به گزارش ایسنا به نقل از شرکت ترخیص کالا آریاناجم، از زمان شروع خرید کالا از کشور مبدا تا فروش آن در کشور مقصد، مجموعه اقداماتی است که توسط شرکت ترخیص کالا انجام میشود. اقدامات این فرآیند همانند حلقه های زنجیر به هم متصل بوده و بدون آنها نمیتوان فرآیند بازرگانی را تکمیل کرد. در ادامه قصد داریم فرآیند لجستیک را به شما عزیزان معرفی کنیم.
لجستیک چیست؟
برای انتقال کالا از نقطهای به نقطه دیگر، مجموعه فرآیندهایی انجام میشود که به آن لجستیک میگویند. فرآیند لجستیک نیاز به دانش در زمینههای صنعت، نوآوری، برنامه ریزی و همینطور مدیریت و کنترل کالا دارد.
باید به این نکته اشاره کنیم که لجستیک تنها یک مرحله نداشته و برای انجام فرآیند لجستیک باید شرکت ترخیص کالا اقدامات مرتبط با برنامه ریزی، حمل و نقل، انبارداری کالا، مدیریت زنجیره تامین کالا و همینطور مدیریت مواد اولیه را در تکمیل کند.
انواع لجستیک
با توجه به تعاریف مرتبط در حوزه اقتصاد، لجستیک به دو نوع کلان و خرد تقسیم میشود. البته شرکت هایی که خدمات ترخیص کالا انجام میدهند، خدمات لجستیک را فراتر از دو دسته میدانند. در ادامه انواع لجستیک را که ۱۲ دسته کلی است، معرفی میکنیم.
- لجستیک کلان
- لجستیک خرد
- لجستیک مقدم
- لجستیک درونی
- لجستیک تالی یا بیرونی
- لجستیک معکوس
- لجستیک سبز
- لجستیک کسب و کار ها
- لجستیک نظامی
- لجستیک توزیع
- لجستیک تولید
- لجستیک اضطراری
لجستیک کلان
تمامی خدمات لجستیک که توسط شرکت واردات صادرات ارائه میشود و نقشی فراسازمانی دارد، لجستیک کلان نامیده میشود. بطور کلی میتوان گفت که لجستیک کلان دارای زیر مجموعه های بین المللی و همینطور لجستیک تجاری است.
توانایی تجارت تاجران هر کشور به لجستیک تجاری آن کشور وابسته است. هر مقدار که سیستم های لجستیک یک کشور گسترده و کامل تر باشد، فرآیند واردات و صادرات کالا و همینطور بازرگانی میتواند قوی تر ظاهر شود. زیر ساخت هایی همچون انبار های کلان، جاده ها و مسیر های ریلی، بندر های تجاری، فرودگاه ها و همینطور سیستم های حمل و نقل کالا، لجستیک تجاری یک کشور را تکمیل میکنند.
لجستیک خرد
هر فرآیندی که مرتبط با فعالیت های درون بنگاهی و بین بنگاهی باشد، در مجموعه لجستیک خرد قرار میگیرد. میتوان گفت که لجستیک خرد از اهمیت بسیار فراوانی نسبت به دیگر انواع لجستیک برخوردار است. به این دلیل که فعالیت های تجاری و اقتصاد داخلی هر کشور به این مورد وابسته است.
اگر در یک کشور زیرساخت های لجستیک خرد کامل و گسترده نباشد، خطوط تولید نمیتواند با بالاترین راندمان فعالیت کرده و سود رسانی داشته باشد. در این حالت چرخه اقتصادی کشور با سرعت کمتری حرکت کرده و سبب میشود تا نوسانات قیمتی در بازار بوجود بیاید.
لجستیک معکوس
این نوع از لجستیک متفاوت ترین حالت در میان ۱۲ حالت لجستیک میباشد. در این فرآیند تمرکز بر این است که کالا از کشور مقصد به کشور و بازار مبدا برگردانده شود. شاید این سوال پیش بیاید که این کار چه اهمیت و ارزش اقتصادی دارد؟ بطور کلی باید گفت که فرآیند امحا کالا و پس گرفتن آن امری مرسوم در تجارت است و با اهداف مختلف تجاری و سیاسی صورت میگیرد.
لجستیک کسب و کار
این نوع از لجستیک برای کسب و کار های کوچک و شهری بسیار مهم است. یک قانون کلی برای این نوع لجستیک وجود دارد و آن این است : ((رساندن کالای درست، در زمان درست، در مکان درست و قیمت درست)) . این شعار به این معنی است که درست پس از ثبت سفارش، باید فرآیند تامین کالا آغاز شده و با بهترین راندمان به نتیجه برسد.
اهمیت لجستیک کالا
همانطور که گفتیم لجستیک از بیشترین اهمیت در فعالیت های بازرگانی و تجاری برخوردار است. شرکتهای ارائه دهنده خدمات ترخیص کالا میتوانند خدمات مرتبط با لجستیک کالا را به شما ارائه بدهند. نکته مهم اما این است که برای موفقیت و همینطور کاهش هزینهها، تجربه و مهارت کافی حرف اول را میزند.
در این حالت است که انتخاب شرکت خدمات ترخیص کالا از اهمیت بیشتری برخوردار میشود. سازمانهایی که سالیان طولانی در این زمینه فعالیت کرده و تجربه بیشتری دارند، میتوانند فرآیند لجستیک را با بهترین کیفیت و کمترین خطا به سرانجام برسانند. پیشنهاد ما به شما، شرکت ترخیص کالا آریاناجم است شرکت آریاناجم با داشتن سابقه چندین ساله در زمینه مشاوره و ترخیص کالا در کنار شما عزیزان بوده تا فرآیند بازرگانی کالاهای شما به بهترین نحو انجام شود.
انتهای رپرتاژ آگهی
نظرات