• جمعه / ۲۴ آذر ۱۴۰۲ / ۰۴:۳۹
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 1402092216361
  • خبرنگار : 71662

یک راهکار برای کنترل گرد و غبار سیستان

یک راهکار برای کنترل گرد و غبار سیستان

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور از انجام مطالعات طرح علاج‌بخشی سیستان در حوزه‌های منابع طبیعی و آبخیزداری برای ذخیره آب در آبخوان‌ها و کنترل گرد و غبار در این منطقه خبر داد.

به گزارش ایسنا، کشورمان ایران چندسالی است که تحت تاثیر تغییرات اقلیمی، کم‌بارشی و خشکسالی قرار گرفته و به دلیل کم‌بارشی‌ها با پدیده گرد و غبار بیش از پیش دست و پنجه نرم می‌کند. سیستان و بلوچستان با وجود تجربه باران‌های سیل‌آسا بیشتر روزهای سال درگیر طوفان‌های گرد و غبار است. برای رفع  و کنترل این مشکل اقداماتی از جمله سفر علی سلاجقه - رئیس سازمان حفاظت محیط زیست،عباسعلی نوبخت - رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به سیستان و بلوچستان، برگزاری اجلاس بین‌المللی مقابله با طوفان‌های گرد و غبار و مذاکره با افغانستان برای دریافت حقآبه هامون و ... انجام شده است.

عباسعلی نوبخت در گفت وگو با ایسنا درباره اقدامات انجام شده برای مهار گرد و غبار سیستان و بلوچستان اظهار کرد: استان سیستان و بلوچستان منطقه بسیار بزرگی است که با حجم بالایی از ریزگردها مواجه است. از ابتدای سال تاکنون هفت سفر استانی به این استان و سه سفر به منطقه سیستان انجام داده‌ایم. مطالعات طرح علاج‌بخشی سیستان در حوزه‌های منابع طبیعی و آبخیزداری برای مدیریت گرد و غبار این منطقه تابستان سال ۱۴۰۲ انجام شده است و طی دو ماه آینده نتایج این مطالعات آماده خواهد شد.

وی افزود: ۲ میلیون هکتار عرصه در منطقه غرب سیستان وجود دارد که قابلیت کاربری فعالیت‌های آبخیزداری دارند. مطالعات نشان داده است که سالانه در آن منطقه به‌طور متوسط ۱۷۰ میلیون متر مکعب بارش رخ می‌دهد و اگر کل فعالیت‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری را در منطقه غرب سیستان انجام دهیم، می‌توانیم سالانه بین ۶۰ تا ۱۰۰ میلیون مترمکعب آب به آبخوان‌ها اضافه کنیم البته نکته بسیار مهم این است که ۴۰۰ هزار هکتار از این دو میلیون هکتار در خراسان جنوبی قرار دارد و بر دشت سیستان تاثیر می‌گذارد. 

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ادامه داد: محدوده‌هایی در منطقه بلوچستان وجود دارد که آب شیرین زیادی دارد و در سال گذشته نیز حدود یک سوم اعتبارات آبخیزداری را به آن اختصاص دادیم تا بتوانیم این فرسایش خاکی را کنترل کنیم. اقداماتی که تاکنون انجام شده، اثربخشی بسیار زیادی داشته است.

نوبخت در پایان تاکید کرد: تمام استان‌هایی که در مناطق بحرانی و یا سیل‌خیز قرار دارند در اولویت آبخیزداری و نهالکاری هستند چراکه ما باید خطراتی را کنترل کنیم که آرامش و زندگی مردم را تهدید می‌کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۹-۲۴ ۱۰:۳۶

کردستان وآذربایجان جزء ایران است اوهم بنده ی خداست

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۲۴ ۱۱:۴۷

عزیزان بزرگوار : اگر حق آبۀ ایران را از افغاتستان بگیرید ، کلی از مشکل ریزگردها و مشکل کم آبی حل خواهد شد . چرا هیچکس از احقاق ای حق آبه حرف نمی‌زند ؟ نکنه چیزی میدانند که ما از آن بی‌خبریم !!!؟؟؟

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۲۴ ۱۸:۵۵

مشکل گردو غبار فقط با درختکاری حل می‌شود وپر شدن دریاچه هامون

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۲۴ ۲۱:۴۸

اگه از اول سال تا اخر برج ۷ بیاین سیستان بعد میفهمید که ما مردم سیستان تو چه جهنمی زندگی میکنیم کسی که اینجا زندگی نمیکنه نمیفهمه که ما تو چه مشقتی داریم نفس میکشیم گاهی از شدت طوفان شن ماسه نفس مون بند میادبعد افغانها به ما حق اب که نمیدن هیچی راحت توی کشور ما با پول یارانه ما دارن زندگی میکنن

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۲۴ ۲۱:۴۸

اگه از اول سال تا اخر برج ۷ بیاین سیستان بعد میفهمید که ما مردم سیستان تو چه جهنمی زندگی میکنیم کسی که اینجا زندگی نمیکنه نمیفهمه که ما تو چه مشقتی داریم نفس میکشیم گاهی از شدت طوفان شن ماسه نفس مون بند میادبعد افغانها به ما حق اب که نمیدن هیچی راحت توی کشور ما با پول یارانه ما دارن زندگی میکنن

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۲۴ ۲۳:۳۹

گرد وغبار اولویت دوم هست بروید راهکاری برای نابودی تروریست های بلوچستان کنید که۱۲جوان مردم شهید کردند

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۲۵ ۰۸:۱۴

بخشی از طرح درختکاری و فضای سبز را به این مکانها ٫ با توجه به کمبود آب و گیاهان خاص اختصاص بدن

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۲۵ ۱۳:۲۷

به داد مردم سیستان برسید من از نزدیک دیدم یک روز نمی‌تونید اونجا زندگی کنید انشاالله وعده ها عملیاتی بشود فقط شعار منطقه آزاد سیستان چی شد حق آبه چی شد به داد مردم سیستان برسید