• چهارشنبه / ۲۲ آذر ۱۴۰۲ / ۱۵:۴۰
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1402092216441
  • منبع : بازار

علایم سرطان مثانه را جدی بگیرید

علایم سرطان مثانه را جدی بگیرید

مثانه اندامی بالنی ‌شکل است که می‌تواند ادرار را ذخیره و در زمان مناسب تخلیه کند. این اندام جزوی از سیستم ادراری بدن انسان به حساب می‌آید و اختلال در عملکرد آن فرد را دچار مشکلات زیادی خواهد کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از آفتاب یزد،  این عضو مهم بدن ممکن است دچارمشکلات مختلفی گردد که یکی از مهمترین آنها بیماری سرطان مثانه است که می‌تواند مشکلات جدی را برای فرد به همراه داشته باشد لذا با توجه به اهمیت موضوع آفتاب یزد در اینباره با دکتر شهریار ناطق، متخصص اورولوژی و دکترمهری مهراد، متخصص اورولوژی گفتگو کرده است.دکترناطق در این باره می‌گوید: سرطان مثانه در بافتی که محل نگهداری ادرار می‌باشد، ایجاد می‌شود. برای تعیین شدت و وخامت سرطان مثانه، مانند سرطان‌های مختلف از یک سیستم درجه‌بندی استفاده می‌شود. سرطان مثانه پنج مرحله دارد و درمان این عارضه بر اساس نوع، مرحله، علائم و سلامت کلی بدن صورت می‌گیرد.این متخصص اورولوژی ادامه داد: درمان مرحله یک و دو سرطان مثانه ممکن است شامل جراحی به منظور خارج کردن تومور، شیمی درمانی و ایمونوتراپی ( استفاده از دارویی که باعث تحریک کردن سیستم ایمنی بدن می‌شود به منظور حمله به سلول‌های سرطانی ) باشد.وی اضافه کرد: درمان مرحله سه و چهار سرطان مثانه شامل برداشتن قسمتی از مثانه علاوه بر شیمی درمانی یا برداشتن کل مثانه به عنوان یک مداخله تهاجمی و همچنین ایجاد راهی برای نگهداری و تخلیه ادرار در بدن است.

دکترناطق گفت: درمان‌های مرحله آخر سرطان مثانه شامل شیمی درمانی بدون انجام عمل جراحی به منظور بهبود علائم و همچنین طولانی‌تر کردن
عمر، برداشتن کامل مثانه و همچنین تمامی غده‌های لنفاوی درگیر در آن ناحیه و ایجاد راهی برای ذخیره و تخلیه ادرار و شیمی درمانی، پرتو درمانی و ایمونو تراپی پس از جراحی برای بهبود علائم سرطان و طولانی‌تر کردن عمر بیمار است.

این متخصص اورولوژی اظهار کرد: به طور کلی پیش‌بینی کردن آینده یک فرد مبتلا به سرطان مثانه به بسیاری از شرایط بستگی دارد به طور مثال مرحله سرطان، سن فرد و غیره. وی عنوان کرد: علائم سرطان مثانه عبارتند از وجود خون در ادرار، تخلیه ادرار همراه با درد، تکرر ادرار، نیاز سریع به تخلیه ادرار، بی‌اختیاری در دفع ادرار، درد در ناحیه شکم، درد در قسمت تحتانی کمر است.

دکترناطق اذعان داشت: سرطان مثانه انواع مختلفی دارد که شایع‌ترین آن عبارتند از سرطان بدخیم سلول‌های متغیر، سرطان بدخیم سلول‌های سنگ فرشی، ادنوکارسینوما.این متخصص اورولوژی افزود: سرطان سلول‌های متغیر یکی از شایع‌ترین سرطان‌های مثانه است. این سرطان در سلول‌های لایه داخلی مثانه که حاوی سلول‌های ترانسیشینال یا متغیر است، شروع می‌شود. این سلول‌ها در هنگام افزایش حجم ادرار، بدون اینکه آسیبی ببینند، کشیده می‌شوند.

