به گزارش ایسنا، سیدصولت مرتضوی در مراسم گرامیداشت روز جهانی افراد دارای معلولیت با بیان اینکه پیشرفت دانش سبب کاهش معلولیتهای ژنتیکی شده است، گفت: بخشی ناشی از حوادث و بلایای طبیعی است اما امروز شاید هر ساعت، چند ۱۰ نفر به جامعه معلولان جهان به واسطه جنایت رژیم اشغالگر قدس اضافه میشوند؛ غم غریبی و قصه پرغصهای است. این غم را با کدام سازمان بین المللی باید در میان گذاشت و این غصه را به کدامین وجدان بیدار جهان باید انتقال داد؟.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در آموزههای دینی توصیههای فراوانی به حمایت و توجه به معلولان وجود دارد، گفت: کوچک شمردن برای کسانی که دارای معلولیت هستند در آموزههای دینی ما مورد نکوهش شدید قرار گرفته است، لذا احیای حقوق معلولان از آرمانهای والای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه در جمهوری اسلامی ایران توجه به معلولان و نیازمندان از احکام متعدد، قوانین موضوعه و اصل عدالت و استفاده مطلوب از امکانات برای آحاد مختلف جامعه، مطرح و مدنظر است، گفت: دو تفکر در رابطه با جامعه هدف مطرح است؛ یک تفکر، تفکر خادم و مخدومی است. یعنی اساسا مدیریت باید در خدمت جامعه هدف قرار گیرد. تفکر دیگر نیز تفکر ترحم است؛ امروز جامعه معلولان تحت هیچ شرایطی نیاز به ترحم ندارند، زیرا بر این باورند که باید در چارچوب آموزههای دینی به آنها توجه ویژه شود.
وی خاطرنشان کرد: در این راستا باید به عنوان خادمان جامعه هدف، زبان و فهم مشترکی بین ارکان تصمیمساز و مجریان در حوزه خدمت به معلولان باشیم. معلولان نباید تحت هیچ شرایطی در انزوا باشند. وظیفه ما خروج معلولان از انزواست. امروز برخی از معلولان در جایگاههای مختلف بسیار خوش میدرخشند.
وی با اشاره به مدالآوری معلولان در مسابقات ورزشی تصریح کرد: چند عنصر را در جامعه معلولان دیدم؛ توکل به خدا، غیرت، شهامت و خردورزی و عقلانیت این عناصر است. ورزشکاران ما دانش و خردورزی را به استخدام در آوردند و در میادین بسیار خوش درخشیدند. عنصر دیگر ارادت به مملکت بود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: طی کردن مدارج عالی در رشتههای مختلف پزشکی، هنر، ادب و علمآموزی از افتخارات مملکت است.
وی گفت: دولت سیزدهم بر این باور است که باید به حقوق معلولان توجه کرد، البته اندک توجهاتی شده است، اما کافی نیست. تلاش میکنیم با اقدامات خوب توانبخشی که صورت میگیرد و ایجاد فرصت مناسب و نگاه ویژه به جامعه هدف، موضوع اشتغال جامعه معلولان را حل و فصل کنیم.
مرتضوی ادامه داد: بالغ بر یکصد هزار نفر سال گذشته شاغل داشتیم. به مسکن معلولان توجه ویژه شده است؛ طی دو سال گذشته بالغ بر ۳۶ هزار واحد مسکونی برای جامعه هدف ایجاد شده است و با قوت و قدرت، مسکن دار شدن عزیزانمان را باید دنبال کنیم.
وی ادامه داد: نکته مهم این است که حسب گزارشات سازمان بهزیستی، تا کنون هیچ متقاضی گیرنده خدمت پشت نوبت نمانده است. طی دو سال گذشته، بالغ بر ۵۲۰ هزار معلول از خدمات سازمان بهزیستی استفاده کردهاند و این کار بسیار ارزشمند و بزرگی است.
مرتضوی بیان کرد: پیگیر هستیم تا حسب پیگیریهای ریاست سازمان بهزیستی، برای اولین بار آزمون اختصاصی استخدام ۴۳۰۰ نفر از معلولان را با ردیافت مجوز برگزار کنیم.
وی همچنین اعلام کرد که افزایش منابع اعتباری صندوق حمایت از فرصتهای شغلی از ۲۰ میلیارد به ۱۰۰۰ میلیارد تومان نیز از کارهای چشمگیر است.
انتهای پیام
وزیر کار و رفاه اجتماعی خبر داد
جذب ۴۳۰۰ معلول با برگزاری آزمون استخدامی/ مشکل اشتغال معلولان را حل و فصل میکنیم
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه دولت سیزدهم بر این باور است که باید به حقوق معلولان توجه کرد، گفت: البته اندک توجهاتی شده، اما کافی نیست. تلاش میکنیم با اقدامات خوب توانبخشی که صورت میگیرد و ایجاد فرصت مناسب و نگاه ویژه به جامعه هدف، موضوع اشتغال جامعه معلولان را حل و فصل کنیم.
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات