به گزارش ایسنا، مهرداد بذرپاش در حاشیه هفتمین نمایشگاه بینالمللی حملونقل، لجستیک و صنایع وابسته در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه یکی از هدفهای ما توسعه ناوگان است، گفت: تلاش ما این است که برای توسعه ناوگان ریلی تا جای ممکن از ظرفیت داخلی استفاده کنیم، اما در صورت تکمیل ظرفیت داخلی، از واردات استفاده میکنیم.
وی ادامه داد: البته برای واردات واگنهای مسافری، مغایرت قانونی وجود دارد و درخواست ما از سران این بوده که مجوز واردات واگنهای مسافری هم داده شود که بتوانیم توسعه ناوگان ریلی داشته باشیم. همچنین یک تصمیم راهبردی گرفتیم که بخش بار در حوزه ریلی را به شرکتهای صاحب بار بسپاریم.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه صنعت حملونقل یکی از اصلیترین و شاید اصلیترین زیرساخت توسعه اقتصادی در بخشهای گوناگون کشور است، افزود: کشوری میتواند از توسعه اقتصادی بهصورت رسا حرف بزند که صنعت حملونقل پیشرفتهای داشته باشد. از این رو در یک سال گذشته یکی از اصلیترین پروژههای ما ایرانراه بوده است؛ با این تعریف که ایران، یک راه برای عبور کالاهای منطقه و یک راهحل برای کم شدن هزینه تولید است.
بذرپاش ادامه داد: این نقشه در وزارت راه پیش روی ما قرار دارد و همه پروژهها را با آن میسنجیم، این کلانپروژه از سوی رییس جمهور هم مورد پیگیری قرار دارد. مهمترین پروژههای ریلی کشور در این جلسات پیگیری میشود که میتوان به خطآهن چابهار زاهدان، شلمچه بصره، رشت-آستارا، شهرکرد اصفهان و... اشاره کرد.
راهآهن رشت - کاسپین دهه فجر عملیاتی میشود
وی در ادامه خاطرنشان کرد: امیدواریم دهه فجر بتوانیم پروژه رشت - کاسپین را عملیاتی کنیم و اتصال دریا به دریا را شاهد باشیم. با این اقدام خطوط ریلی توسعه یافته و بنادر امیرآباد و بندر کاسپین در کنار بندر سابق انزلی عملاً یک اقتصاد دریای متفاوتتری را خواهیم داشت.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: همچنین با ترکمنستان قراردادی در راستای خواهرخواندگی داشتیم، بندر باکو نیز یک نقطه راهبردی برای ماست. در کنار این توافقات، عملیات اجرایی کریدور ارس و آقبند به جلفا را آغاز کردیم برای اینکه به منطقه جلفا و خاک نخجوانی در ارمنستان برسیم. ظرف یک ماه آینده نیز در دیدار رئیس جمهوری ایران و آذربایجان، پروژه آستارا آستارا را به بهرهبرداری میرسانیم.
بذرپاش از تکمیل خطآهن اقلید-یزد تا پایان سال خبر داد و گفت: این یکی از پروژههای مهم است که منابعی را به آن اختصاص دادهایم. این پروژه به حوزه جایهجایی بار در منطقه یزد کمک زیادی خواهد کرد و از گرههای ترافیکی کم میکند. پروژه ۱۷۰ کیلومتری میانه به اردبیل هم در ماههای پایانی قرار دارد که البته به دلیل سرما با کندی مواجه است.
تفاهمنامههای مشترک بین ایران و روسیه
وی درباره تفاهمهای مشترک بین ایران و روسیه گفت: در سفری که به روسیه داشتیم، پروژههای در دستور کار ایران و روسیه بررسی شد. ابهاماتی در برخی از بندهای قرارداد توافق رشت - آستارا وجود داشت که درحضور رئیسجمهور روسیه مورد کار کارشناسی قرار گرفت و جمعبندی شد. محورهای دیگر تعرفههای ترجیحی، حملونقل مشترک کشتیرانی، توافقات حملونقل هوایی، مسیر تردد کالا از شمال به جنوب از روسیه به بندرعباس بود؛ رئیس راه و ترابری روسیه نیز در این سفر گفت در یک سال گذشته میزان زمان ارسال کالا از روسیه به بندرعباس کاهش پیدا کرده که البته کافی نیست و باید افزایش پیدا کند.
به گفته وزیر راه و شهرسازی، رئیس سازمان هواپیمایی بهتازگی توافقاتی را با کشورهای دیگر امضا کردند، از جمله با کشور عربستان و بهزودی و با آغاز عملیات حج عمره، سفرهای ایران و عربستان هم آغاز خواهد شد.
بذرپاش درباره قطارهای سریعالسیر بیان کرد: راهآهن سریعالسیر تهران - اصفهان ۱۰ درصد پیشرفت داشت اما بهدلیل پرداخت نشدن فاینانس متوقف شده بود که دوباره با همکاری بانک مرکزی فعال شده و عملیات اجرایی آن شروع شده است. شرکتهای مختلفی میتوانند در این زمینه فعالیت کنند و البته یکی از اصلیترین شرکتهای همکار ما در این پروژه چینی است. بهصورت کلی ما به دسترسی به تکنولوژی قطار پرسرعت اصرار داریم، زیرا سطح دسترسی ما به حملونقل را افزایش میدهد.
انتهای پیام
نظرات