وی بیان کرد: سرطان سلول‌های سنگ فرشی گونه‌ای نادر از سرطان‌های مثانه می‌باشد و زمانی ایجاد می‌شود که سلول‌های نازک و تختی به نام سلول‌های سنگفرشی، دچار عفونت‌های درازمدت و تحریک‌های مداوم باشند.دکترناطق مطرح کرد: ادنوکارسینوما نیز نوعی نادر از سرطان‌های مثانه است که در سلول‌های غده‌ای مثانه به‌وجود می‌آید. این سلول‌های غددی وظیفه ترشح موکوس را برعهده دارند.

این متخصص اورولوژی می‌گوید: عامل اصلی ایجادکننده سرطان مثانه مشخص نیست ولی سیگار کشیدن مسئول ۵۰ درصد تمامی سرطان‌های مثانه در آقایان و خانم‌ها می‌باشد. وی ادامه داد: عوامل دیگری که ممکن است باعث افزایش احتمال سرطان مثانه شوند عبارتند از قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی سرطان زا، عفونت‌های مزمن مثانه، کمبود مایعات بدن، جنس مذکر، نژاد سفید پوست، افزایش سن، مصرف غذاهای چرب، وجود سابقه خانوادگی، تحت درمان قرارگرفتن با داروی شیمی درمانی‌ای به نام سیتوکسان، سابقه پرتو درمانی در ناحیه لگن و وجود ادرار خونی.

دکترناطق مطرح کرد: سرطان مثانه به وسیله روش‌های مختلفی تشخیص داده می‌شود که عبارتند از انجام آزمایش ادرار، معاینه فیزیکی که در آن وجود هرگونه توده غیر طبیعی تشخیص داده می‌شود، سیستوسکوپی که در آن دوربین کوچکی از طریق میزراه وارد مثانه می‌شود و پزشک می‌تواند توسط آن وجود هرگونه بدخیمی را مشاهده کند،بیوپسی، سی تی اسکن، پیلوگرام داخل وریدی ( عکس‌برداری از مثانه به وسیله تزریق ماده حاجب) و ایکس ری است.این متخصص اورولوژی گفت: با توجه به این که هنوز دلیل مشخصی برای سرطان مثانه پیدا نشده است، ممکن است در خیلی از موارد نتوان از بروز آن پیشگیری کرد. بعضی از عوامل هستند که با رعایت آنها ممکن است بتوان قدم مثبتی در راستای پیشگیری از سرطان مثانه برداشت که شامل ترک سیگار، عدم قرار گرفتن در معرض دود سیگار، دوری از مواد شیمیایی مولد سرطان و نوشیدن فراوان آب و سایر مایعات است.

 انواع مختلف سلول‌های مثانه می‌توانند سرطانی شوند
درادامه نیز دکتر مهراد در اینباره خاطرنشان کرد: به طور کلی سرطان مثانه یک نوع سرطان شایع است که از سلول‌های مثانه شروع می‌شود که یک اندام عضلانی توخالی در قسمت پایین شکم است و ادرار را در خود ذخیره می‌کند.وی بیان کرد: سرطان مثانه اغلب در سلول‌هایی که داخل مثانه را پوشانده‌اند، شروع می‌شود؛ این سلول‌ها در کلیه‌ها و لوله‌های (حالب) که کلیه‌ها را به مثانه متصل می‌کنند، یافت می‌شوند. گرچه سرطان اوروتلیال می‌تواند در کلیه‌ها و حالب‌ها هم اتفاق بیفتد، اما در مثانه خیلی شایع‌تر است.

این متخصص اورولوژی متذکر شد: بیشتر سرطان‌های مثانه در مراحل اولیه که به شدت قابل درمان است، تشخیص داده می‌شوند. اما حتی سرطان‌های مثانه در مراحل اولیه هم می‌توانند بعد از درمان موفقیت آمیز عود کنند لذا به همین دلیل، افراد مبتلا به این سرطان، معمولاً برای سال‌ها بعد از درمان به آزمایش‌های پیگیری نیاز دارند.وی تشریح کرد: علائم و نشانه‌های سرطان مثانه ممکن است شامل وجود خون در ادرار (هماچوری) که ممکن است باعث شود ادرار قرمز روشن به نظر برسد البته گاهی اوقات ادرار طبیعی است و وجود خون فقط با آزمایش تشخیص داده می‌شود، تکرر ادرار، سوزش یا ادرار دردناک و کمر درد است.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha