• دوشنبه / ۲۷ آذر ۱۴۰۲ / ۱۴:۱۰
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1402092719075
  • خبرنگار : 50455

معاون پژوهش دانشگاه قم:

دانشگاه قم مصداق تحقق عملی وحدت حوزه و دانشگاه است

دانشگاه قم مصداق تحقق عملی وحدت حوزه و دانشگاه است

ایسنا/قم معاون پژوهش دانشگاه قم، اظهار کرد: با توجه به اینکه اکثر اعضای هیئت علمی دانشکده الهیات، حقوق، ادبیات و علوم انسانی دانشگاه قم از تحصیلات حوزوی نیز برخوردار هستند می‌توان گفت دانشگاه قم مصداق تحقق عملی وحدت حوزه و دانشگاه است.

حجت الاسلام والمسلمین سعید فراهانی فرد معاون پژوهش دانشگاه قم، در نشست خبری دستاوردهای پژوهشی و فناوری دانشگاه که امروز ۲۷ آذرماه برگزار شد، ضمن گرامیداشت روز وحدت و حوزه اظهار کرد: با توجه به اینکه اکثر اعضای هیئت علمی دانشکده الهیات، حقوق، ادبیات و علوم انسانی دانشگاه قم از تحصیلات حوزوی نیز برخوردار هستند می‌توان گفت دانشگاه قم مصداق تحقق عملی وحدت حوزه و دانشگاه است.

وی با اشاره به برگزاری مراسم تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر استانی در تاریخ ۱۴ آذرماه، ادامه داد: معاونت پژوهشی دانشگاه قم به عنوان دبیر این جشنواره فراخوان دریافت مدارک اعضای هئیت علمی، دانشجویان و فناوران و پژوهشگران را اعلام کرد و پس از فرآیند بررسی، پژوهشگران برگزیده مورد تجلیل قرار گرفتند.

فراهانی فرد با اشاره به برگزاری مراسم کشوری هفته پژوهش اظهار کرد: امسال دکتر علی احسانی مدیر پژوهش دانشگاه قم و از دانشمندان یک درصد به عنوان پژوهشگر برتر کشوری معرفی شدند.

وی اظهار کرد: در حوزه علوم انسانی نیز مجله فلسفی و کلامی دانشگاه قم که در سال گذشته موفق به کسب نمایه اسکوپوس شد، برای دومین بار جزء مجلات برتر کشوری مورد تقدیر قرار گرفت.

فراهانی فرد با اشاره به برگزاری مراسم تجلیل ویژه پژوهشگران و فناوران حاضر در دانشگاه قم، اضافه کرد: اعضای هیئت علمی فناور و پژوهشگر در گروه‌های مختلف، کارمندان و یاوران پژوهشی، دانشجویان پژوهشگر و همچنین دانشجویانی که پایان نامه‌های تقاضا محور داشتند فردا ۲۸ آذرماه تجلیل خواهند شد.

معاون پژوهش دانشگاه قم، تصریح کرد: دانشگاه قم در سال‌های اخیر در بین دانشگاه‌های جامع از رتبه ۵۰ به رتبه ۲۷ رسیده است و امیدواریم در سال‌های آینده بتوانیم در بین ۱۰ دانشگاه برتر کشور قرار بگیریم.

حضور ۴ نفر از اساتید دانشگاه‌های قم در فهرست یک درصد پژوهشگران برتر

همچنین در این نشست علی احسانی مدیر پژوهشی دانشگاه قم نیز با اشاره به اینکه دانشگاه قم به عنوان دانشگاه جامع وظیفه برگزاری جشنواره هفته پژوهش را در سطح استان به عهده داشته است، یادآور شد: امسال ۶۵ نفر به عنوان پژوهشگر و فناور برتر در حوزه‌های مختلف با حضور معاون وزیر علوم مورد تجلیل قرار گرفتند

وی با اشاره به برگزاری جشنواره داخلی در دانشگاه قم اظهار کرد:  در این مراسم اعضای هیئت علمی فناور و پژوهشگر، دانشجویان برتر، کارمندان و یاوران پژوهش و مجلات مورد تقدیر قرار می‌گیرند.

احسانی با بیان اینکه با وجود دانشگاه‌ها و مراکز حوزوی متعدد چهره بین المللی به خود گرفته است، تاکید کرد: تا به امروز در پایگاه اسکوپوس ۷ هزار ۸۸۰ استناد علمی که ۹۸ درصد به صورت مقالات علمی بوده وجود داشته که از این تعداد ۲ هزار ۷۴۶ مقاله مربوط به دانشگاه قم و ۲ هزار ۵۱۱ مقاله مربوط به دانشگاه علوم پزشکی و مابقی مربوط به سایر دانشگاه‌های استان بوده است.

وی ادامه داد: در سال ۲۰۱۴ مجموع مقالات در اسکوپوس ۲۷۴ بوده که در سال ۲۰۲۲ به ۹۵۳ رسیده است که این شاخص نشان می‌دهد فعالیت‌های علمی و پژوهشی که در سطح بین المللی در قم انجام شده رو به افزایش است.

احسانی با بیان اینکه استان قم در حوزه استنادات علمی رشد خوبی داشته است و یکی از شاخص‌های مهم پژوهشگران یک درصد و دو درصد است، اضافه کرد: امسال دو پژوهشگر یک درصد از دانشگاه قم و دو پژوهشگر از دانشگاه علوم پزشکی داشتیم، همچنین در حوزه پژوهشگران دو درصد ۱۶ پژوهشگر در دانشگاه‌های استان داشتیم.

وی یادآور شد: امسال برای اولین بار ورود دانشگاه قم به تایمز جهانی را داشتیم و رتبه ۵۳ را در بین ۷۳ مجموعه آموزشی و پژوهشی کشور در تایمز جهانی کسب کردیم.

احسانی افزود: در دانشگاه قم ۶ مجله داریم که وارد رتبه بندی وزارت علوم شدند و یکی از مجلات برتر مجله فلسفه کلامی است که رتبه اول کشوری را کسب کرد و نمایه اسکوپوس را دارد.

وی عنوان کرد: دانشکده حقوق دانشگاه قم رتبه ۵ کشوری را دارد و می‌تواند برای کسانی که علاقه مند به ادامه تحصیل در رشته‌های علوم انسانی هستند فرصت بسیار خوبی است.

احسانی بیان کرد: پژوهشکده بسیار فعال محیط زیست، پژوهشکده گیاهان دارویی، پژوهشکده معماری اسلامی، پژوهشکده علوم اسلامی انسانی در دانشگاه قم شکل گرفته است؛   همچنین مرکز رشد دانشگاه قم ۵۱ شرکت فعال دارد که از این تعداد ۷ شرکت دانش بنیان است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha