• یکشنبه / ۱۲ آذر ۱۴۰۲ / ۰۹:۵۶
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 1402091207959
  • منبع : قوه قضاییه

تشکیل پرونده علیه تعدادی مسئول در زمینه حمایت از حقوق معلولان

تشکیل پرونده علیه تعدادی مسئول در زمینه حمایت از حقوق معلولان

معاون نظارت و بازرسی امور تولیدی سازمان بازرسی کل کشور از تشکیل پرونده تخلف اداری و کیفری علیه تعدادی از مسئولان به دلیل کوتاهی در اجرای تکالیف دستگاه‌هایشان در قانون حمایت از حقوق معلولان خبر داد.

به گزارش ایسنا، احمد اسدیان اقدامات سازمان بازرسی در راستای نظارت بر اجرای تکالیف عمومی و اختصاصی قانون حمایت از حقوق معلولان توسط دستگاه‌های مختلف را تشریح و اعلام کرد: در این قانون تکالیف متعددی برای دستگاه‌های اجرایی پیش بینی شده است که برخی از این تکالیف مانند اختصاص ۳ درصد از استخدام دستگاه‌ها به معلولان، عام بوده و همه دستگاه‌ها موظف به اجرای آن هستند.

وی با بیان این که برخی از دستگاه‌ها در راستای اجرای این قانون علاوه بر تکالیف عام، تکالیف خاصی نیز بر عهده دارند، ادامه داد: به عنوان نمونه می‌توان به تکلیف ساخت مسکن اشاره کرد که یک تکلیف خاص است و وزارت راه و شهرسازی، سازمان ملی مسکن را مکلف به ساخت مسکن برای این افراد کرده است.

معاون امور تولیدی سازمان بازرسی با بیان اینکه طبق قانون، تعداد ۲۹ دستگاه در مقابل معلولان تکلیف خاص دارند، گفت: بر اساس تأکید رئیس قوه قضائیه مبنی بر بررسی نحوه اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان، ریاست سازمان بازرسی کل کشور دستور تشکیل یک پرونده خاص برای بررسی نحوه اجرای این قانون در دستگاه‌های اجرایی را صادر کرد که حسب بررسی ملاحظه شد بسیاری از دستگاه‌ها این تکالیف را یا اجرا نکرده و یا به طور کامل اجرا نکرده اند و یا موانعی در اجرا داشته اند.

اسدیان با اشاره به برگزاری جلسات متعدد در خصوص اجرای این قانون تصریح کرد: علاوه بر برگزاری این جلسات از تعدادی از مسئولان دستگاه‌ها توضیح خواسته شد.

وی به برخی از دستاورهای این سازمان اشاره کرد و ادامه داد: عقد تفاهم نامه با سازمان بیمه سلامت برای پوشش بیمه‌ای ۵۹ خدمت توانبخشی؛ تعیین میزان حق پرستاری و یارانه مراکز برای اولین بار و سنجش افراد دارای معلولیت با یکدیگر و کسب حداقل ۵۰ درصد نمره مکتسبه نفر اول در سهمیه معلولین برای قبولی بر اساس ماده (۱۵) این قانون مبنی بر اختصاص حداقل ۳% از مجوزهای استخدامی به افراد دارای معلولیت از جمله اقدامات مهم بوده است.

معاون امور تولیدی سازمان بازرسی کل کشور افزود: تدوین آئین نامه برای شناسایی افراد واجد شرایط و رعایت عدالت و پرداخت کمک هزینه معیشت به افراد دارای معلولیت شدید و بسیار شدید فاقد شغل و درآمد به میزان حداقل دستمزد سالانه در راستای اجرای ماده (۲۷) قانون حمایت از حقوق معلولان از نتایج پیگیری‌ها به شمار می‌رود.

اسدیان در خصوص ترک فعل دستگاه‌های ذیربط در اجرای تکالیف عمومی و اختصاصی قانون حمایت از حقوق معلولان اظهار کرد: در این راستا پرونده تخلفات اداری برای تعدادی از مسئولان دستگاه‌های اجرایی تشکیل و به مراجع ذیصلاح ارسال شده است.

وی از تشکیل پرونده کیفری نیز برای تعدادی از مسئولین دستگاه‌های اجرایی خبر داد و افزود: متعاقب ارسال گزارش‌های اختصاصی کیفری، موضوع در مراجع قضایی در جریان تحقیقات قضایی و رسیدگی به منظور اتخاذ تصمیم است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۹-۱۲ ۱۰:۰۶

خسته نباشید چرا برای معلولان شاغل با درجه متوسط معلولیت در شرکت های غیر دولتی و خصوصی تحت پوشش تامین اجتماعی هیچ فکری در راستای کمک کردن در عدم و یا کاهش پرداخت مالیات و حق بیمه و نیز زمان بازنشستگی نشده و نمیشود. اکثرا هم مستاجر و هم عائله مند هستند که همچون اقشار سالم جامعه در حالت فعالیتند خواهشا فکر کنید.