دکتر کوروش اعتماد در گفتوگو با ایسنا، درخصوص ورود واکسن HPV به برنامه واکسیناسیون کشوری برای پیشگیری از بروز سرطان دهانه رحم، گفت: در این زمینه باید چند عامل را کنار هم در نظر گرفت. سالانه ۱۲۰۰ تا ۱۴۰۰ مورد جدید بروز سرطان رحم در کشور داریم. از سوی دیگر میزان شیوع HPV در جمعیت عادی خانمهای کشور آنقدر بالا نیست که شرایط نگران کننده باشد.
وی افزود: همچنین آن دسته از آلودگیهای HPV که منجر به بروز سرطان دهانه رحم شود، کم است. از طرفی باید مشخص کنیم که کدام گونه از HPV در کشور ما فراوانی دارد که برای آنها واکسن تهیه کنیم. در نهایت نیز باید ببینیم آیا بعد از تلقیح واکسن تغییر رفتاری در گیرندگان واکسن خواهیم داشت یا خیر؟
مدیرکل دفتر مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت، گفت: توصیه سازمان بهداشت جهانی برای شروع واکسیناسیون HPV در کشورها بر اساس میزان بروز این ویروس تعریف شده است که در کشور ما میزان بروز سرطان رحم بسیار پایینتر از این نقطه است؛ بنابراین بر اساس این شاخص هنوز در کشور ما توصیه به انجام کشوری واکسیناسیون HPV نمیشود.
در این زمینه بیشتر بخوانید:
شناسایی ۱۷۰ نوع ویروس HPV / تزریق واکسن به چه کسانی توصیه میشود؟
او تاکید کرد: در حال حاضر نیز وزارت بهداشت درحال امکانسنجی است که به صورت مطالعاتی در کشور شیوع HPV و انواع آن را در خانمها مشخص کند تا به این نسبت، پاسخگو باشد و بر اساس آن در صورت نیاز توصیه به واکسیناسیون HPV کند.
وی افزود: البته واکسن HPV در سطح کشور در دسترس است که اگر برای فردی ضرورت داشته باشد میتواند با تجویز متخصص آن را تهیه و تزریق کند.
انتهای پیام
نظرات