• سه‌شنبه / ۱۴ آذر ۱۴۰۲ / ۱۷:۳۶
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 1402091410277
  • خبرنگار : 30057

در «زنگ فرهنگ دانشگاه شریف» مطرح شد

انتقاد تشکل‌های دانشجویی از بی‌توجهی به دانشجویان، مهاجرت تا وضعیت فرهنگی کشور

انتقاد تشکل‌های دانشجویی از بی‌توجهی به دانشجویان، مهاجرت تا وضعیت فرهنگی کشور

در زنگ فرهنگ دانشگاه شریف که با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، ۸ تشکل دانشجویی این دانشگاه انتقادات و پیشنهادات خود را نسبت به وضعیت فرهنگی جامعه طی قرائت بیانیه‌هایی اعلام کردند.

به گزارش ایسنا، از سوی انجمن اسلامی دانشجویان مستقل  دانشگاه صنعتی شریف سلسله نشست های زنگ فرهنگ با رویکرد مراسم گرامیداشت روز دانشجو امروز در سالن جابر ابن حیان دانشگاه شریف برگزار شد.

این مراسم که با حضور محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، ۸ تشکل دانشجویی بیابیه‌های خود را ارائه کردند که به این شرح است:

کانون قرآن و عترت

فائزه سپهری، نماینده کانون قرآن و عترت دانشگاه صنعتی شریف با قرائت بیانیه این کانون با تاکید بر اینکه الزام رفع چالش ها، در آغوش کشیدن قرآن و عترت است، از وزیر ارشاد  سوالاتی چون
وزارت ارشاد برای تقویت جامعه چه برنامه هایی را عملیاتی کرده است؟ آیا برنامه هدفمندی برای تولیدات قرآنی در نظر گرفته شده است؟ را مطرح کرد.

وی ایجاد سیاست فرهنگ قرانی، حذف رویکرد تزئینی از ترتیل و قرائت و پاسخگو کردن ساختارها و نهادهای مرتبط را به عنوان پیشنهاداتی برای این حوزه مطرح کرد.

کانون تعالی دانشگاه شریف 

امیر هرمزی نژاد، دبیر کانون تعالی دانشگاه صنعتی شریف گفت: با بررسی شرایط اقتصادی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی و روند سرعت آنها نشان می دهد که در سطح کشور و بین المللی در دوران گذران هستیم.

وی اضافه کرد: مهمترین مساله ما برنامه ریزی همه جانبه برای آینده است و متاسفانه در طی این سال ها شاهد سیاستگذاری های موفق نبوده ایم؛ به گونه ای که شاهد ریزش مخاطبان از رسانه ملی و منابع دیگر را به عنوان تامین خوراک خود انتخاب کردند.

هرمزی نژاد تاکید کرد: نتیجه این رویکرد آن شده است که دانشجویان بدون آنکه تلاش کنند شرایط کاری کشور را بسنجند بعد از طی یک مقطع تحصیلی به دنبال مهاجرت هستند.

کانون تئاتر 

مهران قریشی، دبیر کانون تئاتر دانشگاه شریف در این جلسه با اشاره به انحلال کانون تئاتر این دانشگاه گفت: ما مجددا اقدام به احیا آن کردیم و هر چند که هنرمندان از آن حمایت کردند ولی از سوی دولت هیچ حمایتی دریافت نکردیم.

وی افزود: ما طرح مشق هنر را برای تربیت هنرجویان اجرایی کردیم و در ادامه در تلاش بودیم تا موسسه ای را برای تجمیع همه هنرجویان راه اندازی کنیم که به دلیل عدم تطابق مدرک تحصیلی با زمینه فعالیت، مجوز برای راه اندازی این موسسه داده نشد.

شورای صنفی

پارسا نوروزی از  شورای صنفی دانشگاه صنعتی شریف سخنرانی خود را در زمینه مهاجرت دانشجویان و اساتید گفت: مهاجرت و ترک کشور امری آسان نیست ولی ببینید دانشجویان را به چه مرحله ای رسانده اید که اقدام به مهاجرت می کنند و کسی هم سوالی نمی پرسد.

وی با بیان اینکه زنگ خطر مهاجرت هنوز به صدا درنیامده است، گفت: وقتی این زنگ به صدا درآید گوش عرش را کر خواهد کرد؛ چرا که اکنون مهاجرت به اساتید رسیده است.

هیات الزهرا

علی ناظمیان، نماینده هیات الزهرا با اشاره به گفته‌های وزیر ارشاد در صحن مجلس گفت: آقای وزیر ۸۳۳ روز از زمانی که در صحن علنی مجلس ایراد کردید می گذرد صادقانه بگویم که ما در این مدت تغییر ملموسی در هوای فرهنگ جامعه احساس نمی کنیم. خودتان بدون آنکه به کاغذ آمارهایتان نگاه کنید و بگویید آیا در این دو سال چیزی بهتر شده است یا خیر.

وی افزود: نهادهای مختلف فرهنگی کشور که هر یک ردیف بودجه خاصی دارند هیچ گاه خود را در جایگاه پاسخگویی ندیدند و گاهی با تصمیمات سلیقه ای کارهایی انجام دادند ولی به علت تعارض کاری از پیش نبرده و هیچ اتفاقی را رقم نزده است.

ناظمیان با تاکید بر ضرورت ساماندهی به این وضعیت آشوبناک یادآور شد: گویا در این زمینه اقداماتی انجام ولی اثر محسوسی از آن دیده نمی شود. روشن است که مشکلات اساسی فرهنگی در کوتاه مدت قابل حل نیستند ولی ارتقا سطح فرهنگی با راهبردهای کوتاه مدت میسر است. این طرح باید بر اساس طرح های اولویت دار و واقعی فارغ از کارهای ستادی باشد.

وی افزود: در این زمینه باید اقداماتی برای جلب همکاری مردم باشد و در این صورت است که ‌می توان سطح فرهنگی کشور را متحول کرد نه اقداماتی مانند گشت ارشاد که تنها باعث افزایش تنفر عمومی می‌شود. 

بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف 

محمد مظفری، نماینده بسیج دانشجویی شریف گفت: پس از انقلاب اسلامی مهمترین نقطه کشور که نیاز به تحول اساسی داشت فرهنگ بوده و هست و آیا به واقع توانسته ایم فرهنگی ایرانی و اسلامی را در جامعه به بروز کامل برسانیم. در حکمرانی یک کشور اسلامی، مهمترین مقوله حکمرانی فرهنگ است و برای حفظ این مقوله اهمیت دارد.

وی افزود: در اجتماع و برخورد با مردم هیچ راهبرد فرهنگی وجود ندارد و وزارت ارشاد مانند مهربان ولی با تمام آرامش و بدون نگرانی از فرزندان خود در گوشه ای نشسته است و به تربیت شدن یا نشدن فرزندان خود صرفا نگاه می‌کند. راهبردی وزارت ارشاد برای این مقوله در کشور چیست.

مظفری با بیان اینکه متولی امر فرهنگ کشور باید وزارت ارشاد یاشد ولی نیستف خاطرنشان کرد: عدم مدیریت راهبردی سازمان های فرهنگی کشور به وضوح مشخص است و هر کس کار خودش را می خواهد و هر زمانی که بخواهد طرح ارائه می دهد و تنها موردی که در این زمینه دیده نمی‌شود، راهبرد واحد است و گویا زور وزارت فرهنگ به سایر نهادها نمی‌رشد و در نهایت به دلیل منفعل بودن دستگاه فرهنگی منجر به تولید گشت ارشاد توسط نیروی خدوم انتظامی کشور می‌شود تا مشکلاتی را برای کشور بوجود آورد که این هم به دلیل بی نسبتی نهادهای کشور با مباحث مهم فرهنگی است.

وی گفت: مقصر در این میدان قطعا نیروی انتظامی نیست.

نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه شریف خطاب به وزیر ارشاد ادامه داد: شاید بگویید گشت ارشاد مربوط به دوران شما نبوده، درست است ولی نظر شما درباره حجاب بان چیست.

جامعه اسلامی دانشگاه شریف

متین یوسفی، نماینده جامعه اسلامی دانشگاه شریف با بیان اینکه امروز سیاستگذاران فرهنگی جامعه یک انتخاب دارند، گفت: انتخابی که سرنوشت آینده این مرز و بوم را تعیین خواهد کرد و اگر اشتباهی در آن صورت گیرد جمهوری اسلامی ایران تبدیل به یک عبرت تاریخی خواهد شد؛ انتخاب میان تمام قدرت و تمام ملت.

وی اضافه کرد: ایران همواره مهد فرهنگ های گوناگون بوده است ولی امروز ایران خانه تضاد فرهنگی است. دو فرهنگ که سر ناسازگاری با یگدیگر را  دارند ولی این دو قطبی بودن به معنای جنگ مردم با یکدیگر نیست؛ بلکه به معنای دو دستگی مردم است و انتخاب بزرگ این است که نادیده گرفتن بخش بزرگی از مردم برای حفط تمام قدرت و یا کوتاه آمدن از بخشی از قدرت برای پذیرفتن تمام ملت.

یوسفی تاکید کرد: اگر می‌خواهیم همه مردم را حفظ کنید باید آنها را در همه امور سهیم کنید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha