دکتر علی حیدری در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه همشهریان میتوانند در این پویش ملی شرکت کنند تا غربالگری و شناسایی انجام گیرد، اضافه کرد: این فرآیند برای مراجعهکنندگان کاملا رایگان است.
وی هدف از انجام این طرح را شناسایی افراد مبتلا به دیابت و فشارخون و ارائه آموزش و اطلاع رسانی در زمینه علائم، عوارض و نحوه پیشگیری از این بیماری ها عنوان کرد.
رئیس مرکز بهداشت ملایر توضیح داد: با یک بار سنجش اندازه فشارخون و قندخون به دنبال شناسایی افراد مشکوک هستیم تا این افراد را پس از شناسایی به شکل مؤثر تحت درمان قرار دهیم و با پیگیری مداوم و فعال از طریق مراقبان سلامت که در برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع مشغول به کار هستند، بیماری افراد را رصد و پیگیری کرده و تحت درمان دارویی قرار می دهیم.
وی از آمادگی کادر سلامت اعم از بهورزان در خانههای بهداشت سراسر کشور برای اجرای هر چه بهتر پویش ملی سلامت در شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر خبر داد و گفت: درصد بالایی از مرگ و میرها در کشور مربوط به بیماری های غیرواگیردار است.
حیدری با تأکید بر اینکه اصلیترین عوامل بیماریهای غیرواگیر فشارخون، دیابت و برخی از سرطانها هستند، گفت: این بیماریها را میتوان با آگاهی، تشخیص، درمان و پیگیری فعال که برنامه سلامت خانواده آن را دنبال میکند، به طور کامل کنترل کرد.
این مقام مسئول با بیان اینکه کلیه بیماران شناسایی شده به صورت منظم، ماهانه و فصلی مراقبتهای بهداشتی را به صورت رایگان دریافت میکنند، افزود: افراد بالای ۱۸ سال و اشخاص دارای بیماری زمینهای میتوانند برای غربالگری تا ۲۰ دی ماه ساعت ۸ تا ۱۴ به تمامی مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه های سلامت و خانه های بهداشت مراجعه کنند.
حیدری خاطرنشان کرد: در حال حاضر در سطح شهرستان ملایر ۲۶ مرکز جامع سلامت، ۹۰ خانه بهداشت و ۱۰ پایگاههای شهری به مراجعهکنندگان و بیماران خدماتدهی میکنند.
انتهای پیام
نظرات