• سه‌شنبه / ۱۴ آذر ۱۴۰۲ / ۱۲:۱۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402091409916
  • خبرنگار : 50492

یک پرورش‌دهنده زالو:

برداشتن موانع صادرات صنعت زالو سبب ارزآوری برای کشور می‌شود

برداشتن موانع صادرات صنعت زالو سبب ارزآوری برای کشور می‌شود

ایسنا/خراسان رضوی یک پرورش‌دهنده زالو گفت: برداشتن موانع صادرات صنعت زالو سبب ارزآوری برای کشور، افزایش میزان تولید و افزایش فرآوری آن با حضور شرکت‌های دانش‌بنیان خواهد شد.

سلمان جعفری در گفت‌و‍‌گو با ایسنا در رابطه با پرورش زالو و  مشکلات موجود در این صنعت اظهار کرد: در رابطه با صنعت زالو چند نکته قابل بررسی وجود دارد. شاید سازمان جهاد کشاورزی در ظاهر متولی این صنعت باشد و تلاش‌های بسیاری از سوی این سازمان به جهت پرورش هر چه بهتر زالو صورت گرفته، اما در باطن عده کثیری به صورت خودجوش و در منازل خود اقدام به پرورش زالو می‌کنند. این در حالی است که سازمان‌های زیادی همچون دامپزشکی، محیط زیست، منابع طبیعی و غیره متولی این قضیه به جهت اعطای مجوز هستند، اما در حال حاضر جهاد کشاورزی در راس این هرم قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه مهمترین عامل حفظ صنعت زالو در کشور تاکنون سودآور بودن آن بوده است، خاطرنشان کرد: خوشبختانه به دلیل تبلیغاتی که در سال‌های اخیر در رابطه با صنعت زالو صورت گرفته، افراد زیادی وارد کار پرورش زالو شده و عده‌ای نیز توانسته‌اند به سودهای خوبی دست یابند. با توجه به حجم زیاد وارد شوندگان به این رشته، میزان تکثیر زالو در کشور افزایش پیدا کرده اما در نهایت این افزایش با ریزش مواجه بوده، زیرا خریدار داخلی آنچنانی برای آن وجود ندارد.

میزان مصرف زالو در کشور طی سال‌های اخیر ثابت بوده است

این فعال صنعت زالو با بیان اینکه باید این واقعیت را پذیرفت که تبلیغات درستی نسبت به مصرف زالو در کشور صورت نگرفته، چراکه میزان مصرف زالو در کشور در طی سال‌های اخیر ثابت بوده است، ابراز عقیده کرد: شاه‌کلید حل مشکلات صنعت زالو را صادرات آن به کشورهای اروپایی می‌دانم، اما قبل از آن باید از سوی مسئولین موانع صادرات برداشته شود که در نهایت این مهم سبب ارزآوری برای کشور، افزایش میزان تولید و افزایش فرآوری آن با حضور شرکت‌های دانش‌بنیان خواهد شد.

جعفری با تاکید بر اینکه این صنعت باتوجه به بومی بودن در ایران و اشتراک‌گذاری آن میان تولیدکنندگان بایکدیگر صرفا توانسته تا حد مشخصی خود را رشد دهد، چراکه مرجع درستی برای آن وجود ندارد، عنوان کرد: یکی از صنعت‌هایی که بسیار مورد بی‌مهری قرار گرفته، صنعت پرورش زالو است و هم اکنون مشکلات زیادی بر سر راه پرورش‌دهندگان وجود دارد که اولین مشکل آن تهیه خون بهداشتی است.

وی گفت: صنعت زالو دارای مباحث و هزینه فراوانی بوده که شامل هزینه نگهداری، هزینه زیاد نیروی کار، عدم وجود دامپزشکان متخصص، عدم وجود یک کتاب یا حتی یک جزوه ساده از عمده مشکلات موجود در این صنعت است.

این فعال صنعت زالو بیان کرد: کسب مجوزهای لازم در صنعت زالو دارای پروسه‌های پیچیده‌ای بوده که برای تولیدکننده، توجیه‌کننده نیست؛ اما این در حالی است که در شبکه‌های ملی تلویزیون، در تبلیغاتی که در این خصوص صورت می‌گیرد به مردم گفته می‌شود که به آسان‌ترین، کم‌هزینه‌ترین و سریع‌ترین زمان ممکن مجوزها را گرفته و به درآمد برسید، اما این مهم برای تولید انبوه صدق نمی‌کند.

جعفری یادآور شد: هدف افرادی که مجوز می‌گیرند، صرفا داشتن یک مجوز بوده نه اینکه بخواهند کار را حتما استاندارد انجام دهند و یا از سوی دیگر هدف آن‌ها از اخذ مجوز نیز کسب تسهیلات و سایر منافع بوده است.

برداشتن موانع صادرات صنعت زالو سبب ارزآوری برای کشور می‌شود

مشکل اصلی صنعت زالو، نبود بازار است

وی تصریح کرد: مشکل اصلی صنعت زالو پس از آن همه تبلیغات گسترده، نبودن بازار می‌باشد؛ در حالی که در تبلیغات صدا و سیما گفته می‌شد که چهار عدد زالو برابر با یک بشکه نفت در اروپا است که معلوم نیست چنین چیزی ریشه‌ای دارد یا نه؛ بنده به عنوان تولیدکننده، چهار زالو به ازای یک بشکه نفت نمی‌خواهم، اصلا ۱۰۰ عدد زالو در مقابل یک بشکه نفت باشد اما بازار وجود داشته باشد.

این تولیدکننده زالو گفت: اکنون زالو با مشقات زیاد تولید می‌شود، اما هنگام فروش سود اصلی را دلال می‌برد. اگر بازار رونق داشت، برای تولیدکننده توجیه داشت که به تولید ادامه دهد، اما متاسفانه بازار کوچک بوده و روزانه عده زیادی وارد این بازار می‌شوند، اما این افراد پس از آن متوجه می‌شوند که این بازار گنجایش ظرفیت جدید را ندارد.

جعفری بیان کرد: با تشکیل کارگروه جهت بازاریابی به‌ویژه بازاریابی صادراتی، ورود به این صنعت کاربردی‌تر خواهد بود. تمرکز پرورش‌دهنده بر تولید بوده و دیگر وقت بازاریابی ندارد، اما اگر فردی بتواند به صورت تخصصی صادرات انجام دهد، این مهم مشکلات صنعت زالو را کم می‌کند.

وی تصریح کرد: باید این واقعیت را بپذیریم که اگر یک صنعت توجیه اقتصادی نداشته باشد، حتی اگر ما تمام مباحث بهداشتی و قانونی مرتبط با آن را هم رعایت کنیم، نمی‌توان این صنعت را ادامه داد؛ بنابراین نتیجه می‌گیریم که ما باید ابتدا اقتصادی بودن این صنعت را حل کرده تا به سوی نابودی نرود و سپس وارد مباحث دیگر شویم.

این فعال صنعت زالو بیان کرد: باتوجه به حساسیت‌هایی که معاونت درمان وزارت بهداشت دارد، بازار داخلی به این راحتی افزایش نخواهد یافت، مگر اینکه اراده‌ای در مسئولین و به‌ویژه وزارت بهداشت به‌وجود آید.

سخت‌گیری‌های داخلی برای تولید زالو بیشتر از سخت‌گیری‌های خارجی‌ها است

جعفری بهترین بازار برای صنعت زالو را بازارهای خارجی برشمرد و یادآور شد: بازارهای خارجی بهترین بازار برای این صنعت بوده و درست است که آن‌ها سخت‌گیری‌های خاصی را داشته و استانداردهای ویژه خود را دارند، اما ما متوجه شده‌ایم که سخت‌گیری‌های داخلی برای تولید بیشتر از سخت‌گیری‌های خارجی است.

وی تصریح کرد: صنعت زالو دارای مشکلات زیادی بوده که از مهمترین آن‌ها حمل‌ونقل است، به‌طوری که حمل‌ونقل زالو جرم بوده و امکان حمل آن با هواپیما وجود ندارد.

این تولیدکننده زالو بیان کرد: اگر حتی مرجعی تحت عنوان اتحادیه، انجمن صنفی و غیره وجود داشته باشد، باز هم بیش از ۹۰درصد تولید کنندگان در این انجمن‌های صنفی عضو نخواهند شد، چراکه یا باید آمارهای خود را از میزان فروش و تولید ارائه داده و یا مجوزهای بی‌شماری را اخذ کرده و یا در نهایت ترس از مباحث مالیاتی داشته باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha