به گزارش ایسنا، سجاد محمدعلینژاد امروز (سهشنبه) در بیست و چهارمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران، فناوران و نوآوران برگزیده کشور که همزمان با سومین روز هفته پژوهش و فناوری در سالن همایشهای بینالمللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، با اشاره به نمایشگاه دستاورهای پژوهش، فناوری و فنبازار گفت: در این نمایشگاه که از ۲۰ تا ۲۲ آذر در مصلای امام خمینی(ره) برپاست، دو هزار و ۲۰۲ محصول جدید عرضه شده که ۴۵ درصد آنها در سطح آمادگی ۴ و ۵ و در آستانه تجاری شدن قرار دارند.
وی ادامه داد: همچنین برای جشنواره تجلیل از پژوهشگران، فناوران و نوآوران ۱۷۵ فناور به کارگروه مربوطه از طرف دانشگاهها، پژوهشگاهها و دستگاههای اجرایی معرفی شدند که از این تعداد ۱۲ نفر در مجموع تقدیر میشوند.
معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم به تعداد پارکهای علم و فناوری اشاره کرد و گفت: بعد از دو سال تاسیس معاونت فناوری و نوآوری، امروز ۵۴ پارک علم و فناوری داریم که از این تعداد ۲۹ پارک استانی، ۱۲ پارک دانشگاهی و سایر پارکها دستگاهی هستند.
وی افزود: همچنین بیش از ۱۲ هزار واحد فناور در پارکهای علم و فناوری مستقر هستند و رشدی نزدیک به ۵۰ درصدی آنها را در پارکها شاهد هستیم و بیش از ۱۱۳ هزار نفر در مجموعه پارکهای علم و فناوری شاغل هستند که رشد ۴۰ درصدی شاغلان و ۲۰ درصدی واحدهای فناور را نشان میدهد. افزون بر این، فروش شرکتهای دانشبنیان مستقر در پارکهای علم و فناوری سال گذشته ۱۳۵ همت بوده است.
محمدعلینژاد درباره اقدامات ویژه در ۲ سال گذشته معاونت فناوری و نوآوری، گفت: رشد تعداد واحدهای فناور پارکها و پردیسها و گردش مالی مرهون این سیاستها است.
وی به دو دغدغه جدی در حوزه فناوری پرداخت و توضیح داد: خلق فناوری و توسعه اقتصاد دانشبنیان و درآمدهای ناشی از آن در خلق فناوری، یکی از دغدغههای ماست. در همین راستا یکی از سیاستهای ما حمایت از پایاننامههای کاربردی است که میتواند هسته فناور را به خوبی با حضور استاد و دانشجو شکل دهد. برای سال اول ۱۰ درصد از پایاننامهها را حمایت میکنیم، دانشگاههای تربیت مدرس و تهران در این طرح پیشرو بودند و این طرح پایلوت را به طرح ملی تبدیل میکنیم.
محمدعلینژاد به حجم زیاد درخواستها برای راهاندازی پردیسهای علم و فناوری اشاره کرد و گفت: خلق فناوری باید از خروجی پژوهشها ناشی شود.
وی ادامه داد: هدف ما سوق دادن مجموعه تیمهای دانشجویی شامل انجمنهای علمی، تشکلهای دانشجویی و گروههای دانشجویی به کارهای فناورانه است تا این افراد را به تیمهایی در حوزه فناوری تبدیل کنیم.
آییننامه ماده ۵ قانون جهش دانشبنیان بهزودی اعلام میشود
معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم با تاکید بر توسعه واحدهای فناور در حوزه علوم انسانی و اسلامی و صنایع نرم، خاطر نشان کرد: دبیرخانه ملی در مورد فناوریهای علوم انسانی و اسلامی را اخیرا راهاندازی کردیم. شرکتهای این حوزه در کل ۱۰ درصد از شرکتهای دانشبنیان و واحدهای فناور را تشکیل میدهند و در حوزه صنایع خلاق و نرم نسبت به استانداردهای بینالمللی کمتر است. اما در دنیا تعداد شرکتهای کاربردی با علوم انسانی برابر است.
وی افزود: به همین منظور تور فناوری را بهزودی در تهران و قم با حضور دانشجویان علوم انسانی برگزار میکنیم تا دانشجوها بدانند برای این حوزه نیز میتوان شرکتهای فناور را تاسیس کرد و کارآفرینی باید توسط خود آنها اتفاق افتد.
معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم با تاکید بر خلق ثروت از پژوهش، گفت: ماده ۵ قانون جهش تولید دانشبنیان که آییننامه آن بهزودی اعلام میشود، بر مالکیت فکری پژوهش و فناوری به عنوان مهمترین خروجی دانشگاهها تاکید دارد.
وی خاطر نشان کرد: امروز صندوقهای پژوهش و فناوری این مالکیت فکری را میپذیرند، ولی بانکها هم باید بپذیرند. کارگزاریهای مشخصی تشکیل میشود تا به دانشگاه در این زمینه کمک میکنند، وظیفه ارائه خدمات را برای هر دانشگاه داشته باشد.
وی با اشاره به راهاندازی سامانه «جریان اقتصاد نوین» (جان)، گفت: تعاملات صنعت را با بخش پژوهش و فناوری با تاسیس سامانه «جان» افزایش میدهیم تا رویش شرکتهای فناور بر اساس آن نیازمندیها باشد و از ترکیب و سنتز بین شرکتهای مختلف نیازها را رفع کنیم.
انتهای پیام
نظرات