• شنبه / ۱۱ آذر ۱۴۰۲ / ۱۳:۴۴
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1402091107420
  • خبرنگار : 50184

آغاز طرح سراسری کاشت یک میلیارد درخت در کرمانشاه

آغاز طرح سراسری کاشت یک میلیارد درخت در کرمانشاه

ایسنا/کرمانشاه طرح سراسری کاشت یک میلیارد درخت در کشور، با کاشت ۳۰۰ اصله نهال در دانشگاه صنعتی کرمانشاه نیز آغاز شد.

انشالله کولانی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه امروز(یازدهم آذر) در این مراسم که در دانشگاه صنعتی کرمانشاه برگزار شد، با اشاره به اجرای طرح سراسری کاشت یک میلیارد  درخت در کشور، اظهارکرد: سهم استان کرمانشاه از این تعداد حدود ۳۶ میلیون درخت است که طی بازه زمانی چهارساله باید کاشته شود.

وی افزود: سالانه باید حدود ۹ میلیون اصله درخت در استان کاشته شود تا بتوانیم به این هدف دست پیدا کنیم.

مدیرکل منابع طبیعی استان کرمانشاه با بیان اینکه در شروع این طرح هفت هزار اصله درخت در استان کاشته می شود، گفت: امروز(شنبه) در شروع این طرح بصورت نمادین حدود ۳۰۰ اصله نهال در دانشگاه صنعتی کرمانشاه  کاشته خواهد شد.

وی یادآورشد: در این طرح تلا ش شده در کاشت درختان تنوع گونه های مختلف را داشته باشیم.

آغاز طرح سراسری کاشت یک میلیارد درخت در کرمانشاه

به گزارش ایسنا، علی چاله چاله رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه نیز در این مراسم، بااشاره به اجرای طرح کشوری کاشت یک میلیارد درخت در کشور، اظهارکرد: برای اجرای شدن این طرح همه باید مشارکت  داشته باشند.

وی با بیان اینکه در طرح کاشت درختان در استان باید برنامه بگونه ای باشد که از گونه های سازگار با اقلیم استان استفاده شود، عنوان کرد: توصیه می شود بخش خصوصی و تشکل های مردم نهاد هم که در این طرح مشارکت می کنند، برای اجرای درست آن از نظرات کارشناسان ما استفاده کنند.

وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه طی سالهای گذشته برنامه ریزی های غلطی در حوزه منابع آبی و خاکی صورت گرفته، گفت: همین مسئله باعث پرت شدید این منابع در کشور شده است.

چاله چاله خاطرنشان کرد: متاسفانه عدم برنامه ریزی درست برای این منابع سبب شده تا  در حال حاضر بخش زیادی از دشت های استان دشت ممنوعه باشند و به آنها تخصیص آب صورت نگیرد.

آغاز طرح سراسری کاشت یک میلیارد درخت در کرمانشاه

 علیرضا دودمان تیپی رئیس دانشگاه صنعتی کرمانشاه نیز آغاز تخریب محیط زیست را از دهه ۳۰ و ۴۰ دانست و اظهارکرد: در دنیای مدرن کنونی، دیدگاهی که غربی ها نسبت به محیط زیست دارند، دیدگاهی است که باعث فنای آن شده است.

وی با بیان اینکه در فرهنگ ایران زمین از گذشته های دور تاکنون آب و سرسبزی برای مردم ما مقدس بوده، ادامه داد: حفر قنات سابقه ای سه هزار ساله در ایران دارد و مردم کشور ما در گذشته آب را از زیرزمین و از کیلومترها دورتر به دشت ها، باغات و ... انتقال می دادند.

رئیس دانشگاه صنعتی کرمانشاه اضافه کرد: کشور ما حدود یک سوم متوسط جهانی بارش دارد و پیشینیان ما با آگاهی از این مسئله، در دل کویر باغاتی ایجاد و آن را با آب قنات ها سیراب می کردند.

وی خاطرنشان کرد: اگر می خواهیم که کشورمان آباد بماند، باید به فرهنگ گذشته خود برگردیم و توجهی به نسخه های غربی که برای ما پیچیده می شود، نداشته باشیم.

دودمان تیپی به طرح کاشت یک میلیارد درخت در کشور هم اشاره کرد و گفت: امیدواریم درختانی که در این طرح کاشته می شوند، در بحث نگهداری و حفاظت از آنها هم اقدامات خوبی انجام گیرد تا به عنوان یک میراث از امروز برای آیندگان آن را برجای بگذاریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha