• پنجشنبه / ۹ آذر ۱۴۰۲ / ۱۴:۴۸
  • دسته‌بندی: اردبیل
  • کد خبر: 1402090906414
  • خبرنگار : 50659

دبیر قرارگاه جهاد سازندگی کشور:

جلسات عشایری در ادارات استان اردبیل راه‌اندازی شود

جلسات عشایری در ادارات استان اردبیل راه‌اندازی شود

ایسنا/اردبیل دبیر قرارگاه مرکزی جهاد سازندگی کشور و محرومیت زدایی سپاه گفت: در راستای بررسی و رفع مشکلات عشایر، جلسات عشایری باید به طور منظم و پیوسته در ادارات استان‌ها راه‌اندازی شود.

به گزارش ایسنا، سرتیپ پاسدار سید ضیاالدین حزنی ۹ آذرماه در دومین همایش تکریم شبانان و گله‌داران عشایر استان اردبیل اظهار کرد: اردبیل اولین استانی است که موفق شده است تاکنون ۲ بار همایش تکریم از عشایر را برگزار کند.

وی ادامه داد: عشایر ما در همه استان‌های کشور به غیر از استان کردستان و شهر تهران پراکنده هستند و تاکنون از ۱۱ هزار و ۲۰۰ نفر از شبانان و گله‌داران و عشایر از ۲۹ استان کشور تجلیل شده است.

حزنی تالیف قلوب و رسیدگی به مسائل و مشکلات قشر عشایر زحمت‌کش را از جمله اهداف برگزاری این همایش‌ها عنوان کرد.

وی ایجاد امنیت پایدار در کشور و مناطق محروم، میل به اهداف اقتصاد مقاومتی با آموزش، تقویت امنیت غذایی در کشور، مطرح کردن شبانان و گله‌داران در راستای سربازان امنیت و مرزبانان غیور کشور، ایجاد ارتباط بیش از پیش جامعه شبانان و گله‌داران با مسئولین دستگاه‌های اجرایی، ایجاد تحرک و شکوفایی و اشتغال در روستاها و مناطق عشایری و همچنین جلوگیری از مهاجرت عشایر به شهرها و دلگرم شدن آنها را از جمله اهداف همایش برشمرد.

دبیر قرارگاه مرکزی جهاد سازندگی کشور و محرومیت زدایی سپاه ادامه داد: با توجه به آمار دام سبک کشور، خراسان رضوی دارای بیشترین دام و استان قم کمترین دام سبک را داراست و استان اردبیل رتبه نهم را در کشور در این حوزه دارد. از لحاظ آمار دام سنگین نیز بیشترین مربوط به استان مازندران و کمترین آمار مربوط به استان هرمزگان می‌باشد و اردبیل مقام سوم را در این زمینه کسب کرده است.

وی اضافه کرد: در حال حاضر وضعیت دام ما مناسب نبوده و دارای مشکلات و موانعی است که باید مرتفع کنیم و برای از بین بردن این مشکلات و مسائل نیاز به هم افزایی و مشارکت همه ارگان‌ها است.

دبیر قرارگاه مرکزی جهاد سازندگی کشور و محرومیت زدایی سپاه ادامه داد: عشایر غیور کشور بیش از ۱۱ هزار و ۵۰۰ شهید تقدیم نظام و انقلاب کرده است و با در اختیار داشتن ۳۰ درصد دام سبک، چهار درصد دام سنگین و تولید ۳۵ درصد صنایع دستی و تولید پشم و مو و ۱۲۰ تن کرک مستحق رفع موانع و مشکلات هستند.

حزنی تصریح کرد: عشایر ذخائر انقلاب، پشتیبان دین و علما و وفادارترین مردم بودند و در دوره‌های مختلف از ملیت و دین دفاع کرده و با سخت‌کوشی، کار و تولید را جلو برده و دارای روحیه سلحشوری و مقاومت بوده و هستند.

وی ادامه داد: هم‌اکنون بیش از ۲۰۰ هزار نفر عشایر بسیجی مسلح ساماندهی شدند.

وی با اشاره به  کاستی‌های جامعه عشایری اظهار کرد: پراکندگی و سیال‌بودن جمعیت، ضعیف بودن زیرساخت‌های عشایر در مناطق ییلاق و قشلاق به لحاظ کمبود امکانات مثل آب، برق، آموزش، مخابرات، بهداشت و درمان، خدمات عمومی و معیشتی، پیرشدن جمعیت عشایری، هزینه بالای تامین سوخت و سایر مایحتاج زندگی و عدم توجیح اقتصادی زندگی عشایر به دلیل بالابودن هزینه‌ها از جمله این کاستی‌ها می‌باشد.

دبیر قرارگاه مرکزی جهاد سازندگی کشور و محرومیت زدایی سپاه ادامه داد: انتظار ما از مسئولین استانی این است که جلسات منظم و پیوسته‌ای را با ادارات مختلف مثل محیط زیست و منابع طبیعی برگزار کنند تا هم منابع طبیعی حفظ شود و هم عشایر به خواسته خود برسند. بایستی به راه عشایر توجه کنیم و سازمان جهاد کشاورزی و دامپزشکی رفع مشکلات مثل تامین نهاده و واکسیناسیون، ارائه تسهیلات بانکی و استفاده از ظرفیت و تجربیات ریش سفیدان را باید در اولویت امور قرار دهند.

حزنی تامین پنل‌های خورشیدی در تولید برق را از اولویت‌های اداره برق برشمرد و بیمه کردن عشایر را نیز از وظایف سازمان بیمه عنوان کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha