• یکشنبه / ۵ آذر ۱۴۰۲ / ۱۳:۰۰
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1402090503064
  • خبرنگار : 50184

ثبت جهانی گلیم هرسین در پیچ و خم مشکلات!

ثبت جهانی گلیم هرسین در پیچ و خم مشکلات!

ایسنا/کرمانشاه رئیس مجمع هنرمندان صنایع دستی کرمانشاه قابلیت‌های گلیم هرسین را برای ثبت جهانی بالا دانست و گفت: متاسفانه زیرساخت های لازم برای این کار فراهم نشده است.

فیروز ناصری در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به قدمت پنج تا شش هزار ساله گلیم هرسین، اظهار کرد: گلیم بافی در بین مردم هرسین قدمت زیادی دارد و این سنت به شکل موروثی بین خانواده های بسیاری از گذشته تا به امروز منتقل شده است و همین مسئله و وجود برخی شاخص ها در گلیم هرسین باعث شد تا در سالهای اخیر این شهر به عنوان شهر ملی گلیم ایران به ثبت برسد.

وی با بیان اینکه طی سالهای گذشته برنامه ریزی هایی برای ثبت جهانی گلیم هرسین انجام گرفت، گفت: آن زمان تلاش زیادی کردیم تا بتوانیم با ایجاد زیرساخت های لازم مقدمات ثبت جهانی گلیم هرسین را فراهم کنیم، اما امکان پذیر نشد.

ناصری خاطرنشان کرد: برای اینکه بتوانیم گلیم هرسین را ثبت جهانی کنیم، با مسئولین وقت شهرستان رایزنی هایی داشتیم، اما متاسفانه همراهی نکردند.

وی یکی از اقدامات لازم برای ثبت جهانی گلیم هرسین را ساماندهی بافندگان و کارگاه های گلیم بافی عنوان کرد و گفت: متاسفانه بافندگان ما بصورت متمرکز فعالیت ندارند و فروش آنها هم به صورت منسجم نیست، بنابراین نیاز است یک هلدینگ راه اندازی شده و فعالیت آنها را تجمیع کرده و سامان بدهد.

رئیس مجمع هنرمندان صنایع دستی استان اضافه کرد: از طرفی سلیقه بازار امروز متفاوت از گذشته شده و تولید سنتی دیگر محبوبیت خود را از دست داده است، لذا باید تولیدات ما هم متناسب با سلیقه بازار هدف باشد. 

وی تاکید کرد: براین اساس باید آموزش های لازم را به بافندگان گلیم بدهیم تا تولیدات خود را مطابق با استانداردهای تدوین شده برای آن و متناسب با نیاز روز انجام دهند. بعلاوه راه اندازی موزه گلیم و نصب المان های مرتبط با گلیم در مبلمان شهری را هم باید در نظر گرفت.  

ناصری در ادامه با بیان اینکه گلیم هرسین قابلیت ثبت جهانی شدن را دارد، عنوان کرد: به عنوان یک کارشناس و پژوهشگر گلیم می توانم ثابت کنم که گلیم هرسین از نظر ثبات رنگ، تکینک و تاکتیک و ... قابلیت ثبت جهانی شدن را دارد.

وی اعلام کرد: گلیم هرسین از معدود دستبافته هایی در ایران است که می توان از هر دو روی آن استفاده کرد. رنگ هایی که در آن بکار برده می شود، همه رنگ طبیعی است و همین باعث شده  تا ماندگاری بالایی داشته باشد و آن را یک میراث ماندگار بنامند.

انتها پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۹-۰۶ ۰۰:۱۴

متاسفانه بحث ثبت جهانی کالا و محصولات و آثار باستانی منحصربفرد در استان سالهاست در پیچ و خم مشکلات لاینحل در گیر شده است و فقط این فرصتهاست که یکی پس دیگری از دست می رود نظیر ان گلیم هرسین در حالیکه شهر سیرجان در سال 13960بعنوان شهر جهانی گلیم معرفی شد و یا کلاش پاوه با وجود قابلیت های فراوان اما شهر مریوان استان کردستان جهانی شد واقعا چرا باید فرصتها و قابلیتهای استان یکی پس از دیگری از دست برود . لطفاً به موضوع رسیدگی فرمایید