• سه‌شنبه / ۱۴ آذر ۱۴۰۲ / ۱۸:۲۱
  • دسته‌بندی: دفاعی - امنيتی
  • کد خبر: 1402091410298
  • خبرنگار : 71480

جانشین فرمانده نیروی هوایی: خاطرات پیشکسوتان مراقبت پرواز در حال تدوین است

جانشین فرمانده نیروی هوایی: خاطرات پیشکسوتان مراقبت پرواز در حال تدوین است

جانشین فرمانده نیروی هوایی ارتش با بیان اینکه کارکنان مراقبت پرواز با اقدام به‌موقع خود بارها از بروز حوادث جبران‌ناپذیر جلوگیری کردند، گفت: به همت دفتر مطالعات و تحقیقات نهاجا، خاطرات پیشکسوتان این حوزه در حال جمع‌آوری و نگارش است.

به گزارش ایسنا، امیر سرتیپ خلبان مهدی هادیان در آیین تجلیل از پیشکسوتان و بازنشستگان مراقبت پرواز نیروی هوایی ارتش که صبح امروز (سه‌شنبه) برگزار شد، اظهار کرد: در مباحث اقتصادی کلان کشورها، هوانوردی یکی از مؤلفه‌های بسیار مهم اقتصادی به حساب می‌آید که تأثیر بسیار زیادی بر اقتصاد کشورهای مختلف دارد.

امیر سرتیپ هادیان ادامه داد: زمانی که از مباحث مربوط به پرواز هواپیماها صحبت می‌کنیم، اولین چیزی که به ذهن متبادر می‌شود، بحث مراقبت پرواز و کنترل ترافیک هوایی است که یکی از مؤلفه‌های اصلی امنیت هوانوردی است.

جانشین فرمانده نیروی هوایی ارتش افزود: شما عزیزان، کسانی هستید که خالصانه و عاشقانه و با تخصص و هوش بسیار زیاد خود باعث می‌شوید که امنیت پروازها در حوزه‌های نظامی و غیرنظامی تأمین شود و خلبانان بتوانند به راحتی و با خیال آسوده به کارهای خود برسند.

وی عنوان کرد: علاوه بر خلبانان، امنیت خاطری که برای میلیون‌ها مسافری که روزانه در صنعت هوانوردی جابجا می‌شوند به وجود می‌آید، مرهون تلاش‌های شبانه‌روزی و دقت بسیار بالای شما و همکاران شما در بخش‌های مختلف صنعت هوانوردی است.

امیر هادیان اضافه کرد: صدای آرامش‌بخش کارکنان بخش مراقبت پرواز برای کسانی که در دوران آموزشی و برای اولین بار پرواز می‌کنند، همیشه تداعی‌کننده امنیت خاطر و آرامش بی‌مثال این عزیزان است؛ عزیزانی که اگر نبودند، قطعاً در روند آموزشی خلبانان ما اخلال به وجود می‌آمد.

جانشین فرمانده نیروی هوایی ارتش با بیان اینکه امنیت پرواز شغلی است که کمتر کسی با آن آشنایی دارد، اظهار داشت: کسی غیر از خلبانان و کارکنان پروازی حساسیت، اهمیت، شجاعت و حضور ذهن بالای شغل امنیت پروازی را درک نمی‌کند.

وی افزود: در پروازهای نظامی، ثانیه‌ها بسیار تأثیرگذار هستند و اهمیت این ثانیه‌ها را کارکنان مراقبت پرواز به خوبی درک می‌کنند که اگر اشتباهی در کار آن‌ها رخ دهد، در کسری از ثانیه ممکن است اتفاق ناگوار و جبران‌ناپذیری رخ دهد که عواقب آن ممکن است تا سالیان سال ادامه داشته باشد.

امیر هادیان عنوان کرد: تصمیم‌گیری به‌موقع کارکنان مراقبت پرواز باعث می‌شود که پروازی مطمئن انجام شود و در بسیاری از موارد، کار خلبانی با کار کارکنان این قسمت شبیه به هم است.

جانشین فرمانده نیروی هوایی ارتش یادآور شد: بارها اتفاق افتاده است که کارکنان مراقبت پرواز با هوشیاری و اقدام به‌موقع خود از بروز حوادث جبران‌ناپذیر و بزرگی جلوگیری کردند و جان هزاران نفر را از مرگ حتمی نجات داده‌اند.

امیر هادیان بیان کرد: جای خالی خاطرات کارکنان مراقبت پرواز در کتاب‌ها و نوشته‌های مکتوب به‌شدت احساس می‌شد که خوشبختانه به همت دفتر مطالعات و تحقیقات، خاطرات پیشکسوتان این حوزه در حال جمع‌آوری و نگارش است تا جوان‌ترها و آیندگان بتوانند از این مخازن بسیار غنی و تجربه بالای آن‌ها به بهترین شکل استفاده کنند.

جانشین فرمانده نهاجا افزود: با اینکه پیشرفت روزافزون علم و فناوری‌های نوین را هر روز شاهد هستیم، اما عامل انسانی در حوزه مراقبت پرواز هیچ‌گاه حذف نشده و نخواهد شد و تا همیشه به حضور نیروی انسانی باهوش و با قدرت تصمیم‌گیری بالا و سریع در این حوزه نیاز است.

وی با بیان اینکه آرامش خاطر کارکنان مراقبت پرواز حین انجام خدمت مرهون فداکاری و از خودگذشتگی خانواده‌های آن‌هاست، تاکید کرد: همسران کارکنان مراقبت پرواز شرایطی را در محیط زندگی به وجود آورده‌اند که کارکنان مراقبت پرواز با خیالی آسوده و ذهنی آرام، می‌توانند به بهترین شکل ممکن انجام وظیفه کنند.

امیر هادیان اظهارکرد: یکی از شباهت‌های کار کارکنان امنیت پرواز و خلبانان در تصمیم‌گیری در لحظه بوده و ثانیه‌ها تعیین‌کننده هستند؛ زیرا چند ثانیه تعلل در تصمیم‌گیری منجر به بروز فاجعه می‌شود.

جانشین فرمانده نیروی هوایی ارتش گفت: امروز با تلاش شبانه‌روزی کارکنان همه قسمت‌ها در نیروی هوایی ارتش، شرایط ما به نسبت ابتدای شروع دوران دفاع مقدس و در حوزه تجهیزات، امکانات، آموزش و به‌روزرسانی‌ها قابل قیاس نیست و پیشرفتی‌های چشمگیری در زمینه‌های مختلف از جمله لوازم مورد نیاز امنیت پرواز اتفاق افتاده است.

وی یادآور شد: در طول دوران فاع مقدس موردی نمی‌توان یافت که هواپیمای دشمن وارد خاک کشورمان بشود و در حوزه دید کارکنان مراقبت پرواز باشد و این عزیزان آن را شناسایی نکنند و حضور دشمن را اطلاع نداده باشند تا عزیزان ما در پدافند هوایی حملات آن‌ها را خنثی کنند؛ این امر نشان از تلاش شبانه‌روزی و ازخودگذشتگی پیشکسوتان این حوزه در جنگ تحمیلی دارد و چه بسیار منافعی که با همین هوشیاری کارکنان مراقبت پرواز برای کشور حفظ شده است.

امیر هادیان عنوان کرد: امروزه وضعیت کلی مراقبت پروازی نیروی هوایی ارتش از جمله وضعیت برج، سیستم‌های مراقبت پرواز، سیستم‌های کنترلی، رادیوها و... با گذشته بسیار متفاوت است و در بهترین حالت و آمادگی ممکن قرار دارد. دشمنان باید بدانند که ما برای دفاع از کشور عزیزمان همیشه آماده هستیم و این آمادگی را روز به روز بیشتر و بیشتر خواهیم کرد.

جانشین فرمانده نیروی هوایی ارتش اظهارکرد: ملت عزیز ایران بدانند که سربازان آن‌ها در نیروی هوایی ارتش با تلاش شبانه‌روزی و چشمانی هوشیار و همیشه بیدار، مراقب آسمان و مرزهای کشور هستند و اجازه کوچکترین تعرضی به این مرز و بوم نمی‌دهند.

سرتیپ هادیان خاطرنشان کرد: قطعاً انتقال تجارب شما پیشکسوتان حوزه امنیت پروازی که با پوست، گوشت و استخوان خود حساسیت این شغل و همچنین دوران دفاع مقدس را درک کرده‌اید به کارکنان جوان و در حال آموزش، می‌تواند چند واحد درسی به حساب آید و در آینده راهگشای بسیاری از چالش‌های کاری آنان خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha