حسن سدیدی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به اینکه تاکنون سه نسل از طرحهای گردشگری اجرایی شده است، اظهار کرد: گردشگری انبوه یا ساحل، نسل اول بود که بعد از جنگ جهانی دوم مردم برای گذراندن اوقات فراغت خود به مکانهایی مانند سواحل میرفتند و گاهی تعداد زیادی از مردم آنجا بودند. نسل دوم، گردشگری جایگزین مانند اکوتوریسم یا تاریخی و فرهنگی بود.
وی با بیان اینکه اکنون نسل سوم گردشگری یعنی گردشگری خلاق در حال اجراست، ادامه داد: گردشگری خلاق، تجربهمحور است. در این نوع گردشگری در خراسان شمالی، گردشگران به مناطق هدف گردشگری میروند و اگر قصد غذا خوردن داشته باشند همراه فرد بومی آن منطقه، به بازار میروند و وسایل لازم برای پخت غذا را میخرند و غذا را با کمک یکدیگر میپزند.
سدیدی بیان کرد: اگر گردشگر قصد خریدن یکی از صنایع دستی را داشته باشد به کارگاه مربوطه میرود، آموزشهای لازم را فرا میگیرد و با کمک صنعتگر آن کالا را تولید میکند و همان را میخرد.
وی با اشاره به اینکه مدتی بود در برخی مناطق گردشگری شاهد عرضه صنایع دستی چینی بودیم، تاکید کرد: با گردشگری تجربهمحور فرد خودش صنایع دستی را تولید میکند. در نتیجه دیگر نیازی به ورود صنایع دستی چینی برای فروش نیست. همچنین با گردشگری خلاق برخی رشتههای صنایع دستی که در حال فراموش شدن هستند، احیا میشوند.
انتهای پیام
نظرات