• یکشنبه / ۲۶ آذر ۱۴۰۲ / ۰۳:۳۰
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1402092518121
  • خبرنگار : 71654

۱۰ انسان تاثیرگذارِ جهان علم در سال ۲۰۲۳

۱۰ انسان تاثیرگذارِ جهان علم در سال ۲۰۲۳

فرد پیشگام در عرصه هوش مصنوعی، طراح ماموریت فضایی هند به ماه و اولین نگهبان گرمایش جهانی، تنها سه نفر از ۱۰ انسان تاثیرگذاری هستند که گام‌های مهم علمی سال ۲۰۲۳ را برداشته‌اند و جهان را به سوی پیشرفت و بهبود هدایت کرده‌اند.

به گزارش ایسنا و نقل از نیچر، فهرست ۱۰ فرد برتر نیچر به بررسی تحولات کلیدی علم در سال میلادی اخیر و برخی از افراد مهمی می‌پردازد که به اکتشافات شگفت‌انگیز و قابل توجه دست یافته‌اند و به حل مسائلیمهمی کمک کرده‌اند. این یک جایزه یا یک رتبه‌بندی نیست، بلکه منتخبی است که توسط ویراستاران نیچر برای نشان دادن داستان‌های علمی جذاب سالی‌که گذشت، گردآوری شده است.

نیچر از زمان آغاز به کار خود بیش از یک دهه قبل فهرست ۱۰ فرد تاثیرگذار در دنیای علم را منتشر کرده است.

کالپانا کلاهستی (Kalpana Kalahasti)

پیش به سوی ماه

۱۰ انسان تاثیرگذارِ جهان علم در سال ۲۰۲۳

این مهندس و مدیر، نقش مهمی در تضمین فرود پیروزمندانه ماموریت چاندرایان-۳ هند  Chandrayaan-3 بر روی ماه داشت. ماموریتی که هند را به چهارمین کشوری تبدیل کرد که به این فرود موفقیت‌آمیز دست می‌یابد.

چندین دقیقه پس از آن که آژانس فضایی هند اولین کاوشگر خود را بر روی ماه فرود آورد، کالپانا کلاهستی گفت: ما به هدف خود بدون کم و کاستی دست یافتیم. این به یادماندنی‌ترین و شادترین لحظه برای همه ما خواهد بود. این فرود نام هند را در میان لیست کشورهایی که موفق به فرود روی ماه شده بودند، از جمله اتحاد جماهیر شوروی، ایالات متحده آمریکا و چین قرار داد.

مارینا سیلوا (Marina Silva)

محافظ آمازون

۱۰ انسان تاثیرگذارِ جهان علم در سال ۲۰۲۳

او که وزیر محیط زیست در برزیل است، به مهار جنگل‌زدایی بی رویه و بازسازی مؤسساتی که توسط دولت قبلی تضعیف شده بودند، کمک کرده است.

در سالی که اخبار بد زیست محیطی خبر از گرم شدن کره زمین، امواج گرمای بی‌سابقه و آتش‌سوزی می‌داد، سیلوا پیام امیدوارکننده‌ای را مخابره کرد. او اعلام کرد که تصاویر ماهواره‌ای از جنگل‌های بارانی آمازون بین ماه‌های ژانویه تا ژوئیه سال ۲۰۲۳ در مقایسه با مدت مشابه در سال قبل، ۴۲ درصد کاهش در هشدارهای جنگل‌زدایی را نشان می‌دهند که این خبر بسیار امیدبخشی بود.

کاتسوهیکو هایاشی (Katsuhiko Hayashi)

تولید مثل مجدد

۱۰ انسان تاثیرگذارِ جهان علم در سال ۲۰۲۳

کاتسوهیکو هایاشی تخم‌های زنده موش را از سلول‌های نر ایجاد کرد، شاهکاری که می‌تواند به نجات گونه‌های در آستانه انقراض کمک کند.

کاتسوهیکو هایاشی و همکارانش در ماه مارس اعلام کردند که از سلول‌های دو والد مذکر موش، توله‌های موش تولید کرده‌اند و این خبر به معنای واقعی کلمه برخی از محققان را تحت تأثیر قرار داد. این تیم تخم‌ها را بارور کردند و جنین‌های حاصل را به موش‌های ماده پیوند زدند. تنها هفت توله زنده از ۶۳۰ انتقال جنین، حاصل شد. روش‌های هایاشی می‌تواند راهی برای نجات حیوانات در معرض انقراض باشد.

آنی کریچر (Annie Kritcher)

احتراق گداخت هسته‌ای

۱۰ انسان تاثیرگذارِ جهان علم در سال ۲۰۲۳

آنی کریچر و گروهش در تأسیسات احتراق ملی ایالات متحده، آزمایش‌های همجوشی را طراحی کردند که انرژی بیشتری نسبت به مصرف انرژی تولید می‌کرد. این فیزیکدان به تأسیسات احتراق ملی ایالات متحده کمک کرد تا واکنش‌های هسته‌ای ایجاد کند که زمانی فقط در بمب‌های هیدروژنی و ستاره‌ها دیده می‌شد.

النی میریویلی (Eleni Myrivili)

اولین نگهبان گرمای جهانی

۱۰ انسان تاثیرگذارِ جهان علم در سال ۲۰۲۳

النی میریویلی که یک سیاستمدار سابق است، اکنون به عنوان افسر ارشد گرما در سازمان ملل به جهانیان کمک می‌کند تا برای تهدیدات تغییرات آب و هوایی آماده شوند.

میریویلی، معاون سابق شهردار آتن، اکنون نقشی جهانی برای کاهش اثرات فاجعه‌بار گرمایش آب و هوایی دارد. او اولین افسر ارشد گرما در سازمان ملل است و وظیفه دارد مردم را خنک نگه دارد، در حالی که سیاره ما در حال گرم‌ شدن است.

در حال حاضر او بر افزایش آگاهی در مورد گرمای شدید در سطح جهانی و تامین پول برای پروژه‌های مرتبط برای پایدار کردن شهرها متمرکز است.

ایلیا سوتسکور (Ilya Sutskever)

 رؤیاپرداز عرصه هوش مصنوعی

۱۰ انسان تاثیرگذارِ جهان علم در سال ۲۰۲۳

ایلیا سوتسکور به عنوان دانشمند ارشد شرکت اُپن ای‌آی (OpenAI) به ایجاد چت جی‌پی‌تی کمک کرده است و این در حالی است نگران ایمنی هوش مصنوعی است. او نقش مهمی در توسعه سیستم‌های هوش مصنوعی محاوره‌ای داشته که در حال تغییر دادن جامعه هستند.

جیمز هملین (James Hamlin)

افشاگر ابررسانایی

۱۰ انسان تاثیرگذارِ جهان علم در سال ۲۰۲۳

جیمز هملین در کار فیزیکدان جنجالی رانگا دیاس مشکلاتی پیدا کرد. این فیزیکدان کمک کرد تا نقایص ادعاهای هیجان‌انگیز ابررسانایی در دمای اتاق شناسایی شود.

سوتلانا موژوف (Svetlana Mojsov)

 سازنده ناشناس دارو

۱۰ انسان تاثیرگذارِ جهان علم در سال ۲۰۲۳

این زیست‌شیمیدان سرانجام برای فعالیت‌هایش در تولید داروهای چند میلیارد دلاری کاهش وزن به رسمیت شناخته شد.

به لطف این زیست‌شیمی‌دان گروه جدیدی از داروهای کاهش وزن به کلینیک‌ها راه یافته و داروهایی مانند اوزمپیک و ویگووی را به نام‌هایی معروف تبدیل کرده‌اند. آنها میلیاردها دلار سود برای صنعت داروسازی به ارمغان آورده‌اند و تحسین علمی را برای محققانی که در کشف هورمون پشت این داروها نقش داشته‌اند، برانگیخته‌اند.

هالیدو تینتو (Halidou Tinto)

مبارزه کننده با مالاریا

۱۰ انسان تاثیرگذارِ جهان علم در سال ۲۰۲۳

هالیدو تینتو درمانگاهی را در روستایی در بورکینافاسو اداره می‌کند که در تایید اولین واکسن‌های مالاریا در جهان نقش داشته است.

به لطف آزمایش دقیق این محقق، واکسن دوم برای یک بلای مرگبار به‌زودی عرضه خواهد شد.

توماس پاولز (Thomas Powles)

کاشف درمانی بهتر برای سرطان

۱۰ انسان تاثیرگذارِ جهان علم در سال ۲۰۲۳

این پزشک و محقق سرطان یک کارآزمایی بالینی متحول‌کننده برای درمان سرطان شدید مثانه رهبری کرده است. موفقیت توماس پاولز در درمان سرطان کشنده مثانه می‌تواند نویدبخش موج بعدی داروهای قدرتمند ایمنی‌درمانی باشد. به نظر می‌رسد که روش درمانی او متشکل از دو داروی جدیدتر در مقایسه با شیمی‌درمانی استاندارد، میانگین بقا را از حدود ۱۶ ماه به ۲.۵ سال افزایش می‌دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۹-۲۸ ۱۳:۲۴

سلام . بهترین فرد تأثیرگذار جهان که تاثیرات آشکارش به زودی آشکار می شود ، امام زمان علیه السلام است و قابل قیاس با افراد ذکر شده در این مطلب از سایت نیست .

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۲۹ ۲۰:۳۳

درسته