آزاده سادات توکلی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: خوشبختانه تا کنون گزارشی از وجود آنفلوانزا فوق حاد طیور در شهرستان کاشان گزارش نشده است، اما با توجه به فرارسیدن زمان کوچ پرندگان مهاجر، ریسک بروز بیماری آنفلوانزای مرغی افزایش پیدا میکند.
وی تأکید کرد: پرورشدهندگان طیور صنعتی و بومی، باید نسبت به رعایت اقدامهای امنیت زیستی توجه بیشتری داشته باشند تا دچار خسارت نشوند و در صورت مشاهده هرگونه مرگ مشکوک در پرندگان، مراتب را در اولین فرصت به شبکه دامپزشکی شهرستان کاشان اطلاعرسانی کنند.
کارشناس اداره بهبود تولیدات دامی مدیریت جهاد کشاورزی کاشان، تصریح کرد: شهرستان کاشان با فعالیت ۴۶ واحد مرغ تخمگذار و ظرفیت دو میلیون و چهارصد هزار قطعه مرغ تخمگذار قطب تولید تخممرغ در استان اصفهان است.
توکلی افزود: بیماری آنفلوانزای پرندگان یکی از بیماریهای واگیردار تنفسی ویروسی طیور است که دارای قدرت انتشار سریع است بنابراین، کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی، شبکه دامپزشکی و محیط زیست، در کارگروه پایش آنفلوانزا، مرغداریهای تخمگذار را به صورت مستمر پایش میکنند.
وی گفت: جلوگیری از ورود پرندگان وحشی به محل نگهداری مرغ با نصب توری، رعایت اصول بهداشتی و امنیت زیستی در مرغداریها، ضدعفونی کامل محل پرورش مرغ و تجهیزات آن قبل از جوجه ریزی و جلوگیری از ورود حیوانات به عنوان ناقل مکانیکی به محل پرورش مرغ مهمترین راهکار پیشگیری از این ویروس است.
کارشناس اداره بهبود تولیدات دامی مدیریت جهاد کشاورزی کاشان، گفت: اهالی روستاها از رها کردن مرغهای بومی و دیگر ماکیان به صورت چرای آزاد خودداری کرده و آنها را در مکانهای سر پوشیده نگهداری کنند، زیرا امکان انتقال بیماری به طیور بومی از طریق تماس با پرندگان وحشی وجود دارد.
توکلی افزود: خودداری از شکار و نگهداری پرندگان مهاجر و بومی آبزی، عدم تهیه گوشت مرغ از مراکز غیرمجاز و عرضه کنندگان دوره گرد و خرید گوشت مرغ مصرفی به صورت بسته بندی شده تازه یا منجمد از مراکز مجاز مهمترین توصیه به شهروندان برای پیشگیری از ابتلا به بیماری آنفلوانزای پرندگان است.
انتهای پیام
نظرات