• یکشنبه / ۵ آذر ۱۴۰۲ / ۱۰:۳۰
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1402090502837
  • خبرنگار : 71589

اروپا به دنبال دسترسی مستقل به فضا است

«آریان ۶»؛ آماده‌ی پرتاب

«آریان ۶»؛ آماده‌ی پرتاب

موشک «آریان ۶» آژانس فضایی اروپا آزمایش آتش ثابت طولانی مدت خود را تکمیل کرد و گامی اساسی در جهت ایمن کردن دسترسی مستقل اروپا به فضا برداشته شد.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی‌ای، در یک پیشرفت تاریخی برای اکتشاف فضایی اروپا، آژانس فضایی اروپا(ESA) از تکمیل موفقیت آمیز آزمایش آتش ثابت طولانی مدت موشک «آریان ۶» خبر داد.

این آزمایش که روز گذشته انجام شد، شامل یک آزمایش اشتعال موتور به مدت بیش از هفت دقیقه بود که طی آن موتور مرحله اصلی موشک که یک جزء ضروری است که موشک را به فضا می‌برد، روشن شد.

موشک آریان ۶ یک وسیله نقلیه پرتابی است که توسط آریان‌گروپ تحت نظارت آژانس فضایی اروپا ساخته شده‌ است. این موشک پس از اتمام توسعه به جدیدترین عضو در خانواده وسایل نقلیه پرتابی آریان(Ariane) تبدیل می‌شود.

انگیزه توسعه موشک آریان ۶ جایگزین کردن آن با موشک آریان ۵ با هزینه‌ی نصف و ایجاد امکان دو برابر شدن تعداد پرتاب‌های هر ساله است.

حالا مدل آزمایشی این موشک که بر روی سکوی پرتاب در گویان فرانسه قرار گرفته بود، تحت یک تمرین کامل قرار گرفت که شرایط یک پرواز واقعی را شبیه‌سازی می‌کرد.

در طول این شبیه‌سازی، موتور Vulcain ۲.۱ مرحله اصلی این موشک که عنصری حیاتی برای صعود موشک است، ۱۵۰ هزار کیلوگرم اکسیژن مایع و سوخت هیدروژن فوق خنک سوزاند.

تیم‌های عملیات از ArianeGroup، آژانس فضایی فرانسه و آژانس فضایی اروپا اکنون تمام مراحل پرواز موشک را بدون بلند شدن از زمین طی کرده‌اند و موشک آماده‌ی پرواز به نظر می‌رسد.

آژانس فضایی اروپا می‌گوید: این تمرین، یک نقطه عطف پس از سالها طراحی، برنامه‌ریزی، آماده‌سازی، ساخت و کار سخت برخی از بهترین مهندسان فضایی در اروپا است. ما در مسیر تضمین دسترسی مستقل اروپا به فضا هستیم. آفرین بر همه دست اندرکاران.

این آزمایش جامع، مرحله اصلی موشک را مورد بررسی قرار داد و تمام جنبه‌های سکوی پرتاب و عملیات را مورد ارزیابی قرار داد و فرآیند سوخت‌رسانی به موتور اصلی و فاز مداری که در بالای آن انباشته شده است، همراه با ارزیابی اثرات حرارتی پرتاب بر روی اجزای مکانیکی و الکتریکی مشاهده شد.

موتور Vulcain ۲.۱ یک جهش تکاملی نسبت به نسل قبلی خود با مصرف تقریباً ۱۵۰ تن پیشرانه از جمله اکسیژن مایع فوق خنک و هیدروژن مایع در دمای زیر منفی ۲۵۰ درجه سانتیگراد است که اکنون توانایی خود را نشان داده است.

طراحی ارتقا یافته آن شامل اقدامات مقرون ‌به ‌صرفه با پیشرفت‌هایی در نازل موتور و سیستم احتراق از موتور به ساختار سکوی پرتاب است.

بارگیری سوخت هسته مرکزی موشک برای آزمایش، یک فرآیند دقیق اجرا شده بود که کمی بیش از دو ساعت طول کشید. این فرآیند که در یک شمارش معکوس طولانی انجام شد، شامل سایر آزمون‌های تایید صلاحیت بود که دقت مورد نیاز برای پرتاب واقعی را منعکس می‌کرد.

پایداری پرتابگر با سوخت‌رسانی به مخازن مرحله بالایی تضمین شد، با وجود اینکه موتور مرحله بالایی در طول این آزمایش زمینی روشن نشد.

سکوی پرتاب که توسط آژانس فضایی فرانسه(CNES) اداره می‌شود، توانایی خود را با استفاده از سیستم سیل آب برای مدیریت گرمای تولید شده توسط موتور در طول آزمایش نشان داد و از ایمنی و یکپارچگی کل سیستم اطمینان حاصل شد.

تکمیل موفقیت‌آمیز این آزمایش آتش ثابت طولانی مدت توسط موشک آریان ۶ نشان‌دهنده یک جهش عظیم رو به جلو در پیگیری اروپا برای دسترسی مستقل به فضاست. این دستاورد نه تنها نشان دهنده تمرین موفقیت‌آمیز این موشک است، بلکه آژانس فضایی اروپا را برای نهایی کردن تاریخ پرتاب اولین پرواز موشک آریان ۶ که نماد نقطه عطف مهمی در تلاش‌های اکتشاف فضایی اروپاست، قرار می‌دهد.

این آزمایش به دنبال آزمایش‌های قبلی در سپتامبر و اکتبر انجام شد. اکنون آخرین آزمایش آتش ثابت مرحله فوقانی این موشک برای دسامبر ۲۰۲۳ در مرکز آزمایش لامپولدهاوزن در آلمان برنامه‌ریزی شده است که آمادگی آریان ۶ را برای ماموریت‌های آتی خود بیشتر می‌کند.

این آزمایش‌ها بر تعهد اروپا برای حفظ جایگاه خود در خط مقدم اکتشافات فضایی، غلبه بر چالش‌ها و پیشبرد مرزهای دستاوردهای علمی تأکید می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha