علی نصرتی صبح امروز دوشنبه ۱۳ آذرماه ۱۴۰۲ در حاشیه برگزاری همایش گرامیداشت روز جهانی خاک که در سالن همایشهای مؤسسه تحقیقات پنبه استان گلستان برگزار شد، در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: این همایش توسط سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد «فائو» با شعار «آب، خاک، منشأ زندگی» برگزار میشود.
وی با بیان اینکه حفظ و احیای خاک از مهمترین اهداف برگزاری این همایش بوده که بیش از دو دهه است توسط این سازمان جهانی برگزاری میشود، ادامه داد: در این همایش «محمد اسماعیل اسدی» پژوهشگران برتر بینالمللی حوزه خاک با موضوع کشاورزی حفاظتی سخنرانی خواهد کرد.
مدیر آب و خاک امور فنی مهندسی جهاد کشاورزی گلستان با اشاره به موضوع و محور سخنرانی دکتر اسدی در خصوص «کشاورزی حفاظتی» اضافه کرد: در این سخنرانی مواردی در خصوص استفاده از بقایای گیاهی در سطح اراضی که با گذشت زمان میتواند منجر به افزایش مواد آلی خاک، حفظ رطوبت و افزایش بهره وری آب و خاک اراضی کشاورزی میشود، عنوان خواهد شد.
وی با تأکید بر اینکه در همایش مذکور همه اعضای بخش کشاورزی در کنار بهرهبرداران موفق بخش کشاورزی حضور دارند، خاطرنشان کرد: «دکتر پهلوانیراد» رئیس مرکز خاک و آب مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی به عنوان دیگر سخنران در زمینه ویژگیهای کمی و کیفی خاکهای استان گلستان، مطالبی را در خصوص شوری اراضی، فرسایش و میزان مواد عالی موجود، ارائه میکند.
نصرتی محدودیتهای خاک را در کنار محدودیتهای موجود در حوزه آب به عنوان بحرانی مهم در بخش کشاورزی دانست و افزود: شوری خاک در بیش از ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی شمال گلستان سبب شده تا نتوانیم از این مناطق در حوزه کشاورزی استفاده کنیم و برداشت گندم در این اراضی به یک سوم تا یک چهارم کاهش یافته است.
وی فرسایش شدید خاک در مناطق جنوبی و میانی گلستان را از دیگر بحرانهای صنعت کشاورزی دانست و تصریح کرد: استان حدود ۱۱۰ هزار هکتار اراضی شیب دار دارد که کشت و زراعت در این اراضی منجر به تشدید فرسایش خاک میشود و همین موضوع سبب شده تا استان گلستان جزء استانهایی باشد که بیشترین فرسایش خاک را در کشور دارد.
انتهای پیام
نظرات