• سه‌شنبه / ۱۴ آذر ۱۴۰۲ / ۱۵:۰۶
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1402091410111
  • خبرنگار : 50123

استاندار چهارمحال و بختیاری:

اقدامات اساسی و عملی برای رفع مشکلات زاگرس‌نشینان انجام شود

اقدامات اساسی و عملی برای رفع مشکلات زاگرس‌نشینان انجام شود

ایسنا/چهارمحال و بختیاری استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: لازم است به‌صورت منظم جلسات قرارگاه بررسی مشکلات استان‌های زاگرس‌نشین برگزار و اقدامات اساسی، عملی و تحولی در راستای رفع مشکلات زاگرس‌نشینان و امیدآفرینی برای مردم انجام شود.

غلامعلی حیدری در اولین جلسه قرارگاه بررسی مشکلات استان‌های زاگرس‌نشین که به ریاست معاون اجرایی رئیس جمهوری، استانداران استان‌های زاگرس‌نشین و تعدادی از وزرا و روسای سازمان‌ها و نهادهای اقتصادی برگزار شد، اظهار کرد: نوعی محرومیت تاریخی در استان‌های زاگرس‌نشین وجود دارد، از طرفی نرخ بیکاری، آسیب‌های اجتماعی و مهاجرت در این استان‌ها بالاست و این امر موجب حاشیه‌نشینی مردم در شهرهای بزرگ می‌شود.

وی افزود: استان‌های زاگرس‌نشین ظرفیت‌های مطلوبی دارند. باتوجه به محرومیت تاریخی، زیرساخت‌ها از قبل توسعه نیافته است و صنایع کمی در استان وجود دارد.

استاندار چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: ۲۴ پیشنهاد درباره مشکلات استان‌های زاگرس‌نشین ارائه شده که یکی از مهم‌ترین آن‌ها نیاز به تشکیل قرارگاهی در سطح ملی است که این موضوع عزمی ملی را برای رفع مشکلات استان‌های زاگرس‌نشین می‌طلبد.

حیدری تنظیم و تصویب آیین‌نامه تسهیل سرمایه‌گذاری استان‌های زاگرس‌نشین از سوی هیأت وزیران و تعیین قلمرو و جغرافیای قرارگاه، اقدامات تشویقی، سرمایه‌گذاری و توسعه اشتغال و کارآفرینی، الزام سرمایه‌گذاری جدید هلدینگ‌ها و سازمان‌های ملی به میزان ۲۰ درصد سرمایه‌گذاری در استان‌های زاگرس‌نشین و محروم، اختصاص پنج درصد تسهیلات تکلیفی اشتغال در اختیار دستگاه‌های ملی، اولویت‌ دادن به توسعه زیرساخت‌های سرمایه‌گذاری از جمله توسعه شرکت‌ها، نواحی صنعتی، مجتمع‌های صنفی، شهرک‌های کشاورزی و مجتمع‌های دامی را از جمله پیشنهادها مطرح کرد.

وی گفت: یکی از مشکلات، کوهستانی بودن استان‌ است و یکی از دلایل نبودن توسعه وجود حرائم است. بنابراین لازم است حرائم در اختیار شورای برنامه‌ریزی استان‌ها با هدف رفع مشکلات قرار گیرد.

استاندار چهارمحال و بختیاری تخصیص اعتبار برای تدوین بسترهای سرمایه‌گذاری بی‌نام، دادن اعتبار به تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام تولیدی و بخش‌های مختلف اقتصادی، تعیین نرخ سود بانکی در استان‌های زاگرس‌نشین برای طرح‌های تولیدی به میزان ۵۰ درصد نرخ مصوب شورای پول و اعتبار، اختصاص خط اعتباری ویژه خاص اشتغال استان‌های زاگرس‌نشین از منابع صندوق توسعه ملی، ناترازی استان‌های زاگرس‌نشین ناشی از حضور نداشتن شرکت‌های سرمایه‌گذار را از دیگر پیشنهادها دانست.

او با اشاره به تدوین مسائل اساسی استان در اسناد آمایش سرزمینی، بیان کرد: لازم است برنامه عملیاتی مشترک اقتصادی استان‌های زاگرس‌نشین در قرارگاه مصوب شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha