فرزاد مخلص الائمه، سهشنبه ۱۴ آذر در آیین تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر استان مرکزی با اشاره به وجود ۶۰ دانشگاه و ۶۴ هزار دانشجو در سطح استان اظهار کرد: دانشگاه اراک کمک بزرگی به تقویت نگاه به آینده جوانان در سطح استان کرده است.
استاندار مرکزی افزود: ما معتقدیم که حرکت به سوی پیشرفت مبتنی بر سه مولفه شکل میگیرد که شامل وزن گذشته، فشار حال و کشش آینده است.
وی ادامه داد: دستگاههای اجرایی به دلیل مطالبات و مسائل انباشته در سطح جامعه و درخواستهای متعدد مردم و گرههای قدیمی که بعضیاز این گرهها به دهههای گذشته و حتی قبل از انقلاب برمیگردد، اغلب توانشان را صرف دو ضلع اول میکنند. ما درخواست داریم که تمام نگاه دانشگاهها متمرکز بر نگاه به سوی آینده باشد تا بتوانیم از گرهها خارج شویم و پیشرفت کنیم.
مخلص الائمه با بیان اینکه وظیفه دستگاههای اجرایی و پژوهشی و دانشگاهی، نظاممند کردن مسائل برای باز کردن گرههای جامعه است، گفت: فاصله بین وضع موجود و وضع مطلوب باید طی شود و اگر میخواهیم این فاصله را پرشتاب طی کنیم جز با پژوهش و استفاده از ظرفیتهای علمی قابل جبران نیست.
وی اضافه کرد: علاج مشکلات کشور، اقتصاد مقاومتی است که دو رکن دارد و رکن اول آن، اقتصاد دانش بنیان است که این رکن مرتبط با پژوهش است. صنایع استان انصافا در کنار دانشگاه قرار گرفتهاند و عقب افتادگی فاصله بین جامعه و دانشگاه را جبران کرده اند.
استاندار مرکزی تصریح کرد: دانشگاه اراک تا چندسال پیش حتی نتوانسته بود تا پشت دیوار خودش اثر بگذارد ولی در دو سال اخیر در حال جبران است. کم کاری هم اگر در گذشته بوده از سوی دستگاه اجرایی بوده و از طرف دانشگاه نبوده است.
وی با بیان اینکه مدیران انقلابی و مردمی، علاقه مند به پیشرفت کشور هستند گفت: تحریمها فرصتهایی ایجاد کرده تا نیازهای کشور از طرف داخل برطرف شود و باید از این فرصت استفاده کنیم.
مجتبی ذوالفقاری، رئیس دانشگاه اراک نیز در این مراسم اظهار کرد: هر کشوری که پژوهش در آن نقش برتر را داشته باشد، کشور پیشرفتهای خواهد شد. پژوهش یک فرض دینی و انسانی است و وظیفه ما این است که به پژوهش و پژوهشگر بها بدهیم.
وی با بیان اینکه هیچ کاری بدون پژوهش انجام نخواهد شد گفت: پیشبرد اقتصاد و رفاه بدون پژوهش امکان پذیر نیست. ایجاد دوگانههایی مثل تامین انرژی و آلودگی نشاندهنده این است که ما میخواهیم کار علمی و پژوهش نکنیم.
ذوالفقاری اضافه کرد: ستادی برای هفته پژوهش تشکیل شد که ۹ آبان ماه اولین شورای سیاستگذاری برگزاری این هفته تشکیل شد و پس از آن احکامی از سوی استاندار صادر شد و ۱۵ کمیته علمی و اجرایی برای برگزاری و داوری مستندات و پروندههای این هفته تشکیل شد. مهلت دریافت مستندات تا ۲۴ آبان بود و از ۲۷ آبان و تا ۱۲ آذر داوریها انجام شد.
ذوالفقاری تصریح کرد: کارگروههای علوم پایه و علوم ورزشی با دبیری دانشگاه اراک، علوم پزشکی با دبیری دانشگاه علوم پزشکی، علوم انسانی و هنر با دبیری دانشگاه آزاد و پیام نور، کشاورزی و منابع طبیعی با دبیری مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی، فنی و مهندسی با دبیری دانشگاه صنعتی اراک، شرکتهای دانش بنیان با دبیری پارک علم و فناوری و واحدهای تحقیق و توسعه برتر با اداره کل صمت بود.
وی ادامه داد: کمیته پژوهشگران آزاد با دبیری دانشگاه فنی و حرفهای، شرکتهای فعال در حوزه ارتباط دانشگاه و صنعت با دبیری دانشگاه اراک، دانشجویان برتر با دبیری جهاد دانشگاهی، کارشناسان برتر دستگاههای اجرایی با دبیری دانشگاه جامع علمی و کاربردی، دانش آموزان و معلمان با دبیری آموزش و پرورش، مجلات برتر با دبیری دانشگاه تفرش و نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری با پارک علم و فناوری بود.
به گزارش ایسنا، در این مراسم از پژوهشگران و فناوران برتر استان مرکزی تجلیل شد که اسامی آنها به تفکیک گروهها به شرح زیر است:
علوم پزشکی بالینی: حسام الدین مدیر، علیرضا کمالی، مهران شایگان فرد
علوم پزشکی پایه: عارف شریعتی، کاظم غفاری، شهره فهیمی راد
علوم پایه: محمد یاسر معصومی، رضا پور ایمانی، محمدعلی بداغی فرد
علوم فنی و مهندسی: احسان صالحی، سمیه داودآبادی فراهانی، معین طاهری
علوم کشاورزی و منابع طبیعی: منصور قربان پور، علی خدیوی، علی کاظمی، امیر مرادی نژاد
علوم انسانی: رحیم مرادی، ابوالفضل حری، فاطمه عزیز محمدی، پیمان نمامیان
علوم ورزشی: عباس صارمی، محمد پرستش، جلیل مرادی
شرکتهای دانش بنیان برتر: گلبار نوید بهار، آمایش صنعت فناور، آریا اکسیر آویژه
فناوران برتر در حوزه همکاری با دانشگاهها و مجموعههای آموزشی و پژوهشی: شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی، شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی، پالایش نفت امام خمینی(ره) شازند
مجلات علمی پژوهشی برتر: حیات وحش و تنوع زیستی، پژوهشهای رشد و توسعه اقتصادی، مکانیک و مواد پیشرفته و هوشمند
معلمان برتر آموزش و پرورش: مهین قمی، مریم شریفی، ایمان مستی
دانش آموزان برتر آموزش و پرورش: آرمان نراقی پور، کیمیا صدیق، یاسمین عین القضاتی، مسعود جدیدی، سید علی موسوی، محمدرضا پولادخای
دانشجویان برتر: حسن شاهمرادی، یاسر گلستانی، سید امیرمحمد مصطفوی
کارشناسان برتر دستگاههای اجرایی: الناز عباسی، عادل غدیری، بهروز اسدی
پژوهشگران آزاد: رضوان رحیمی، وهب قلعه خندابی، امیر داود آبادی فراهانی
انتهای پیام
نظرات