به گزارش ایسنا، اظهارات نبنزیا روز سه شنبه یک روز پس از بازدید وی به عنوان بخشی از هیئت شورای امنیت سازمان ملل از ایست بازرسی رفح بین نوار غزه و مصر، که از طریق آن کمکهای بشردوستانه به نوار غزه ارسال میشود، بیان شد.
در این سفر دیپلماتها توانستند با مقامات محلی و کارکنان سازمانهای بشردوستانه در غزه ارتباط برقرار کنند.
به نقل از روسیا الیوم، نبنزیا در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: «این سفر به ما امکان داد تا آنچه را در این بخش اتفاق میافتد، بهتر درک کنیم.»
وی ادامه داد: «یک فاجعه انسانی وحشتناک در نوار غزه رخ داده و هر روز بدتر میشود، اگرچه نمیتوان تصور کرد چه چیزی میتواند بدتر از وضعیت حاضر باشد... از همه هم صحبتهایمان فقط یک چیز شنیدیم: ما به آتشبس نیاز داریم، ما باید این کشتار را متوقف کنیم.»
وی ادامه داد: محاصره لنینگراد توسط نازیها در طول جنگ جهانی دوم را به یاد آوردم که نزدیک به ۹۰۰ روز طول کشید و بر اثر بمباران و گرسنگی جان بیش از یک میلیون نفر را در لنینگراد گرفت.
وی گفت: «آیا غزه با همین سرنوشت روبهرو است؟ نمیتوان تصور کرد که در زمان ما چطور این اتفاق میافتد.»
نماینده دائم روسیه در سازمان ملل ابراز امیدواری کرد که شورای امنیت سازمان ملل پس از تصمیم مجمع عمومی بتواند خواستار آتشبس در نوار غزه شود.
نبنزیا در نشست اضطراری ویژه مجمع عمومی سازمان ملل متحد برای حمایت از مردم فلسطین گفت: امیدواریم شورای امنیت در نهایت پس از مجمع عمومی بتواند به تعهدات خود عمل کند.
وی افزود: علاوه بر اقدام قبلی، همچنین نمایندگان امارات طرح دیگری را برای افزایش و نظارت بر ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه تهیه و برای بررسی ارائه کردند.
نماینده روسیه تاکید کرد: «آمریکا مانع تمام تلاشهای حفظ صلح میشود... از ابتدا، واشنگتن مستقیما دیپلماسی چندجانبه را رد کرد. ما از نمایندگان آمریکایی شنیدهایم که در حالی که واشنگتن درگیر دیپلماسی دوجانبه آرام در میدان است، نیازی به دخالت کسی در این موضوع نیست و به این دلیل است که شورای امنیت سازمان ملل نتوانسته در این مدت اقدام قاطعی انجام دهد.»
وی خاطرنشان کرد: آمریکا پس از استفاده از حق وتو درباره قطعنامه شورای امنیت درباره غزه، مسؤول هر قتلی در نوار غزه است.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز سهشنبه قطعنامهای را تصویب کرد که مصر و موریتانی ارائه کرده و در آن خواستار آتشبس فوری در نوار غزه شدند. ۱۵۳ کشور به این سند رای مثبت دادند که به طور کلی شامل متن سند پیشنهادی امارات در غزه بود که اخیرا در شورای امنیت سازمان ملل به دلیل وتوی آمریکا رد شد.
انتهای پیام
نظرات