به گزارش ایسنا، جهانگیر شاهینی روز چهارشنبه در بازدید از پروژه تامین آب اراضی کشاورزی دهدشت غربی افزود: پروژه تامین آب اراضی کشاورزی دشت دهدشت غربی تاکنون ۳۳ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی اظهار کرد: سه پروژه آبی شهرستان کهگیلویه شامل تامین آب اراضی کشاورزی دشت دهدشت غربی، آبرسانی به چهار شهر دهدشت، سوق، لنده و چرام و سد سرپری در اولویت است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: حق شهرستان کهگیلویه بیشتر از اینهاست و به این شهرستان آنطور که باید و شاید توجه نشده است.
شاهینی تصریح کرد: این پروژه با تامین ۴۱۷ میلیارد تومان اعتبار طی ۳۶ ماه تکمیل میشود و به بهرهبرداری میرسد.
وی ادامه داد: در واقع این پروژه سالی ۱۳۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که امسال ۱۷۰ میلیارد تومان اعتبار به آن اختصاص داده شد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: پروژه تامین آب اراضی کشاورزی دهدشت غربی یک ابر پروژه تامین آب کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد است.
شاهینی تاکید کرد: این پروژه جزو مصوبات سفر دوم رئیس جمهور به استان کهگیلویه و بویراحمد بوده و ۱۰۰ میلیارد تومان نیز در این سفر به این پروژه اختصاص داده شده است.
همچنین آرش مصلح، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان کهگیلویه و بویراحمد در ادامه این بازدید گفت: بر روی رودخانه مارون یک بند بتنی انحرافی ایجاد میشود و در کنار این سازه مهم بتنی یک ایستگاه پمپاژ اولیه وجود دارد که آب را به یک مخزن منتقل میکند و ایستگاه پمپاژ ثانویه نیز در کنار مخزن هست که از طریق دو خط انتقال به دشت «چنگلوا» و «دهدشت غربی» منتقل میشود.
وی افزود: دو مخزن ۱۵ هزار متر مکعبی و ۲۷ هزار متر مکعبی در این دشتها پیش بینی شده است که از طریق دو خط انتقال آبگیری انجام میشود و سپس به دشتها منتقل خواهد شد.
مصلح اظهار کرد: هدف از اجرای این طرح، تامین آب ۵۵۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی دشت دهدشت غربی است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه درآمد سالانه هر هکتار اراضی کشاورزی آبی در مناطق گرمسیری ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان است، خاطرنشان کرد: هر ۱۵۰۰ هکتار اراضی کشاورزی آبی سالانه ۳۰۰ میلیارد تومان درآمد مستقیم خواهد داشت که با بهرهبرداری از این پروژه سالانه ۱۰۰۰ میلیارد تومان درآمد برای مردم این منطقه به دست خواهد آمد.
مصلح تصریح کرد: این طرح در واقع در اقتصاد، تولید، معیشت، اشتغال و کاهش مهاجرت از روستا به شهر موثر خواهد بود.
وی ادامه داد: طرح تامین آب اراضی کشاورزی دشت دهدشت غربی، پیرترین پروژه آبی استان کهگیلویه و بویراحمد است که سال ۱۳۸۷ کد اعتباری گرفت. عملیات اجرایی این پروژه در سال ۹۰ شروع شد و در دولت گذشته تعطیل شده بود که در دولت سیزدهم در دستور کار قرار گرفت.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه از سال گذشته تاکنون ۷۵ میلیارد تومان در این پروژه هزینه شده است، عنوان کرد: هدف گذاری ما این است که حداقل فاز اول این پروژه، یعنی آبی شدن ۱۵۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی منطقه با اعتباری بالغ بر ۸۰۰ تا ۹۰۰ میلیارد تومان به بهره برداری برسد.
مصلح بیان کرد: همچنین ۵ میلیارد تومان تخصیص گرفتهایم و بیش از ۷ میلیارد تومان از توان آب منطقه استان استفاده کردیم. ۵۶ میلیارد تومان اعتبار مصوب برای امسال داریم و ۱۰ میلیارد تومان هفته گذشته اسناد تخصیص داده شد.
انتهای پیام
نظرات