• سه‌شنبه / ۱۴ آذر ۱۴۰۲ / ۱۳:۰۱
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1402091409965
  • منبع : وزارت بهداشت و درمان

داوطلب سلامت محله کیست؟

داوطلب سلامت محله کیست؟

در کشور ما یکی از مصادیق مشارکت فراگیر و مداخله نیرومند مردم در سلامت خویش «برنامه داوطلبان سلامت محله» است.

به گزارش ایسنا، در واقع این برنامه در مناطقی شکل گرفت که شبکه بهداشت و درمان به دلیل گسترش بی‌رویه جمعیت شهری، کمترین پوشش مراقبت‌های بهداشتی را برای گروه‌های آسیب پذیر جامعه شهری داشت و این برنامه با توجه به موفقیت چشمگیری که به همراه داشت از سال ۱۳۷۲ در تمام نقاط شهری کشور به اجرا درآمد.

 داوطلب سلامت محله کیست؟

یک نفر از اعضای یک خانواده که اعلام آمادگی جهت همکاری داوطلبانه با نظام سلامت در مرکز پایگاه و خانه بهداشت می کند به عنوان داوطلب سلامت محله در نظام شبکه شناخته می شود و تحت آموزش های مرتبط با تربیت داوطلبان سلامت محله قرار می‌گیرد؛ این فرد قبل از شروع فعالیت‌های داوطلبانه خود به عنوان داوطلب سلامت محله باید دوره آموزشی کتاب مقدماتی را بصورت حضوری یا مجازی طی کند و پس از موفقیت در گذراندن این دوره آموزشی در صورتیکه واجد شرایط داوطلب سلامت محله شدن باشد، می‌تواند با خانوارهایی که تحت پوشش او قرار می‌گیرند، ارتباط برقرار کند.

 نقش داوطلب سلامت محله

داوطلبان سلامت محله افرادی هستند که همچون حلقه محکمی ارتباط مسئولین بهداشتی را با سطوح محیطی جامعه برقرار می‌کنند و با شرکت در کلاس‌های هفتگی در مراکز خدمات جامع سلامت آموخته‌های خود را به حداکثر خانوار همسایه و افراد تحت پوشش خود منتقل می‌کنند و برای حفظ سلامتی خود و خانوارهای تحت پوشش تلاش می‌کنند.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، برنامه داوطلبان سلامت محله به تغییر نگرش و عملکرد مردم نسبت به توانایی بالقوه خود در جهت تغییر و بهبود شرایط زندگی کمک کرده است و اعتماد به نفس و اتکا به خود را در زنان و مردان داوطلب و خانوارهای تحت پوشش افزایش داده است.

مشارکت داوطلب سلامت در حوزه سلامت

داوطلبان سلامت محله علاوه بر شرکت در دوره‌های آموزش حضوری و مجازی راهنماهای خود مراقبتی در دوره آموزش مقدماتی و تکمیلی مجموعه‌های آموزشی داوطلبان سلامت محله، فنون آموزشی و روش‌های برقراری ارتباط با مردم را آموخته و در جلسات نیازسنجی و تعیین اولویت‌های بهداشتی محله و ارتقای سلامت محله شرکت می‌کنند.

علاوه بر این داوطلبان سلامت محله در زمینه ارائه فعال خدمات بهداشتی مورد نیاز گروه‌های سنی مختلف در خانوارهای تحت پوشش، نظیر مراقبت از گروه‌های آسیب پذیر، پیشگیری و غربالگری بیماری‌های واگیردار و غیر واگیر از جمله بیماریابی سل فعالیت می‌کنند؛ همچنین در تشکیل گروه‌های خودیار از جمله فشارخون و دیابت حامیان ترویج تغذیه با شیر مادر و سایر گروه‌های خودیار توانمندسازی و ارتقای مهارت‌های زندگی برای داشتن زندگی سالم و مولد برای خود و خانوارهای تحت پوشش، مشارکت می‌کنند.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، آیین تقدیر از داوطلبان سلامت کشور همزمان با فرارسیدن روز جهانی داوطلب، با شعار «داوطلبان سلامت تار و پود مردمی‌سازی سلامت»، به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و با حضور جمعی از داوطلبین سلامت کشور، برگزار شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha