به گزارش ایسنا به نقل از اسپوتنیک، وی افزود: هر چهار ثانیه نیز یک نفر به دلیل پیامدهای تغییرات آب و هوایی که میشد از آن جلوگیری کرد، جان خود را از دست میدهد.
این نماینده ویژه سازمان جهانی بهداشت همچنین افزود که هیچ راهی جز حذف تدریجی سوخت های فسیلی برای مبارزه با پیامدهای منفی تغییرات آب و هوایی بر سلامتی وجود ندارد. دیگر کاهش انتشار گازهای گلخانهای یک گزینه نیست.
نمایندگان بیش از ۶۰ کشور در نشست تغییرات اقلیمی که امسال در دبی در حال برگزاری است، درباره چالشهای ناشی از گرمایش زمین برای بهداشت جهانی گفتوگو کردهاند.
بنابر گزارش بی بی سی، این اولین بار است که یک روز کامل در این اجلاس سالانه به موضوع سلامت عمومی اختصاص داده شده است. به تازگی پژوهشی نشان داد که مرگومیر ناشی از گرما در یک دهه اخیر، ۸۵ درصد بیشتر شده است. گرما و رطوبت بیشتر نیز به این معناست که در جاهای بیشتری روی زمین، شرایط برای زندگی پشههایی که ناقل بیماریها به انسان هستند، فراهم شده است.
حالا دانشمندان به دنبال روشهایی هستند که محل بعدی شیوع بیماریها را پیشبینی کنند.
همچنین «جان کِری»، فرستاده آب و هوایی ایالات متحده در این اجلاس گفت معتقد است که فعالیت کارخانههای زغالسنگ نباید «در هیچ کجای دنیا» مجاز باشند.
به گزارش «هیل»، کری طی یک سخنرانی در کنفرانس تغییرات آب و هوایی ۲۰۲۳ سازمان ملل متحد (کاپ ۲۸) گفت که او بیشتر و بیشتر در مورد سیاست های آب و هوایی حساس می شود زیرا مردم از مسئولیت خود سرباز میزنند.
کری درباره آلودگی کارخانههای زغالسنگ گفت: دیگر نباید در هیچ کجای دنیا نیروگاه زغال سنگ مجاز باشد.
او افزود: این گونه میتوانید کاری برای سلامتی انجام دهید و واقعیت این است که هیچ یک از ما آن را انجام نمیدهیم.
کری در اولین کنفرانس اختصاصی «روز سلامت» سخنرانی کرد که هدف آن برجسته کردن ارتباط بین بحران آب و هوایی و بحران های بهداشتی بوده است. او گفت که بحران آب و هوایی و بحران سلامت یکی هستند.
همچنین میزبان اجلاس تغییرات آب و هوایی COP۲۸ سازمان ملل متحد در مورد اینکه آیا حذف سوخت های فسیلی میتواند به محدود کردن گرمایش جهانی به ۱.۵ درجه سانتیگراد کمک کند یا خیر، تردید ایجاد کرد و گفت: «هیچ علمی» پشت آن وجود ندارد.
دانشمندان به نشریه گاردین که برای اولین بار این اظهاراتِ چالشی و شبههبرانگیز را گزارش کرد، گفتند که اظهارات وی بسیار نگرانکننده بوده است.
«سلطان الجابر» که مدیرعامل شرکت نفت دولتی ADNOC امارات و میزبان این نشست است، مدعی شد: هیچ علمی وجود ندارد یا هیچ سناریویی وجود ندارد که بگوید حذف تدریجی سوخت فسیلی چیزی است که به محدود کردن گرمایش زمین به ۱.۵ درجه سانتیگراد میانجامد.
او گفت: لطفاً به من کمک کنید، نقشه راه را برای حذف تدریجی سوختهای فسیلی به من نشان دهید که توسعه اجتماعی-اقتصادی پایدار را نیز تحت تاثیر قرار ندهد، مگر اینکه بخواهید جهان را به زمان غارنشینی برگردانید.
کاپ ۲۸، بیستوهشتمین نشست اقلیمی سالانه سازمان ملل متحد است که دولتها در آن درباره روشهای محدود کردن و آمادگی برای تغییرات اقلیمی آینده بحث و گفتگو میکنند.
این نشست در دبی، شهر پرجمعیت امارات متحده عربی از ۳۰ نوامبر تا ۱۲ دسامبر ۲۰۲۳ برگزار شود و امروز (دوشنبه) پنجمین روز از این اجلاس است.
امید این است که کاپ ۲۸ بتواند هدف طولانیمدت محدود کردن افزایش دمای کره زمین تا حد ۱.۵ درجه سانتیگراد را تحقق بخشد. این توافق در سال ۲۰۱۵ با شرکت حدود ۲۰۰ کشور در پاریس حاصل شد.
بنا بر گزارش «مجمع بینالمللی تغییرات اقلیم (IPCC) سازمان ملل متحد» رسیدن به هدف ۱.۵ درجه افزایش دما برای جلوگیری از اثرات ویرانگر تغییرات اقلیمی ضروری است.
میزان گرم شدن زمین در طولانیمدت اکنون در مقایسه با دوران پیشاصنعتی زمین، پیش از انقلاب صنعتی و دورانی که بشر هنوز استفاده از سوختهای فسیلی را شروع نکرده بود، حدود ۱.۱ تا ۱.۲ درجه سانتیگراد است.
هرچند جهان با وجود همه تلاشها برای مهار گازهای گلخانهای در مسیر رسیدن به میزان افزایش دمای حدود ۲.۵ درجه سانتیگراد تا سال ۲۱۰۰ است. سازمان ملل اعلام کرده است که حفظ حد ۱.۵ درجه سانتیگراد افزایش دما به سرعت در حال ناممکن شدن است.
تاکنون نمایندگان کشورهای حاضر در کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل در دُبی (کاپ ۲۸) با نهایی کردن ضوابط عملکرد صندوقی برای کمک به کشورهای در حال توسعه که در برابر پیامدهای نامطلوب تغییرات آب و هوایی به ویژه آسیبپذیر هستند، موافقت کردهاند.
بنابر اعلام پایگاه اطلاعرسانی سازمان ملل متحد (UN) این توافق اواخر روز پنجشنبه در اولین روز از برگزاری اجلاس کاپ ۲۸ در دبی حاصل شد.
سال گذشته (۲۰۲۲) در نشست کاپ ۲۷ بر سر تاسیس صندوق «ضرر و زیان» توافق شد و اکنون ضوابط و قوانین مرتبط با نحوه عملکرد آن نهایی میشود.
این صندوق برای چهار سال اول پس از راهاندازی، تحت نظارت بانک جهانی اداره میشود. کشورهای توسعه یافته و سایرین به طور داوطلبانه متعهد به پرداخت پول به آن خواهند شد.
امارات، آلمان، ژاپن و سایر کشورها تاکنون در مجموع متعهد به پرداخت ۴۲۰ میلیون دلار به این صندوق شدهاند.
کشورها و شرکتهای نفتی حاضر در گفتگوهای اقلیمی سازمان ملل در کاپ ۲۸ دبی وعده دادهاند که در زمینه مهار گرمایش زمین گامهای بلندی بردارند.
حدود ۱۰۰ کشور قول دادند استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر را تا سال ۲۰۳۰ سه برابر کنند.
حدود ۵۰ شرکت نفت و گاز از جمله شرکت عظیم نفتی آرامکو عربستان وعده دادند که بعد از ۲۰۵۰ میلادی دیگر گازهای گرمایشی وارد اتمسفر زمین نکنند.
البته این وعدهها فقط مرحله تولید را در بر میگیرد نه سوزاندن سوختهای فسیلی و به همین خاطر منتقدان گفتهاند که این وعدهها، تاثیری قابل توجه بر مقابله با تغییر اقلیم نخواهد داشت.
اما کشورهای حاضر در اجلاس کاپ ۲۸ در دبی که قول دادند انرژیهای نوین را سه برابر کنند معتقدند که این اقدام کمک خواهد کرد سوختهای فسیلی حداکثر تا سال ۲۰۵۰ از سیستم انرژی جهان حذف شود.
حامیان این برنامه از جمله اتحادیه اروپا و امارات، میزبان کاپ ۲۸، میخواهند که این قول در توافق نهایی این اجلاس گنجانده شود تا تقریبا همه ۲۰۰ کشور حاضر در کنفرانس آن را امضا کنند.
گروههای اقلیمی با احتیاط از قول گسترش تولید انرژی های تجدیدپذیر استقبال کردند اما گفتند که تعهد ارائه شده از سوی شرکتهای نفت و گاز «سبزنمایی» (تظاهر به انجام کارهایی در جهت حفظ محیط زیست) است.
انتهای پیام
نظرات