به گزارش ایسنا، روزنامه فایننشال تایمز در گزارش خود نوشته است: «یک پهپاد کوچک ارتش اسرائیل در یک راهروی بتنی قوسدار رها شده و برای دقایقی در امتداد یک تونل ۳۰۰ متری به پرواز ادامه میدهد؛ تونلی که آنقدر بزرگ هست که یک مرد قدبلند بتواند بدون خم شدن از آن عبور کند.
در سمت چپ و راست به اتاقهایی بر میخوریم که دارای تجهیزات تهویه مطبوع، توالتها و آشپزخانههای کارآمد با آب لولهکشی، کابلهای برق و مخابرات و یک درب ضد انفجار هستند.
دافنه ریچموند باراک، یک استاد دانشگاه ریچموند و نویسنده کتابی در مورد جنگ زیرزمینی معتقد است که از بین بردن تونلهای حماس دشوارترین و مهمترین جنبه عملیات ارتش اسرائیل است.
شبکه تونلهای حماس که حتی بزرگتر از شبکه متروی زیرزمینی شهر لندن برآورد میشود. این تونلها از جاسوسی پهپادهای اسرائیل و حملات هوایی ایمن بوده و از طرفی گمان برده میشود که نگه دارنده زرادخانه راکتهای حماس هستند.
یک مقام نظامی سابق ارتش صهیونیستی گفت: برای توصیف این شبکه ساخته شده در زیر غزه کلمه تونل حق مطلب را ادا نمی کند؛ آنها شهرهای زیرزمینی هستند. این مسئول نظامی تأکید کرد که نابودی این تونل ها بیشتر شبیه یک عملیات تخیلی-علمی است. وی فاش کرد که آمریکا کمکی به ارزش ۳۲۰ میلیون دلار برای فناوریهای جنگ با تونلها به اسرائیل داده اما فایدهای نداشته است.
ارتش اسرائیل از بین بردن تونلهای حماس را یک اولویت برای خود تعیین کرده اما مشخص نکرده که با چه برنامهای میخواهد آن را محقق کند.
یک چنین مقاومتی به طولانیتر شدن جنگ، افزایش تفات نیروهای اسرائیلی در کنار تضعیف حمایت ها از این دولت در سطح بین المللی به دلیل افزایش تلفات غیرنظامیان فلسطینی منجر شده است.
یک مقام صهیونیست میگوید: این تونلها یک چالش عظیم هستند. حماس در آنها انواع تسلیحات، شامل تلههای انفجاری، موانع محدود کننده تحرک در داخل این تونلها و دیگر چیزهایی خطرناک برای نظامیان ما را نگه میدارد.
اسرائیل همچنین یک یگان مخصوص مهندسان ضد تونل و کماندوهای زیرزمینی مجهز به تجهیزات بررسی تونلها و فروریزی آنها را دارد. اما هیچکدام تاکنون موثر نبوده است .»
انتهای پیام
نظرات