• پنجشنبه / ۹ آذر ۱۴۰۲ / ۱۱:۱۵
  • دسته‌بندی: کشتی، رزمی
  • کد خبر: 1402090906233
  • خبرنگار : 71506

نیما صادقی: به عشق کشتی سوت می‌زنیم نه پول/ شانس انتخاب ۲ یا ۳ داور برای المپیک را داریم

نیما صادقی: به عشق کشتی سوت می‌زنیم نه پول/ شانس انتخاب ۲ یا ۳ داور برای المپیک را داریم

داور المپیکی کشتی ایران تاکید کرد: کشتی ایران شانس داشتن دو یا ۳ داور را در رقابت های المپیک‌ پاریس دارد.

 نیما صادقی در حاشیه برگزاری رقابت‌های مرحله نهایی لیگ برتر کشتی فرنگی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره عملکرد داوران ایران در این مسابقات، اظهار کرد: مسابقات مرحله نهایی لیگ برتر کشتی فرنگی در شرایط بسیار خوبی به میزبانی اهواز در حال برگزاری است و خوشبختانه تیم داوری ایران در این رقابت‌ها نیز قضاوت‌های خوبی را به نمایش گذاشتند تا جایی که کمترین اعتراض را از سوی کشتی گیران یا مربیان شاهد بودیم. به هر حال اعتراض به داوری در کشتی یا هر رشته دیگری وجود دارد و این اعتراضات تحت هر شرایطی وجود داشته است. با توجه به حساسیت‌های لیگ نیز شاهد اعتراضاتی از سوی مربیان بوده ایم اما با این وجود داوران ما در این رقابت ها قضاوت های بسیار خوبی را به نمایش گذاشتند.

داور المپیکی کشتی ایران، درباره مبلغ اندک حق الزحمه داوران کشتی ایران در مقایسه با رشته‌ای مثل فوتبال، خاطرنشان کرد: به هر حال فوتبال به لحاظ درآمدزایی در ایران و جهان قابل قیاس با کشتی یا رشته‌های دیگر نیست کما اینکه درآمد فوتبالیست‌ها نیز در کشور ما بسیار بیشتر از کشتی گیران است و حتی فوتبالیست‌های درجه دو یا ۳ درآمدی به مراتب بیشتر از ستاره‌های کشتی ایران دارند. داوری کشتی نیز از این قاعده مستثنی نیست اما داوران ما به عشق کشتی به عنوان ورزش اول و پرافتخار ایران به قضاوت می پردازند نه به عشق پول. رییس فدراسیون کشتی نیز بارها به درستی از کمبود بودجه کشتی به عنوان رشته‌ای که افتخارآفرینی زیادی داشته صحبت کرده و جا دارد مسئولان توجه بیشتری به این موضوع داشته باشند.

وی در ادامه درباره وضعیت حضور داوران ایران در المپیک پاریس، گفت: یکسری مسابقات را سال گذشته پشت سر گذاشتیم که اصلی‌ترین مرحله برای گزینشی المپیک، مسابقات جهانی بود. مسابقات دیگری چون قهرمانی آسیا و گزینشی آسیایی و جهانی را داریم و در نهایت سال آینده انتخاب نهایی انجام می‌شود. فکر می‌کنم در مجموع ۵۰ نفر برای المپیک انتخاب شوند که امیدوارم ایران بتواند بالاترین سهمیه را بگیرد.

صادقی در پاسخ به این سوال که فکر می‌کند چند نماینده داوری کشتی ایران در المپیک حضور داشته باشند؟ گفت: در مجموع ۵۰ نفر از سراسر جهان انتخاب می شوند و محدودیت وجود دارد. ۴ داور المپیکی ما شانس دارند. امیدوارم بتوانیم با ۲ یا ۳ داور در المپیک داشته باشیم. این اتفاق در بهترین حالت است و ما به آن خوشبین هستیم. قطعا داوران ایران این شایستگی را دارند. سال خوبی برای داوری ما بود و همه داوران المپیکی ما قضاوت‌های خوبی داشته‌اند و اتحادیه جهانی از عملکرد داوران کشتی ایران رضایت دارد.

وی با اشاره به سختی‌های قضاوت در رشته کشتی خاطرنشان کرد: درست است که داوران فوتبال ۹۰ دقیقه می دوند و کار سختی دارند اما در میان بقیه رشته‌ها می‌توانیم بگوییم داوری کشتی سخت‌ترین کار است. اگر می خواهیم داوری ایران را قضاوت کنیم باید ببینیم وضعیت آنها در جهانی و المپیک چگونه بوده است. داوری کشتی ایران در ۴۰ یا ۵۰ سال گذشته همیشه پای ثابت قضاوت‌های قاره‌ای بود و در جهانی هم حساب ویژه ای روی داوری ایران باز می‌کنند تا جایی که در مسابقات جهانی ۲۰۲۳ بلگراد، ۹۰ کشتی برای مدال در ۳ بخش مردان و زنان برگزار شد که فکر می‌کنم از این تعداد در ۱۰ تا ۱۵ مبارزه داوران ایران حضور داشتند که کارنامه فوق العاده ای است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۹-۰۹ ۱۲:۴۸

متاسفانه داوران کشتی در وضیت بدی به سر می برند به طوری که داوران تا وضع مالی خوبی نداشته باشند نمی توانند رشد کنند و در عرصه نخست داوری باقی بمانند همین امسال داوران المپیکی که به جهانی رفتند نصف هزینه خود را از محل شخصی پرداخت کردند داوران بین المللی خودشان هزینه لایسنس سالانه (100 فرانک سوییس) را پرداخت می کنند. حق الزحمه داروان یا پرداخت نمی شود و یا انقدر ناچیز است که هزینه بلیط سفر را نمی دهد. امسال به دلیل عدم برگزاری مسابقات بین المللی در ایران داوران با هزینه شخصی به خارج از کشور رفتند تا با شرکت در مسایقات بین المللی همچنان در لیست اتحادیه بمانند و حذف نشوند داوری به صورت راز بقا شده است و کسانی که وضع مالی خوبی ندارند علیرغم علاقه و استعداد به زودی با این وضعیت مجبورند داوری را کنار بگذارند و افراد مرفه چنانچه اکنون هم در ردیف اول داوری هستند باقی می مانند.