای تبدیل این مرکز به مرکز فعال در حوزه کارآفرین محوری و فعالیت در حوزه علم داده و هوش تجاری و مصنوعی اشاره کرد و گفت: تکمیل ساختمان آموزشی مرکز فنی و حرفه ای ساوه و نصب تجهیزات لازم و سرور از زیرساخت های مورد نیاز برای تبدیل شدن به یک مرکز کارآفرین محور است. البته تاکنون ۳۰۰ میلیون تومان از محل اعتبارات سفر ریاست جمهوری برای تامین زیرساخت‌های مورد نیاز در این حوزه هزینه شده است.

توکلی با بیان اینکه خلاقیت شناسی از الزامات کارآفرینی است، گفت: فعالیت واحدهای صنعتی و تولیدی براساس نیاز مردم به انواع محصول و کالا و نیز سفارش مهندسی شده یک ضرورت است و این مرکز تلاش خواهد کرد که کارخانجات را داده محور کند تا استراتژی در تولید و بازاریابی الکترونیکی محقق شود.

وی با اشاره به رشد بالای جمعیت در ساوه گفت: با وجود افزایش جمعیت ساوه و ازدیاد نیروی کار، اما به دلیل تنوع و تعدد صنایع، نرخ بیکاری در این شهرستان منفی است ولی باید دید با این وجود چه میزان نیروی کار تحصیل کرده توانسته‌اند در بازار کار متناسب با رشته تحصیلی که فارغ التحصیل شده‌اند جذب شوند. برای تامین نیروی کار در صنایعی که از کمبود کارگر رنج می‌برند باید دوره‌های مهارتی را با تکنولوژی و سبک جدید توسعه داد.

وی با اشاره به برگزاری ۲۵۹ هزار نفر ساعت دوره آموزشی توسط این مرکز تا پایان آبانماه ۱۴۰۲ گفت: در این مدت هزار و ۷۶۵ نفر در مرکز فنی وحرفه‌ای ساوه دوره‌های آموزشی مهارتی را طی کرده‌اند که از این تعداد ۵۵۵ نفر آنها زندانی بوده‌اند. آموزش دیدگان شامل آسیب‌دیدگان اجتماعی، فارغ التحصیلان دانشگاهی و دانش آموزان، سربازان وظیفه، شاغلین بنگاه‌های اقتصادی، جوامع شهری و روستایی، عشایر، افراد آزاد (متقاضیان مهارت آموزی در تمامی سنین) و مشمولین بیمه بیکاری هستند.

رئیس مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای ساوه با اشاره به اینکه ۳۰ درصد آموزش دیدگان این مرکز متناسب با رشته آموزشی که فراگرفته اند جذب بازار کار شده اند، افزود: برای افزایش این میزان نیازمند بازار کار متناسب با دوره آموزش دیده شده و نیز برگزاری دوره‌های آموزشی متناسب با بازار کار هستیم که برای تحقق آن برنامه‌ریزی‌هایی صورت گرفته است.

وی اظهار کرد: توسعه آموزش‌های مهارتی برابر است با توسعه اشتغال پایدار در جامعه و بر این اساس راه‌اندازی کارگاه رشته تاسیسات برودتی و نیز انرژی خورشیدی با بهره‌گیری از ظرفیت نخبگان این شهرستان در دستور کار قرار گرفته است. صنایع مکلف هستند ۲۰ درصد از نیاز خود به انرژی را از طریق راه‌اندازی انرژی تجدیدپذیر و خورشیدی تامین کنند و تلاش خواهیم کرد که دوره آموزشی انرژی تجدیدپذیر برگزار کنیم تا این نیاز برطرف شود.

وی با بیان اینکه ساوه با مزیت صنعتی و کشاورزی از ظرفیت بالایی برای تبدیل شدن به شهر هوشمند برخوردار است، گفت: معضلاتی نظیر نبود بازار کار مناسب، ترافیک شهری، کشاورزی با سیستم‌های سنتی با وجود مواجه بودن ساوه با تنش آبی در این منطقه وجود دارد و باید به سمتی حرکت کنیم که حتی شاهد هوشمندسازی ترافیک شهری باشیم. کمک برای خریدوفروش کالا به صورت هوشمند موجب خواهد شد که اولا مصرف کننده کالای گران نخرد و ثانیا دسترسی به کالای مورد نیاز آسان شود.

توکلی همچنین به مزیت ساوه در حوزه کشاورزی نیز اشاره کرد و گفت: هوشمندسازی بخش کشاورزی ساوه و استفاده از روش‌های نوین آبیاری به دلیل کمبود منابع آبی و مواجه بودن با تنش آبی، با استفاده از کشت محصولات با نیاز آبی کم نظیر گیاهان دارویی دارای ارزش افزوده بالا و برخوردار از توجیه اقتصادی و نیز توسعه کشت‌های گلخانه‌ای با برگزاری دوره‌های آموزشی مهارتی هدفگذاری شده است.

وی در ادامه، برخی جاذبه‌های کاذب نظیر درآمدزایی از طریق شبکه‌های اجتماعی یا مهارت آموزی ناصحیح را مانعی پیش روی ماهر شدن نیروی کار دانست و گفت: برگزاری دوره‌های علم داده، هوش تجاری و مصنوعی موجب توانمندشدن نیروی انسانی خواهد شد.

وی همچنین گفت: برای ماهر شدن نیروی کار، نیازمند مشارکت مردم و حمایت مسئولان هستیم. مشارکت خیرین در حوزه مهارت‌آموزی و حمایت مادی بخش دولتی و خصوصی موجب خواهد شد که مراکز فنی وحرفه‌ای به عنوان یکی از ارکان اصلی اشتغالزایی بتوانند اهداف خود را در حوزه ماموریت‌های محوله محقق کنند.

توکلی بیان کرد: ساوه از مزیت فرمانداری ویژه برخوردار است و باید مرکز فنی و حرفه‌ای آن نیز در سطح کشور ویژه باشد و به شرط حمایت‌های مادی و معنوی قطعا به یک مرکز ویژه با برخورداری از مربیان توانمند و برگزاری دوره‌های متناسب با نیاز کار شهرستان تبدیل خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha