به گزارش ایسنا، مسابقات فوتبال لیگ برتر از روز پنجشنبه در حالی ادامه مییابد که نگرانی تیمهای لیگ برتری درباره وضعیت داوری و اشتباهات تاثیرگذاری که منتج به تغییر نتایج میشود، بیشتر از هر زمانی است. در هفته یازدهم و در شهر اراک، سه اشتباه تاثیرگذار در بازی آلومینیوم و پیکان، نتیجه کلی بازی را تغییر داد تا جایی که کمیته داوران فدراسیون فوتبال برای کم کردن فشار از روی خود رأی به محرومیت کمک داور بازی داد.
علی میرزابیگی، کمک داور بین المللی پیشین فوتبال در هفته گذشته از اعضای مجمع فدراسیون فوتبال به عنوان عالیترین مرجع تصمیم گیری در حوزه فوتبال درخواست کرد که یک بار برای همیشه به موضوع داوری ورود کرده و با سوال از رییس کمیته داوران و عضو هیات رئیسه فوتبال به سوالهای بیجواب خود برسند و در صورت قانع نشدن از جوابهای ایشان، رأی به برکناری او بدهند.
میرزابیگی در گفتوگو با ایسنا، راهکار خود را با طرح ۱۶ سوال اساسی از رئیس کمیته داوران فدراسیون فوتبال تشریح کرد و گفت: آقای افشاریان بسیار خوش شانس بود که تعطیلی بازیهای لیگ برتر به عنوان مسکن موقت برای ایشان و کمیته متبوعش عمل کرد. داوران به عنوان یکی از ارکان اصلی فوتبال کمترین تقصیر را در اشتباههای داوری دارند و سیاست گذاری غلط و مهره چینی نامناسب مسبب اصلی این اتفاقات است. بسیاری عنوان میکنند که افشاریان مگر در داخل زمین میتواند داور خود را کنترل کند که از وی انتظار معجزه دارید؟
او افزود: در پاسخ این بزرگواران باید عرض کنم که در بازی شطرنج هر دو طرف دارای مهرههای یکسانی هستند و نحوه بهکارگیری این مهرهها دقیقا تفاوت علی میرزابیگی و احسان قائم مقامی استاد بزرگ شطرنج است که میتواند میرزابیگی را در کمتر از ۵ دقیقه کیش و مات کند. مهرههای شطرنج برای هر دو طرف یکسان است اما استاد بزرگ شطرنج نحوه بازی گرفتن از مهرهها را به خوبی میداند و این همان تفاوتی است که در مدیریت داوری به آن احتیاج داریم.
میرزابیگی در ادامه ۱۶ سوال زیر را به عنوان پیشنهاد به مجمع فدراسیون فوتبال برای پرسیدن از افشاریان مطرح کرد:
۱) علت وضعیت نابهسامان داوری و اشتباهات فاحش و مکرر در کلیه لیگهای آقایان و بانوان چیست؟
۲) علت اشتباهات داوری در ویترین فوتبال ایران (لیگ برتر آقایان) که منجر به تغییر نتایج بسیاری از بازیها شده چیست؟
۳) علت عدم موفقیت داوران فوتبال در عرصه بین المللی، عدم قضاوت در بازیهای مهم فیفا و ایافسی و حذف داوران در مراحل مقدماتی از قبیل مسابقات فوتبال نوجوانان آسیا، بازیهای آسیایی هانگژو و ... چیست؟
۴) علت عدم حضور نمایندهای از ایران در کمیته داوران آسیا چیست؟
۵) علت عدم پرورش و نداشتن مدرسان بین المللی و داشتن فقط یک مدرس داوری در عرصه بین المللی چیست؟
۶) علت عدم حضور ناظران بین المللی در مسابقات مهم آسیایی و تورنمنتهای فیفا و صرفا حضور در بازیهای ایافسی کاپ و تورنمنتهای مراحل مقدماتی چیست؟
۷) علت نداشتن تجهیزات، البسه مخصوص فصل سرد و گرم، امکانات اولیه و ... در بخش داوران آقا و خانم چیست؟
۸) پول اسپانسر داوران چقدر است؟
۹) علت دستمزد بسیار پایین داوران در مقایسه با دریافتی مربیان و بازیکنان چیست؟
۱۰) دلیل پرداخت با تاخیر دستمزد داوران فوتبال، فوتسال، بانوان و ... چیست؟
۱۱) علت عدم پرورش استعدادهای داوری و تربیت داوران نوجوان و جوان به عنوان پشتوانه داوری چیست؟
۱۲) علت حضور داوران با سنین بالا در لیگهای کشور و عدم استفاده از این سرمایهها در موعد مقرر چیست؟
۱۳) علت ضعف مشهود دپارتمان داوری و عدم استفاده از پتانسیل این مهم به عنوان اصلیترین بخش اجرایی داوری چیست؟
۱۴) چرا شرایط جسمانی داوران در طول فصل بررسی نمیشود به طوری که تنها تست آمادگی جسمانی ابتدای فصل ملاک عمل ایشان است و درصد بسیاری از داوران دارای اضافه وزن، عدم آمادگی جسمانی و ... هستند؟
۱۵) علت حضور طولانی مدت عدهای از بازنشستگان داوری در کمیته داوران و عدم تاثیرگذاری ایشان در سیاست گذاری کلی چیست؟
۱۶) علت پیشرفت جهشی برخی نزدیکان و افراد منتسب به آقای خداداد افشاریان و عدم برنامهریزی بر روی افرادی با شرایط مشابه و سابقه بیشتر چیست؟
انتهای پیام
نظرات