به گزارش ایسنا به نقل از سایت الکترومتحد، موتورهای الکتریکی بر اساس نوع جریان ورودی در دو نوع الکتروموتورهای جریان مستقیم DC و الکتروموتورهای جریان متناوب AC طراحی و عرضه می شوند. در ادامه، توضیحات بیشتر و کاملتری درباره انواع الکتروموتور صنعتی بیان کرده ایم.
الکتروموتور صنعتی DC
موتورهای الکتریکی از طریق اثر متقابل میدان مغناطیسی و رساناها، انرژی الکتریکی را به حرکت چرخشی تبدیل می کند. الکتروموتورهای جریان مستقیم DC، دقت بالایی دارد و سرعت آنها با تغییر ولتاژ تغذیه یا تغییر جریان سیم پیچ قابل تنظیم است.
انواع الکتروموتور صنعتی DC
●الکتروموتور جریان مستقیم شانت
در این نوع الکتروموتور ، میدان مغناطیسی به صورت موازی به سیم پیچ آرمیچر متصل می شود. سیم پیچ را می توان به صورت مستقل تحریک کرد یا مستقیما به منبع وصل کرد.
●الکتروموتور جریان مستقیم سری
میدان مغنایسی در این نوع موتور الکتریکی به صورت سری به آرمیچر متصل می شود. گشتاور موتور DC سری بسیار زیاد است. با این حال، سرعت موتور دائما بین حالت بار و بدون بار در حال تغییر است.
●الکتروموتور جریان مستقیم مرکب
در طراحی موتور DC مرکب، یک میدان اتصال سری با آرمیچر و یک میدان تحریک شنت جداگانه ترکیب شده است. این ویژگی موجب می شود تا تنظیم سرعت موتور راحتتر و گشتاور راه اندازی بهتر انجام شود.
●الکتروموتور جریان مستقیم PMDC
موتور PMDC به موتور دی سی مغناطیس دائمی نیز شناخته می شود. در این نوع موتور الکتریکی صنعتی، یک آهن ربای دائمی شار میدان را فراهم می کند. به این ترتیب، سرعت موتور قابل تنظیم می شود
الکتروموتور صنعتی AC
موتور صنعتی AC یکی دیگر از انواع الکتروموتور صنعتی است که با جریان متناوب کار می کند. پیکربندی این نوع موتور بسیار کم هزینه است و به راحتی کنترل می شود. به همین دلیل، موتورهای الکتریکی AC، جزء پرطرفدارترین موتورهای صنعتی به شمار می روند. الکتروموتورهای جریان متناوب AC همچنین، فاقد برس هستند و دوام بالایی دارند.
انواع الکتروموتور صنعتی AC
●الکتروموتور سنکرون
در الکتروموتور سنکرون، تعداد دور روتور با تعداد دور حوزه مغناطیسی سیم پیچ های استاتور برابر است. به همین دلیل به آنها موتور " همزمان" نیز می گویند. حلقه های لغزشی موجود در موتور سنکرون موجب انتقال جریان بین بخش های ثابت و دوار موتور می شود.
●الکتروموتور اسنکرون (القایی)
موتورهای القایی از انواع الکتروموتور صنعتی است که با سرعت ناهمزمان کار می کنند. این نوع موتور از القای مغناطیسی برای تغییر انرژی الکتریکی به انرژی جنبشی استفاده می کند. تعداد دور روتور در موتورهای آسنکرون، برخلاف موتورهای سنکرون، از تعداد دور حوزه مغناطیسی دوار استاتور کمتر است.
الکتروموتورهای آسنکرون از لحاظ ساختاری به دو نوع قفس سنجابی و روتور سیم پیچی شده دسته بندی می شوند.
موتور آسنکرون قفس سنجابی: روتورِ این نوع موتور شبیه قفس سنجاب و به شکل یک استوانه با میله های مسی و آلومینیومی است که برای انتقال و هدایت جریان از طریق روتور به کار می رود.
موتور آسنکرون با روتور سیم پیچ شده: روتور در این نوع الکتروموتور سیم پیچ شده است و انتهای سیم پیچ به یک حلقه لغزنده که توسط جاروبک هایی به خارج موتور هدایت می شوند، متصل است.
