به گزارش ایسنا، وبگاه آکسیوس گزارش داد که اعتماد مردم آمریکا به تحقق «رویای آمریکایی» در این کشور کاهش یافته و آنان در جستجوی قدرت خرید و آسایش بیشتر، در حال ترک کشور خود هستند.
نظرسنجی والاستریت ژورنال در ماه اکتبر نشان داد که تنها ۳۶ درصد از مردم آمریکا امروزه به رویای آمریکایی (این باور که با تلاش بیشتر میتوان موفقتر از دیگران بود) اعتقاد دارند.
همچنین نظرسنجی اخیر انبیسی نشان داد که جوانان آمریکا در تضمن مسکن خود با مشکل مواجه هستند و آمریکاییها در تمام سنین نسبت به فرصتهایی که برای نسلهای آینده فراهم است، بدبین هستند.
از سوی دیگر، فرصتهای دورکاری و سبک زندگی مهاجرتی که در شبکههای اجتماعی رایج شده، باعث شده تا آمریکاییها به فکر زندگی در خارج از این کشور باشند.
بر اساس دادههای موسسه حقوقی «لکسیدی» در اروپا، از سال ۲۰۲۰ درخواست ویزای «دیجیتال نومَد» یا «کوچگردی دیجیتالی» افزایش یافته است. امروزه دهها کشور با شرایطی خاص به افراد اجازه میدهند که به مدت یک سال در این کشورها زندگی کرده و از راه دور کار کنند.
آمریکاییهای زیادی در شبکههای اجتماعی از جمله تیکتاک دیده میشوند که این سبک زندگی را انتخاب و کشور خود را ترک کردهاند. دیدگاه آنها امروز نسبت به مفهوم رویای آمریکایی تغییر کرده است.
«جی. پی. جانسون» که به همراه همسرش در ۲۰۱۷ آمریکا را به مقصد اکوادور ترک کرده و حالا شرکتی برای ترویج دورکاری و کسب درآمد آنلاین به راه انداخته است، میگوید: روزگاری آمریکا برای همه کشور فرصتها بود. اگر باهوش و سختکوش بودید، میتوانستید به رویای آمریکایی دست یابید. اما امروزه این دیگر صادق نیست.
او که هزینه گزاف زندگی در آمریکا را دلیل اصلی مهاجرت خود و همسرش از این کشور میداند، میگوید: امروز یک اتفاق غیرقابلپیشبینی میتواند این را تغییر داده و این رویا را از شما بگیرد.
جانسون میگوید که تعداد افرادی که به فکر مهاجرت از آمریکا هستند یا عملاً برای آن تلاش میکنند، افزایش شدیدی یافته است. بسیاری از دنبالکنندگان آنان در فضای مجازی کسانی هستند که یا بازنشسته شدهاند و یا به سن بازنشستگی نزدیک هستند؛ اما توان پرداخت هزینههای زندگی در آمریکا را در خود نمیبینند. آنها به دنبال کیفیت بهتر و بهای کمتر زندگی، به کشورهای دیگر کوچ میکنند.
این زوج که زمانی در آمریکا زیر فشار سنگین اقساط وام دانشجویی، خدمات بیمه درمانی و وام بودند، حالا با مهاجرت به اکوادور میگویند که دیگر تمام بدهیهای خود را تسویه کردهاند. آنها هر دو بیش از ۵۰ سال سن دارند و میگویند که پس از مهاجرت، هر روز جوانتر میشوند، چرا که دیگر در «چرخه باطل مسموم» آمریکا زندگی نمیکنند.
ایالات متحده از سال ۲۰۲۰ دیگر تعداد آمریکاییهایی را که در خارج از این کشور زندگی میکنند، منتشر نمیکند؛ اما آخرین دادههای منتشر شده وزارت خارجه آمریکا در ۲۰۲۰ نشان میدهد که در آن زمان ۹ میلیون آمریکایی در خارج از مرزهای آمریکا زندگی میکردند.
به گزارش آکسیوس، حقیقت این است که تعداد افرادی که میخواهند برای زندگی به ایالات متحده بیایند، بهمراتب بیشتر از آمریکاییهایی است که قصد ترک کشور خود را دارند؛ اما برای نسل جوان آمریکایی، امروزه زندگی در خارج از این کشور سهلالوصول و جذابتر به نظر میرسد.
انتهای پیام
نظرات