کیومرث خانی لعل آبادی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به شرایط نامناسب خانه تاریخی ساری اصلانی در کنگاور، اظهارکرد: باتوجه به قدمت این بنای تاریخی، تاکنون میراث فرهنگی استان اقداماتی را برای مرمت آن انجام داده، اما از آنجایی که بنا وقفی است، اداره کل اوقاف هم باید پای کار بیاید.
وی افزود: خانه ساری اصلانی بنایی متعلق به اواخر دوره قاجار است که متاسفانه از کیفیت ساخت مناسبی برخوردار نیست و همین مسئله باعث شده تا حفظ و مرمت آن بسیار دشوار باشد.
معاون میراث فرهنگی استان با بیان اینکه بیش از یک دهه است که این بنا متروکه شده و کسی در آن زندگی نمی کند، گفت: در سالهای گذشته طبقه دوم این ساختمان را به دلیل سنگینی و وزن زیاد مصالح بکار رفته در سقف آن که حدود یک متر قطر دارد، پس از انجام عکاسی، مستندنگاری و نقشه برداری جمع آوری کردیم.
وی افزود: از طرفی بخشی از دیوارهای ضلع شمالی این بنا به دلیل فرسودگی و نیز بارش های شدید سالهای گذشته دچار ترک خوردگی هایی شده و به سمت داخل کوچه متمایل شده بود، لذا باتوجه به اینکه در مجاورت این دیوار مدرسهای قرار داشت، به منظور جلوگیری از ریزش آن و خطرات احتمالی برای دانش آموزان و رهگذران آن را برداشتیم.
خانی با بیان اینکه خانه ساری اصلانی کنگاور حدود ۷۰ درصد دچار آسیب و تخریب شده، گفت: این ساختمان اوقافی است و اداره کل اوقاف و امور خیریه باید اعتبارات مورد نیاز مرمت آن را تامین کند تا میراث فرهنگی هم برای مرمت و بازسازی مجدد آن اقدام کند.
وی تاکید کرد: مالک این بنا آن را برای مراسم عزاداری وقف کرده است، اما به دلیل شرایط کنونی بنا کاملا متروک مانده و اوقاف برای بازسازی آن باید ورود کند.
معاون میراث فرهنگی استان خاطرنشان کرد: تاکنون مکاتباتی را با اداره کل اوقاف داشته ایم، اما تاکنونی جوابی نگرفته ایم.
وی یادآورشد: براساس قانون، ارگان های دولتی که بنای ثبت ملی شده ای دارند، باید از محل اعتبارات خود برای تعمیر و نگهداری آن اعتباراتی کنار بگذارند که متاسفانه برای خانه ساری اصلانی تاکنون اقدامی از سوی اوقاف صورت نگرفته است.
خانه تاریخی ساری اصلانی با مساحت ۸۳۷ متر بنایی ثبت ملی شده متعلق به اواخر عهد قاجار است که توسط عبدالحسین خان ساری اصلان در محله قدیمی " درعمارت" شهر کنگاور بنا شده است.
انتهای پیام
نظرات