الکتروموتور صنعتی تک فاز و سه فاز
انواع الکتروموتور صنعتی را می توان بر اساس نوع فاز برق ورودی به دو دسته تک فاز و الکتروموتور سه فاز دسته بندی کرد.
الکتروموتور صنعتی تک فاز
موتورهای صنعتی تک فاز روی یک فاز کار می کنند و میدان مغناطیسی دوار ایجاد نمی کنند. به همین دلیل، نیاز به راه انداز ندارند. روتور در موتورهای تک فاز از نوع قفس سنجابی است و مکانیزم عملکرد این نوع موتورها بر مبنای خاصیت القایی می باشد.
موتورهای تک فاز به دلیل ساختار ساده ای که دارند و نیز تعمیر آسان در ساختمان های مسکونی، کارگاه های صنعتی کوچک، مغازه ها و فروشگاه هایی که به برق تک فاز نیاز دارند، استفاده می شوند.
انواع الکتروموتور صنعتی تک فاز
موتورهای الکتریکی تک فاز به دو دسته خازن رله ای و خازن کلاچ دار تقسیم می شوند.
●الکتروموتور دو خازن کلاچ دار
در موتورهای تک فاز کلاچ دار، خازن همان استارتر است. در واقع، دو خازن کلاچ دار در مدار الکتروموتور قرار دارند که خازن راه انداز بعد از استارت و تا زمانیکه سرعت روتور به مقدار معینی برسد، در مدار می ماند. سپس توسط سوئیچ سانتریفیوژ از مدار خارج می شود و موتور با خازن دائم کار می کند.
●الکتروموتور با خازن رله ای
خازن در این نوع موتور الکتریکی به صورت دائم مورد استفاده قرار می گیرد. به این ترتیب، گشتاور و بازدهی موتور تا حدودی بهینه می شود. خازن های رله ای دائما در جریان مدار هستند و نیاز به کلید سانتریفیوژ برای خارج کردن آنها نیست.
الکتروموتور صنعتی سه فاز
موتورهای سه فاز نوع دیگری از انواع الکتروموتورهای صنعتی هستند که دارای سه ترمینال و سه یا چهار سیم برای کار می باشند. ضریب قدرت الکتروموتورهای سه فاز به نسبت موتورهای الکتریکی تک فاز بالاتر است.
علاوه بر این، کارایی الکتروموتورهای سه فاز بیشتر از موتورهای تک فاز است؛ زیرا موتورهای سه فاز تنها با اضافه کردن یک سیم دیگر، می توانند سه برابر تک فاز برق تولید کنند.
الکتروموتورهای سه فاز غالبا در صنعت کشاورزی، داروسازی، پتروشیمی، خودروسازی، معادن، پمپ های صنعتی و ... کاربرد دارند.
خرید انواع الکتروموتور صنعتی
اولین و مهم ترین قدم در خرید انواع موتورالکتریکی صنعتی انتخاب نوع موتور است. قیمت و برند الکتروموتور فاکتورهای مهم دیگری هستند که به هنگام خرید یک الکتروموتور باکیفیت باید به آنها توجه داشته باشید.
الکتروموتور زیمنس آلمان یکی از باکیفیت ترین و پرفروش ترین موتورهای الکتریکی موجود در بازار است. در طراحی و ساخت الکتروموتور زیمنس تمام شاخص و معیارهای مطابق با استانداردهای جهانی رعایت شده است. برای خرید الکتروموتور زیمنس به سایت الکترومتحد مراجعه کنید.
علاوه بر این، کیفیت بالای متریال به کار رفته در الکتروموتورهای زیمنس موجب شده تا محصولات این برند برای انواع کاربری های عمومی و صنعتی مناسب باشند.
گروه صنعتی الکترومتحد به عنوان یکی از واردکنندگان اصلی موتورهای صنعتی، در زمینه تامین و عرضه انواع الکتروموتورهای تک فاز و سه فاز زیمنس فعالیت دارد. تمام موتورهای صنعتی در الکترومتحد دارای گواهی اصالت کالا هستند و به همراه خدمات پس از فروش معتبر عرضه می شوند.
انتهای رپرتاژ آگهی
نظرات